4 Temmuz 2023 Salı

Yerine düşündüğün kaleciler, onun çok daha mı önünde?


Geçtiğimiz haftalarda "yedek kaleci" üzerine de bir gündem vardı. Günay Güvenç mi, Doğan Alemdar mı sorusu soruluyordu. Okan Kocuk'la devam etseydik o zaman diyordum. Benden ayrılacak olan kaleci daha iyi çünkü. Oynama isteği var, buna saygı duyduk ve ayrıldı. Ayrılmış olsa da, yedek kaleci ihtiyaç mı tam emin değildim. Batuhan Şen, bir süredir kiralık olarak oynuyor zaten. Her sezon da kademe kademe oynadığı ligleri yükseltti. Geçtiğimiz sezonu da, Viviano'nun önünde 1. kaleci olarak geçti. Performansını eleştirenler var da, ben yetenekli olduğunu düşünüyorum. Fena bir sezon geçirmedi. Burada soru şu, yerine düşündüğün kaleciler, onun çok daha mı önünde? Orada da büyük farklar göremiyorum. Yedek kaleci için manasız maliyetlere girme o zaman, elindekini değerlendir. Batuhan Şen de gerekli tecrübeyi kazandı, Galatasaray'da 2. kaleci olarak devam edebilir. İsmail Çipe ya da Eray İşcan'lı günlere benzemez bu. Elimizde daha yetenekli ve iyi bir altyapı ürünü var. Jankat Yılmaz'lara girmiyorum bile. O da uluslararası düzeyde takip edilen bir potansiyel. Kiralık gönderip, gelişimini sağlamak gerekiyor. Galatasaray'la sözleşme uzatmasını beklemiyordum mesela, orada büyük iş başardık. İşin özü, artık altyapıdan getirdiğimiz iyi kaleciler var. 2. kaleci için manasız maliyetlere gireceğimize, bu isimlerin önü açılabilir.

6 yorum:

  1. Yetenek olarak degil ama tecrube olarak çok önde Günay.

    YanıtlaSil
  2. Yedek kalecinin tecrübeli olması, kendini hazır tutması önemli. Batuhan 25 yaşında ve 1 veya 2 sezon daha oynaması gerek. Machester City Yedek kalecisine bakın. Sözleşme uzattılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bakınca haklısın elbette de, 2. kaleci için manasız maliyetler oluşmamalı.

      Sil
  3. Batuhan 2.kaleci üçün çok yetersiz karagümrükte özellikle son maçlar yediği golleri ve hatalırını izleyin çok net. Bize daha ne vereceği belli 8-9-10 değil ama her zaman bir şekilde 7lik performans verecek günay tarzı birisi lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence 2. kaleci olarak devam edebilir, çok geride değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir