27 Temmuz 2023 Perşembe

Oyun ezberini, Rashica'sız sağlamak zor


Rashica'nın yokluğunun yarattığı "senkron kaybı" bizleri derinden etkiliyor. Geçen sezon, ilk 11'e dahil olmasıyla senkron oluşmuş ve galibiyet serisi gelmişti. Sadece Rashica sayesinde değil elbet de, bu adam belki de takımın en önemli tamamlayıcısı. Hücum / savunma dengesini yakalamandaki temel etmen. Boey'u yükseltir, ön alan presinde en önemli kozlarından biri olur. Topla dikine iyi çıkar, asist özelliği üst seviye, kritik golleri var. Galatasaray'ın düzeninde, oyun yapısını değiştiren futbolculardan biri de oydu. Sol kanatta, kanat forvet edasıyla oynayan bir futbolcuydu. Bundesliga'da, o pozisyonda attığı gollerle ön plandaydı. Galatasaray içinde ise tam anlamıyla bir "oyun içi" katkısına dönüştü. Zaniolo, isim ve kalite olarak Rashica'nın önünde olsa da, senin oyun yapın Rashica'yı istiyor. Haliyle de yeni sezonda olmazsa olmazın. Oyun ezberi dediğin olayın en önemli parçalarından biri. Bu transferin gerçekleşeceğine de inanıyorum. Rashica seni istiyor, Norwich'in de eli kolu bağlı. Takımda tutma şansları zaten yok. Transferin son günlerine doğru gelir derken, kısa sürede bitecek bir iş kıvamına geldi. İhtiyaç var, ilk resmi maçta fazlasıyla aradık. 2. ön eleme turu ve play-off daha zor olacak. Oyun ezberin en güçlü yanın ve kadroyu koruduk diye övünüyorsan, bunu Rashica'sız başaramazsın.

12 yorum:

  1. rashica,talisca ve fred gelecek..
    midtsjö,cicaldau ve mertens gidecek gibi görünüyor..bence yeterli olur bu kadar transfer..

    YanıtlaSil
  2. Raschida gelir umarım. Zaniolo ile aynı oyunu oynamak zor. Farklı profil.

    YanıtlaSil
  3. Benim korkum play offta elenmek o maclar cok zor gececek ucunda 30 milyon Euro var hakemler taraf bile tutabilir cok ciddi olmak lazim ve senin de dedigin gibi oyunu Rashica ile tutup 60dan sonra Zaniolo ile en kral takimi bile.dagitirsin planimiz denge üzerine olmali ve dengenin ilk unsuru da Rashica hele Zaha'dan sonra şart oglu sart hale geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elenmezsin, o zamana en sağlam şekilde gelirsin.

      Sil
  4. 3.yerli işini ne yapacağız merak ediyorum pek dillendirilmiyor ama bu çok önemli bir sorun, oynayacak yerli kalitemiz var ama keseceğiniz adamlar kolay isimler değil yani, Berkan bu yapıda mesela oynar ama son maç ki görüntüden sonra kesik de yiyebilir bir süre, kazımcan sol bek oynar ama angelino yedek kalmayı pek kabul eden biri değilmiş, zaniolo zaten tuttuğum bir oyuncu değil ama yerine rashica alsanız bile yine yabancı sorunu çıkıyor ortaya, hoca artık her maç birini tercih edecek birileri yedek kalacak başka bir yolu yok gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Demirbay adı çok geçiyor, en önemli koz olacaktır 3. yerli için. Ama birçok maçta rotasyon görürüz, değişim olur.

      Sil
  5. Tam bir makina, aslanlar gibi yuregiyle oynayan topcu, uzun yillar hasret kaldigimiz, kiymeti bilinmeli ve alinmali. Zaniolo inisli cikisli bir oyuncu, butun sezon bel baglanacak bir oyuncu asla degil. Mutlaka ve mutlaka kalmali kendisine cok ihtiyacimiz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaniolo'ya bel bağlarsın da, ona uygun bir kurgu gerekecek.

      Sil
  6. Zaniolo'nun bence oyun bilgisi zayıf iri vücuduyla dar alanda işi zor. İyi oynadığı 2-3 maçı çıkar oyun olarak riskli takımdaki rolü oturmamış bir oyuncu. Talibi varken oyuncu satamamisken bonservis girdisi gerekliyken takas + paraya satılmalı. Yunus da satılabilir. Rashica ve Morutan 'ı tercih ederim. Zaniolo ve Yunus yerine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun bilgisi zayıf olan futbolcunun değeri bu denli olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir