26 Temmuz 2023 Çarşamba

Savunmada bu denli kötü görüntüye pek denk gelmiyorduk


Hücumda kötü günümüze denk geliyorduk da, savunmada bu denli kötü görüntüye pek denk gelmiyorduk. Ne kadar suni çimde oynarsan oyna, karşında zayıf bir rakip var. Zayıf bir rakiple oynadığın için zaten maç 2-2 bitti. Kaybetmen içten değil yoksa, çok daha net pozisyonları onlar bitiremedi. Risk alındı, hücum oynamaya çalıştık ve alanı boşalttık. Rakibin tek odağı, öndeki 2 hızlı siyahi hücumcusunu koşturmak. Stoperlerimiz de onlarla baş başa kaldı ve sıkıntı yaşadılar. Özellikle de Nelsson. Belki de Galatasaray formasıyla en kötü maçıydı. Transferiyle alakalı çok fazla konu olunca, ayrılık isteği bu performansa yontuluyor. Kafasının karışık olduğunu hala düşünmüyorum da, bu performans problemdi. Ağır bir oyuncu olabilir de, pozisyon bilgisi üst düzeydi ve mücadelede yıkılan taraf olmazdı. Burada ise ayakta dahi kalamadı. Onu çok yalnız bırakmak da diğer problem tabi. Boey da hücuma olabildiğince odaklı, Yunus Akgün geri gelmiyor, Rashica aranıyor. Orada kademeye giren bir Rashica olmayınca, kanat boşaldı. Nelsson da rakibiyle baş başa kalıp, kötü bir oyun oynadı. Hava toplarında dahi yoktu, sürekli sektirdi. O böyle oynarken, sadece Abdülkerim Bardakcı ile savunamazsınız. Torreira'nın yokluğu da her şeyi yıkıp geçiyor, o da ayrı bir boyut. Her şeye rağmen, bu tarz rakiplere karşı zorlanmamak, çok fazla pozisyon vermemek gerekiyor. Sahada "alternatif" gözüyle baktığımız futbolcuların, kötü görünmemesi lazım.

20 yorum:

  1. Konya Maçı hariç abi. O maçta da rezildik.

    YanıtlaSil
  2. İyi hoş diyoruz da. Vallaha haksızlık ediyoruz. Nelson geç katıldı kampa. Onu da geçtim adam zeminin azizliğine uğradı. Karşımızdaki takımın hiç bir taktiği yok. İleriye koymuşlar bir adam bakmadan şişiriyorlar. Defansın çevirdiğini ayağımızda da tutamadık neden çünkü top yekün hücüm ediyorduk. En büyük hata buydu. Birde rakibi analiz etmekten ziyade hoca deneme kadrosu atmış sahaya. Ama Nelson kafası burda değil vs bunlar eleştiri konusu olmamalı. Berkan da yoktu resmen sahada neredeyse her topta pas hatası yaptı. Onun da mı aklı başka yerde? Yunus biraz daha basit oynasa as takımın en önemli parçalarından olur. Düşmüş en zor olanın peşine. Bu tarz takımlara karşı bulduğunu atacaksın. Bulduk atamadık. İçerde böyle olur mu olmaz. Topu ileri şişirince kendi zeminleri gibi top sekmez orta sahadan öteye top atamazlar bunu da yazın buraya. Zemin pas konusunda büyük sorunlar çıkardı. Berkan’ın da, Nelsonun da yaşadığı sorun buydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, herkesin kötü bir günü var. Böyle düşüneceğiz. Kampa geç katılma hadisesi değil ama kötü performans.

      Sil
  3. Rakibin Avrupa elemesinde rakibini farklı yenmiş hem de başında ki teknik direktörün teknik direktör olup olmadığı bile meçhul biri ile yapmış bunu. Rakibi de senin rakibinden farklı değil sen ise beraberliği zor kurtarmışsin ama hala burada yok suni cimdi yok alternatif oyuncu şöyleydi yok o öyleydi diye bahane arkasına saklaniyorsun. Bu beraberliğin bahanesi yok. Çıkacaksın skorunu alacaksın. Nelson mu aksadı alacaksın yedeğini oyuna. Bay mı oynamıyor alacaksın oyundan. Öyle 70 dk falan izlemeyeceksin kenarda oturup ta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu beraberliğin birçok bahanesi var, olabilir. Çok insafsız ve mantıksız yorumlar. Elendin mi :)

      Sil
    2. Ya elenirsen??? Ya yine teknik direktörün saçma sapan işler yaparsa? Niye böyle bir takıma karşı İlk maçta işi bitiremiyorsun? Bu beraberliğin hiç bir bahanesi yok kardeşim.

      Sil
    3. Mantıksızlık devam ediyor kardeşim. İlk maç, bu takım geçen sezonu 13. bitirmedi. Az fren :) Sana bir şey olmasın :)

      Sil
    4. Arkadasa biraz da olsa hak vermek lazim zira az yetenekli bir forvetleri olsa 4 olurdu biz gol atana kadar ondan sonra cevir cevirebilirsen, güzel bir uyari oldu ancak bir sonraki turda bile affermezler 30 milyon Euro'dan oluruz.
      Cl'de sonuncu bile olsan 30 milyon aliyorsun, UEFA'da ise ceyrek finalde 12 13 milyon civari geliyor, CL'ye mecburuz.

      Sil
    5. Az daha yetenekli forvetleri olsa, emin ol ki o konsantrasyon kaybını yaşamazdın, daha odaklı oynardın. Maçın ağırlığının getirdiği rehaveti atlıyor herkes.

      Sil
  4. Şu maçta şu rakibe karşı bile bahaneler bulmaya çalışıyorsunuz ve buna gerçekten şaşırıyorum. Bu beraberlik net bir teknik direktör hatasıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahane bulmuyor, olanı konuşuyoruz. İnsafsız, acımasız, biraz da vicdansız yorumlar bunlar.

      Sil
    2. Hoca Zaniolo Barış Alper ilerde denedi 2 forvet gibi. Yunusu denedi. Tek sorun bunun hazırlık maçı olmamasıydı. Gençleri denese yine eyvallah derim de. Bu biraz gereksizdi. Hoca tarafını eleştirmemiz doğru değil sahada belli bir rehavet de söz konusuydu. Karşındaki takım profesyonel bile değil neredeyse bu sebeple zorlandık. İçerdeki maçtan sonra da hocadan özür dileyeceksin o zaman? Olur da elenirsek ben özür dileyeceğim senden.!

      Sil
    3. Çok ağır ve manasız eleştiriler var.

      Sil
  5. Yapbozun en önemli iki parçası İcardi ve Torreira ve İcardi yokken denge unsuru rashicsa olmaması zora koydu bizi, zaniolo kerem icardi zaha, hicbirinin tarzı rashicsa ya benzemiyor keşke zanioloyu doğru ziyara alıp doğru profili oturtsak oraya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica'nın sağladığı senkronu çok arıyoruz bence.

      Sil
  6. Zaha yerine tadic sanki bize daha uygun olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmazdı. Tadic tarzı futbolcular var elinde de, Zaha farklı. Yaş olarak da farklı.

      Sil
  7. Kimsede konsantrasyon yoktu bu macta, tek macla adam silmeyiz Nelsson'un 2 sene önceki Avrupa maclari bile yeter Barca maci Marsilya macini hatirlayin haksizlik ediliyor, bu mac en az 3 fark bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zemin de etkiliyor, sezonun ilk maçı. Olabilir bunlar, elenmedik sonuçta.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir