23 Temmuz 2023 Pazar

Tozlanmış parçalı #52; DeAndre Yedlin


Sağ bek rotasyonunda yüzümüzün güldüğü kadar, gülmediği anlar da var. Mariano'nun Galatasaray'dan ayrılması sonrası, Boey'in yükseldiği ana kadar yaşanan hayal kırıklıkları var. Mariano sonrası, Omar transferi ile orayı çözdük derken, yaşanan talihsiz hadiseyi hatırlarsınız. Omar o hadiseyi yaşayınca, Ocak ayında sağ bek transferi elzem olmuş ve Newcastle'den "bonservissiz" şekilde Yedlin'in transferi gerçekleşmişti. Belli bir Premier Lig tecrübesi olsa da, Galatasaray günleri hayal kırıklığıydı. 

Hız ve tempo tamam, gerisinden ise bahsetmek güç. Hız ve temponu, hücum ile süsleyemedikten sonra anlam yok. Hücumda etkili değil, iyi de bir savunmacı diyemeyiz. "Vegan" hikayesi vardı, bence bu durum da futbolcuyu geri götürüyor. Galatasaray'da 2 yarım sezonu var. İlk yarım sezonunda şampiyonluk gol averajı ile kaçtı ve o geri dönüşte, Yedlin imzası var diyemeyiz. 2. yarım sezonunda ise yenilenen ve gençleşen Galatasaray içinde bir şekilde kaldı. 

Boey'in alternatifiydi ilk etapta. Boey sakatlandıktan sonra ise forma ona geldi ve bence iyi de Avrupa Ligi maçları çıkardı. Gruptan 1. ve namağlup çıkarken, Yedlin etkili oldu diyebilirim. Özellikle deplasmanlarda "savunma ve geçiş" futbolu ön plandayken, Yedlin'in atletizmi ve temposu iş gördü. Ligde ise hücum ararken etkisizdi. Doğal olarak, o sezonun Ocak ayında ülkesine geri döndü. Torrent, Boey'i pek kullanmadı, biraz daha Omar'ı zorladı. Sağ bek için 3 alternatif varken, sadece hayal kırıklıklarını konuştuk. 

Ta ki, geçtiğimiz sezon Boey'in gösterdiği çıkışa kadar. Şimdi başka bir hikaye yazıyoruz. Yedlin ise Inter Miami formasıyla, Messi'nin takım arkadaşı. Yedlin'in son günlerde anılır olması da bu yüzden. 2 futbolcu da, 2 sezon önce neredeydi, şimdi nerede. Messi, frikikten golü atıyor, Yedlin ona sarılıyor. Yedlin, gerçekten de hücum anlamında gördüğüm en kısıtlı beklerden. Oyun aklı yok, orta kalitesi yok, teknikten bahsedemeyiz. Hız var sadece, biraz da atletizm. Hızı kaynaklı uçak dedik de, uçurtma misali savruluyordu.

6 yorum:

  1. Adam yıllar sonra her ne kadar sıradan bir topçu da olsa bulunduğu yerde futbolcu olmadığından messi ile oynadım diyebilecek. Ne şans be

    YanıtlaSil
  2. Nasıl premier ligde oynamış anlamıyorum. Hız ve atletizm var başka birşey yok.Çok tuhaf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposuyla yürüdü demek. Uzun süre oynadı bir de.

      Sil
  3. Gelmeden pva ve yedlin in fm özelliklerine baktigim anda boş transfer demistim ,ıkisinin de hızı hariç teknik ve mental özellikleri yerlerdeydi, nasıl yıllarca bu profille oynamislar vardır bir keramet demistim,keşke yanılsaydım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir