23 Temmuz 2023 Pazar

Wilfried Zaha Galatasaray'da


"Kılçıksız" çalım. Hatırlayın geçmiş yılları, Galatasaray'ın transferde yediği çalımlarla geçen günler. Zaha transferi öyle bir çalım ki, hepsinin ötesinde. Fenerbahçe'nin Zaha ilgisi malumdu. Transferin ilk gününden bu yana istediler, konuştular, ayağına gittiler, ikna turları attılar. Ütopik paraları da konuştular. Galatasaray'ın bu transferdeki atağı o kadar uzun süreli değil. 2 gün önce duyduk, dün biraz hareketlendik, bugün olabilir mi tarzından düşündük. Ama öyle bir anda kap geldi ki, bunu hiçbirimiz tahmin edemedik. 

Erden Timur, çok büyük bir futbol aklı. Kafaya da Avrupa şampiyonluğu takmış belli ki. Galatasaray için en uygun şartlara, doğru isimleri transfer etmeye çalışıyor. Genelinde de başarılı. Vizyonu büyük, asla işin reklamını yapmıyor ve kulübü yeniden konuşulur kıldı. Galatasaray'ın büyüklüğünü buram buram hissediyoruz. Zaten psikolojik üstünlük sendeyken, mezara kürek vurmaya devam ediyorsun. İşin taktik, teknik tarafı bir yana da, şu an transfer çalımının keyfini yaşamak lazım. 

Fenerbahçe, bu transferi gerçekleştirmek için elinden gelen her şeyi yaptı. İtiraf edeyim ki, ben de oraya gider diye düşünüyor ve çekiniyordum. İyi transferler yaptılar, yalan yok. Zaha da üst düzey bir yetenek. Hücum kaliteni üst düzeye taşıyor çünkü. Çok hareketli, atlet, topla hüneri yüksek, komple bir hücum paketi. Eksik parçayı tamamlamış olacaklardı ve iyi bir yapı oluşturacaklardı. Galatasaray'ın yapısı zaten iyi ve güçlü. Şampiyonlar Ligi'ni düşünerek, bunu daha da yükseltmeye çalışıyoruz.

Kerem Aktürkoğlu, Zaniolo, Icardi gibi hücumcular cepte. Mertens ve Bakambu'ya girmiyorum bile. Barış Alper Yılmaz'lar falan derken de, hücum yapısı birbirini tamamlayan, kaliteli isimlerden oluştu. O nasıl oynar, bu ne olur, birileri gider mi, daha gelecekler olur mu diye sorular elbette var. Zaha, bonservisi elinde, iyi bir futbolcuydu. Uğruna çok büyük para harcayacak takımlar da vardı. Sadece Fenerbahçe değil, Suudi Arabistan piyasasını unutmayacaksın. Bu transferin elbette Galatasaray'a da maliyeti oldu ama Avrupa'da başarının yolu bu. 

32 yorum:

  1. Hayırlı olsun bize lakin maaş yükü yükselen döviz kuru ile çok sorun yaratabilir helebirde sampiyonlar ligine kalamazsak çok sıkıntı yine söylüyorum veteran bir takım oluyoruz ilerisi için sıkıntı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sponsorlar var bu işte, dindirildi o kısım. Veteran değiliz, gayet doğru oluşturuldu o harman. İlerisi için şans.

      Sil
    2. Scout transferi yapılacak mı sence 1 tanede olsa

      Sil
    3. Bir isim denk düşerse yapılır mutlaka.

      Sil
  2. Asimetrik 4-1-4-1 oynayacagiz gibi duruyor, onceki yorumlarimda soyledigim gibi bizim 9'umsu 10 numaraya/forvet arkasina ihtiyacimiz vardi, 8.5'tan ziyade nitekim de oyle oldu. Kerem ice kat edecek, Zaniolo sagda dista kalacak, Boey iceri kat edecek, Angelino kanatta genis kalacak. Zaha, Icardi Zaniolo arasindaki baglantiyi saglayacak. Simdi geriye kaldi Torreira'nin yanina Box-to-Box canavar bir 8 numara transferi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-4-2 ya da 4-2-4 tarzı bekliyorum. Son Fenerbahçe derbisi gibi.

      Sil
    2. 4-2-4 tarzi olursa, 2013-2014 Realmadrid'i ni oynayabiliriz. Kerem kanattan ziyade 10'a kayacak solda konumlansa da (di Maria) serbestligi olacak, Zaha Sol Forvet, Icardi, Zaniolo (Bale) rolunde. Ortada Torreira'nin yanina nasil bir profil gelecek orasi cok onemli hale geldi. Arkayi toplayacak cigerli iki ortasaha lazim.

      Sil
    3. Hoca düşünüyordur mutlaka bir şeyler, vardır planı. Benim yaptığım çıkarım, geçen sezon bazı dönemler oynadığı oyun.

      Sil
    4. Hoca demiş zaten 2013 14 Real Madrid'ini oynatacağım yönetim olarak transferi buna göre yapın demiş.

      Sil
    5. Bakacağız bu plana :)

      Sil
    6. Hocanin boyle bir dusuncesi oldugunu bilmiyordum, futbol sever bir Cimbom'lu olarak gecmisteki Avrupa finallerini izleyince bizim oyunumuzun o oyun planina uygun ve ona evrilebilecegini on gordugumden o plani yazmistim, boyle birseyi Okan hoca nerede dedi cok merak ediyorum. Guzel bir tesaduf oldu sanirim futboldan anliyorum biraz :)

      Sil
  3. Zanioloya güle güle denilecek sanırım. Kadro korunması adına 30 civarı bırakılır diye düşünüyorum. Juve de elindeki hücumcuları satıp zaniolaya altyapı oluşturuyor bence. 4-4-2 ye döndük sanırım temelli. Mertens yerine zaha bakambu kerem demirbay. Oliviera yerine delici bir orta saha birde rachika ile tamamlanırız giden olmazsa. Ama çok güçlendik korkuyorum nazara geleceğiz diye. Kendimizi üstte görüp lig maçlarını sallamazsak çok sıkıntı yaşarız. BiZim ligle çıkarsak şampiyonlar ligi arasında uçurumlar var. Her ikisine de aynı konsantrasyon ile çıkacak motivasyonu oluşturmak bu sene daha zor olacak. İnşallah sakatlık vs olmaz aynı başarıları gösterir takım. Böyle iki sene daha şampiyon olsak bayern havası yakalarız. Sonra biz ve diğerleri olur. Aksini düşünemiyorum bile
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum denileceğini. Doğru teklif lazım, o da şu aşamada gelmez. Zamanı var. Şampiyonlar Ligi oynayacak.

      Sil
  4. 40 yasindayim beni bu Galatasaray hastaligina rahmetli dayim bulastirdi, kendisi her secimde oy vermeye giderdi ta Trabzondan, o kadar senedir böyle bir calim hatirlamiyorum, acayip mutlu oldum.
    Drogba'nin etkisi var diyorlar olma ihtimali yüksek, bilgisi olan yazarsa sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. Neler oluyor neler :) Bu günleri de gördü Galatasaray taraftarı.Yıllardır bizimle uğraşanlar şimdi ağızları açık izliyor.

    YanıtlaSil
  6. (Emre)
    Bu transferi 10 numara transferi iptal olarak yorumluyorum. Zaha sol, Kerem 10 numara gececek gibi. Gecen sezon zaten bircok macta 10 numara gibi oynadi oyun icinde. Guzel bir transfer oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle yorumluyorum. İddialı bir 10 alınmaz artık, kurgu 4-2-4'leşti.

      Sil
    2. Oliveira var mis gibi 10 numara olur. Hic gerek gormuyorum 10 numaraya, cunku 10 numara alinmaz 10 numaran olur takimi ona gore kurarsin. GS'de gecmisteki 10 numaralarin cogunun basarisiz olma sebebi budur (Hagi baska bir seviye, Sneijder de cok ozel bir kisilikti)

      Sil
  7. Zaniolo yerine Raschida tercihi daha doğru olmaz mı savunma açısından? Zaniolo iyi bir fiyata giderse Raschida sağda doğru tercih olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senkron açısından evet ama Zaniolo da nedense hor görülüyor. Bu yanlış.

      Sil
  8. Icardi haricinde bir stoper birde 8 numara transferiyle kadro tamamlanır diye düşünüyorum tabi oyuncu satışı olmazsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper niye alınsın, birileri gitmeden?

      Sil
    2. Bence ihtiyac Burak, olasi bir sakatlik belimizi cok kotu buker stoperde, yedeklerimizin seviyesi icler acisi.

      Sil
    3. Kaan Ayhan ve Emin Bayram'ı yabana atmayın bence.

      Sil
  9. Sol kanat angelino & zaha olacak. Bizim sol kanat otoban olur. Buyuk defansif zaafiyet. Sol kanattan cok atak ve gol yeriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol kanat Kerem Aktürkoğlu, nasıl Zaha olacak?

      Sil
  10. Şu tabloda Rashia da gelirse biz bu adamlardan iki takım yapıp lige sürmemiz gerekir. Forma rekabeti değil forma savaşı çıkar içerde.

    YanıtlaSil
  11. Malı masaya vurmak derler buna! Erden Timur İstanbul'un sefiridir! Biat Edin! Ali koç gitsin kumda oynasın:)Şu an yaşadığım orgazmik zevki kelimelerle anlatamam:) buna çalım demezler.. ZAAAAHAAA derler...😊 Muazzam bir atlet, dripling ustası ,stoper/bek katili bir killer aldık. Yıllardır izlerken iç geçirdiğim keşke bizde olsa dediğim bir BEAST transfer ettik. Taktiğini tekniğini boşver, bu adamların özel taraftarı olur. kombine aldırır bilet sattırır. Parçalı ile soldan içe doğru yaldır yaldır dayak kötek fuleli kat edişlerini izlemek için sabırsızlanıyorum. Zaniolo bir tarafta öte tarafta Zaha allah beklere stoperlere kolaylık versin. Şimdi bu takımı oynaatacak orta sahalara sıra geldi. En az 2 tane de beast oraya bekliyorum.
    Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Onlar kendilerini sahte yıldızlarla kandırırken biz işimize bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok üst düzey, seyir değiştirecek bir futbolcu. Icardi de sendeyken, kurgu çok heyecanlandırıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir