13 Ağustos 2023 Pazar

Barış Alper Yılmaz için "Yerli Rashica" yorumuna katılmadım


Kapanan takımlara karşı, Barış Alper Yılmaz ile oynamak hatadır. "Yerli Rashica" yorumuna katılmam. Rashica sadece mücadelesi ile değil, kapalı savunmalar karşısında hücum becerisi ile de ön planda. Barış Alper Yılmaz için "bu takımın seviyesinde değil" yorumlarına da katılmam. 22 tane Zaha ile oynaman imkansız. Görev adamların da olacak. Alan açıldığında, Barış Alper Yılmaz ile çözdüğün maçlar var. Doğru rol, doğru katkı. Kayserispor maçındaki rolü ve o kadar uzun süre sahada kalması hatalıydı. Galatasaray'ın üretememesindeki ana etmenlerden biri maalesef. Alan bulamadı, topla buluşunca rakiplerinin arasına girip, ısrarla top kaybetti. Ya da doğru zamanda o topu kullanmadı. Orta bekliyorsun, geri dönüyor mesela. Duvara çarpıp çarpıp döndü diyelim. Sadece o değil tabi, Kerem Aktürkoğlu da kötü bir maç çıkardı. Onun ise kapanan takımlara karşı etkili olması, hücumun yürümediği anlarda kilidi açması beklentidir. Birçok imkan bulmasına rağmen, olmadı. İyi vuruşları var. Sorun bitirme noktası değil de, pas aksiyonu, hücumu sürüklemesiydi. Zaha girdi, bir ara forvetin arkasında izledik. Sonra sağ kanada kaydı ama ısrarla oyunda kaldı. Kanatların bu kadar kötü durumdayken, oyunun merkezinden de üretim gelmeyince, hücum adına geriye bir şey kalmıyor. 2. yarıdaki tek aksiyon, Angelino keser de Icardi vurur düşüncesiydi. O ortayı da sadece 1 kez gördük. Doğal bu puan kaybı.

17 yorum:

  1. Kötü bir maçtan sonra herkes çöp ilan edilir Messi bile olsa hep böyledir bu, acele yorum yapıyor herkes klasik yangın yani, hafta içi 3 4 atarız top toplayıcı bile övülür toparlarız

    YanıtlaSil
  2. 3 gün önceki Avrupa maçında barış alperin gelişimi üzerine övüyordu herkes noldu bir anda gs seviyesi oyuncusu değl konumuna mı geldik yazıktır günahtır ya, 3 gün önce yüksek tempolu bir maç oynamış oyuncular için çok ağır yorumlar yapılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçına göre rol alacak, görev adamı bu adam. Herkes Zaha olsun isteyenler var.

      Sil
  3. Her olumsuz bir sonuçta yerlilerin falakaya yatırılmasından gına geldi artık, 3 gün önce maçın yıldızı kerem yine linç yedi ve aynı maçın 2.en iyisi barış alper de çöp ilan edildi gerçekten yeter artık ya

    YanıtlaSil
  4. Zaha oyuna girdikten sonra gol olabilecegini hissettik ama Kerem ne yazik ki 3 kere boşta olan Zaha'ya pas vermek yerine gitti uzaktaki BAY'i gördü ve o da toplari kaybetti. BAY 80 dakika bizi kanatsiz oynatti hoca da seyretti, Kerem 10'a evrilir Zaha kanat oynar sözümü geri aliyorum, Kerem dün gece gördük ki 10 numara oynayamaz abi futbol böyle bir sey degil.
    Özeti izleyin, özetin yarisindan cogu Kerem ve Bay'in şutlarini gösteriyor. Sadece özette Kerem'in en az 5 auta giden şutu var kendisini Hagi zannediyor galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O uyumla alakalı bir şey. Zamanla düzelecektir.

      Sil
    2. Bunlar antrenman yapmıyor mu. Uyum süreci dünya üzerinden en uzun süren takım neden biziz?

      Sil
  5. Korktugumuz olmaz insallah zira bunu birkac Galatasarayli futbol yorumcusu da söyledi Kerem.Zaha'yi rakip olarak görüp boş anda pas atmadi hele 2 pozisyon var hic hosumuza gitmedi dediler.
    Ne yazik ki ben de Zaha solda bombosken vermedigini maç esnasinda farkettim umarim.denk gelmistir.

    YanıtlaSil
  6. Barış açık alan oyuncusu.Bunu geçen sezon 2 Fenerbahçe maçı ve Beşiktaş maçında gösterdi. Şampiyonlar ligi ve derbi maçlarında Barış çok iyi iş yapacaktır. Rashida ve Kerem ise Hem kapalı hem açık savunmaları karşı etkiler. Zaniolo 'da kapalı savunmaları karşı iyi değil. Barış gibi açık alanda etkili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçına göre hamle kozu işte. Elini güçlendiriyor. Doğru kullanım önemli.

      Sil
  7. Umarım Okan Hoca fenerin maçını izliyordur. Takım nasıl organize olur görüyordur umarım. Adamların tüm transferleri hazır. Bizimkiler hazır değil nasıl oluyor anlamıyorum. Bir tek Galatasaray transferleri hazır olmuyor. Tüm dünya klüplerinden farklı olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğin konu tamam da, Fenerbahçe mi organize :)

      Sil
  8. Kerem de Barış da çok değerli oyuncular. Mesele ikisini doğru kullanmak. Bu maç özelinde demiyorum, maç Rashica'nın maçıydı. Barış kapalı savunma için uygun profil değil. Ama gelişecek daha iyi olacak. Kerem'in 10 numara performansı biraz düşündürücü. Nasıl olur bilmiyorum ama bana pek ümit vermedi. Kanattan devrilerek oyun kurmakla merkez oyun kurucu oynamak farklı şeyler. Kerem devrilerek oyun kurmak, skor üretmek ve öngörülemezlik noktasında müthiş bir joker ama onu merkezde oyun kurucu olarak oynatmak oyuncuya zarar verebilir, öngörülür kılabilir. İnşallah korktuğum olmaz ve teknik heyet iyi bir kurguyla kaliteyi artırabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada hoca hatalı 11 çıkardı bence. Başlangıç kadrosu sağlıklı değildi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir