13 Ağustos 2023 Pazar

Orta sahayı genel olarak almıyorum, Oliveira'ydı sorun


Kayserispor maçındaki puan kaybı, orta sahaya yazar. Orta sahayı da genel olarak almıyorum, Oliveira burada sorun. Berkan Kutlu, işini yapıyor yoksa. Bu maçtaki mevzu Torreira'nın yokluğu değil, orta sahadaki organizasyon problemi. Berkan Kutlu işini yaptı yoksa. Pas hataları var da, tek sorumluluk alan da o. Maça bakın, topla en çok buluşan futbolcun. Tüm savunma aksiyonlarında da önde. Oliveira'nın oyunu organize etmesini beklerken, yokları oynadı.

0 organizasyon. Hiç üretemedin hatta. Berkan Kutlu topu öne taşımaya çalışıyordu. Oliveira'nın pas organizasyonunu oluşturması, rakip yarı sahadaki aksiyonun içinde yer alması lazım. Onun pas hatası yapmaya hakkı yok. O bu kadar kötü oynarken, hücumdaki diğer unsurların da formsuzluğuyla puan kaybı kaçınılmaz oluyor. Oliveira en son ne zaman iyi oynadı hatırlamıyorum bile. Bu sezon içinde de daha fazla sahne alabileceğini düşünmüyorum.

Kerem Demirbay sonradan oyuna girerken, Oliveira'dan daha etkili olabiliyor. Kerem Demirbay'ın da top kayıpları oldu ama en azından sorumluluk aldı. Hazır mı değil mi bilmem de, onunla başlayabilme durumu varsa, keşke o oynasaydı. Oliveira'nın net şekilde önünde. 12 Ağustos tarihinde bu maç oynandı ve hala orta saha sorununu konuşuyoruz. Birçok transfer yaptık da, ilk önceliği bu pozisyona verseydik o zaman.

Gerçi elindeki isimlerle de aksiyon alabilmen lazım. Kerem Demirbay'ı yabana atmayalım, gayet iyi 8 numaradır demiştim. Oliveira'nın da bir noktada toparlayacağını düşünüyordum, olmadı. 8 numara için zaman aralığı oluşturmuş olsak da, sorun var maalesef. O eksiği de bir an önce gidermek gerekiyor. En iyisi için uğraşıldığına eminim. Torreira devreye girse, birçok sorun çözülecek de, Kayserispor maçındaki sıkıntı onunla alakalı değildi.

14 yorum:

  1. Midstjö, Oliveira ile olmuyor Midstjö den çıkıp scout hamlesi yapılmalı. En azından şu rezil Oliveira katlanmaktansa Scout hamlesine şans verilmelidir.

    YanıtlaSil
  2. Süper yorum üzerine yazacak bir sey pek yok, Kayseri bizi kenarlara itti, Mertens etkisizlesti Olivreira ise sorumluluk almadi, Kerem D. Cok top kaybi yapmasina ragmen oyunu o kanattan digerine cevirecek paslari denedi 2 tanesinde de basarili oldu, ortadan delmeye de calisti belki de onunla baslasak delecekti de.
    Sadece tek sorumlu Oliveira diyemem Kerem A. Ve BAY'in hayatlarinda hic gol atmadiklari yerden 10a yakin toplamda şutlari var, önünde 3 kisi var şut atiyor sen daha olmadın koçum burasi Galatasaray derler adama, BaY yanina pas verse net pozisyon zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira merkezde hücum etkisi verebilse, oyun çeşitliliğini de elde edecektik.

      Sil
  3. Geçen seneden basbas bağırıyordu orta saha sorunu. İlk tamamlanması gereken yer olması gerekirken hala kerem dışında kimse yok. Sonra oyuncu gelecek muhtemelen kadro dışında kalmış ve kampı as kadroyla yapmayan biri olacak 3-4 uyum derken ŞL gidecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamlanacaktır elbette, en iyisi alınacaktır. Umutsuz değilim.

      Sil
  4. Oliveria takımın kanayan yarası. Keşke elden çıkarabilsek ama o kontratla çok zor. Dünkü maçın en büyük sorunu. Ortasaha transferi için yönetime kızmıyorum, Demirbay geldi ve Oliveria'ya güvendiler haklı olarak ama büyük düşüşte. Toparlanacağını da sanmıyorum. Ayrıca 14 yabancıya takılıyoruz. Rashica'yı da alırsak bir yabancı hakkımız kalıyor Midstjö'nün de çıktığı denklemde. Orayı nasıl aşacakları da muamma. Hücumda becerikli problem çözecek bir ofansif ortasaha ihtiyaç sanki. Kerem'in 10 numara performansı güven vermedi. Kapanan takımlara da büyük sorun oluşturabilir. Dünkü maç özelinde konuşmuyorum ama ilk dokunuşu sıkıntılı bir Kerem Aktürkoğlu merkezde top kaybı yapabilir ve sorun yaşayabiliriz. Yabancı olayı nasıl aşılacak? Kadro şişiyor nasıl toparlanacak? Bence 2 tane u-21 transferine ihtiyaç var. Buna nasıl çözüm üretilecek? Hedefler büyük, hayaller güzel ama sorunlar nasıl çözülecek. Kafamda deli sorular. İyi ki Erden Timur var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arabistan'dan teklif almalı ancak, diğer türlü zor. Kerem Demirbay iyi alternatif olacak da, daha net bir hamle gerekiyor.

      Sil
  5. Geçen sezon Oliveria iyi olmadığında hep sıkıntı yaşadık. Kerem Demirbay transferi bu konuda çok önemli. Bence daha tempolu ve aorumluluk alan bir yapısı var.Kerem'in yakında formayı alacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, çok önemli bir tecrübe ve kalite.

      Sil
  6. Topu çokuavaş dolaştırdık, malesef pres konusunda yetersizdik, hücum hattı çok hareketsizdi, ayrıca muslera, boey ve berkan hariç herkes geçen seneki seviyesinin altında olunca sonuçta malesef olumsuz oluyor.

    YanıtlaSil
  7. Kerem'den forvet arkası olmaz. Top kontrolü hala çok kötü, ve sırtı dönük aldığı her topu kaybedip kontra yedirme ihtimali var. Ben olsam yerli stoper alırdım. Zaha ile Kerem çakışacaklar. Zaha oyuna girdiği kısacık zaman diliminde ne anlama geldiğini gösterdi. Galatasaray'ın Sergio'nun yerine çok iyi, tempolu ve dirpling yapabilen bir orta saha ve bence 10 numara transferine ihtiyacı var. Midjo, Dubous ve Sergio'nun takımdan gitmesi lazım. Zaniolo da zaten gitti. Bu durumda yeni geleceklere yer açılır. Hatta imkan ve teklif varsa Nelson'u da gönderelim.
    Kerem Zaha Rasika hucüm hattı bence olmaz. Tekrar ediyorum Kerem asla forvet arkası için uygun oyuncu değil maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha olacaktır, ben o oynar diye düşünüyorum. Hatta Tete bile kayabilir oraya.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir