13 Ağustos 2023 Pazar

Bu isimler ritim yakaladıkça büyüyecek ve oyunun kalite kazanacak


Yeni transferler için sürekli "hazır değil" algısı yapılıyor da, sahaya girdikten sonra, yerine oynadıkları isimlere göre daha iyi durumdalar. Zaha da böyle. Hazır değil diyorlardı, gayet güçlü buldum. Girdiği 5 2'li mücadelenin 4'ünü kazandı, savunma yardımları vardı. Çalım atarken de çok etkiliydi. Uyum sorununu en derinden yaşadı sadece. Rakip ceza sahasının hemen dışında Berkan Kutlu ile bir verkaç denemesi vardı, boşa kaçmasına rağmen pası alamadı. Bunlar hep uyum. Bazısı "tavırlarına" takılmış da, ben kötü bir şey görmedim. Puan kaybının, sıcağın, belki zeminin etkisidir. Uyum dediğimiz böyle bir şey, o da alışacak. Fizik olarak beklediğimden iyi bulmak beni mutlu etti. Sol kanatta oynadı bu arada. Onun için 2. forvet gibi oynar diye düşünürken, Kerem Aktürkoğlu forvetin arkasına geçti. Organizasyonunun olmadığı, üretemediğin ortamda, onun bireysel çabasına baktın. O da zorlayabildiği kadar zorladı. Rakip kapanırken, dar alanda çalım becerisini gösterdi. Yarın şut becerisini de gösterir. Hem açık alan, hem de kapalı savunmaya karşı böylesine etkin bir silah seni güçlü kılar. Uyum, uyum, uyum. Zaha ve yeni transferler için her şeyin başı bu. Uyum gelince, kaliteler de net şekilde ortaya çıkacak ve keyifli bir oyun izleyeceğiz. Puan kaybı can sıksa da, çok fazla takılmamak ve öne bakmak gerekiyor. Bu haftalarda bunlar olacak, bekliyorduk da. Bu isimler ritim yakaladıkça büyüyecek ve oyunun kalite kazanacak.

18 yorum:

  1. Kerem 10 numara için fazlaca top kaybı yapar yapıyor Martens dışında belki Demirbay olabilir. Belki 10 no suz oynarız 22 Ağustosta Şampiyonlar Ligi playoff ilk maçına kadar orta saha transferi hazır olmalı.

    YanıtlaSil
  2. Bu arada algı olduğunu düşünmüyorum. Zaha hariç hiç biri fiziksel olarak hazır değil. Kayseri hücumdan düştüğü için fazla göze batmadı. Icardi ve Angelino'da kilo fazlası var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Angelino hep böyleydi de, Icardi'de var. Çözülür.

      Sil
  3. zaha'nın yüzünün biraz asık olması; kendine ayak uydurabilen kimsenin olmayışından kaynaklanıyordu. misal yazıda belirttiğin gibi berkan'dan pası alamadı. çünkü ne kadar sevsem de berkan'da o dar alandaki ince işleri yapabilecek yetenek yok maalesef. tabi burada olumlu bi nokta da var : bunlar zaha'nin kazanma hırsını gösteriyor. o yüzden biraz agresif duruyordu.

    YanıtlaSil
  4. zaha ve kerem çatışacak çok net. ikisi de sol açık bu adamların. yok sağa geçermiş yok ikinci forvet olurmuş bunların oluru yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha kendisi diyor, 2. forvet olarak daha rahatım diye.

      Sil
  5. şöyle düşünün. zaha ve tete iki bomba transfer değil mi? bunlar gelmeseydi. kanatlar kerem - rashica kalsaydı. biz ise bomba hakkımızı iki adet 8 alarak kullansaydık. daha mutlu olur muyduk olmaz mıydık.. olay bundan ibaret. işleyen kanatları bozduk sınıf atlatacak esas takviyeleri yapmadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O isimler bonservissiz şekilde geldi. Bekleyip, kaptırsa mıydık? Senin alacağın 8, bonservisli olacak. Onları almasan da bugünü bekleyecektin, bir şey değişmeyecekti.

      Sil
    2. bonservis yok diye su yakmıyorlar. imza paraları da maaşları da ortada. kerem varken zaha mı dedi herkes dünyada şaşırmayan yoktu.

      Sil
    3. Yani? Zaha gibi bir ismi kadrona kattın. Dur ben 8 alayım diye, Zaha'yı mı bekleteceksin. Fırsat doğru ve aldın. İyi de yaptın. Zamanla ortaya çıkar. Su mu yakar, yoksa başka bir şey mi ortaya çıkar.

      Sil
    4. İyi de yönetim az buz paralar vermiyor ki bu gelenlere! Yani hem Zahayı alırken hemde bir ortasaha alamıyor olmak da benim değil yönetimin başarısızlığı. Sponsoru Zaha için bulan 8 için de bulsun o zaman. Takımın ihtiyacı olan hiç bir transfer yapılmadı. Körü körüne de yönetime tapmaya lüzum yok. Yapamadılar değil. Yapmadılar.

      Sil
    5. Sponsor Zaha'ya geliyor, sen gitmiyorsun. Fark o :)Körü körüne tapmak değil bu, biraz çıkıntılığa giriyor iş. İlla negatif bir şey söyleyeyim sevdası.

      Transferin önceliği daima fırsattır.. Fırsat düşerse alırsın, dur sen bekle demezsin.

      Sil
  6. Bu maç beni sadece şu açıdan korkuttu. Kerem 10 numarada biraz kayboldu hatta pozisyon almakta bile zorlandı. Zaha ise bildiğimiz gibi sol çizgide çok etkili orada devam edeceğini düşünüyorum. 10 numaradaki adam az top kaybeden, presi organize eden, hızlı düşünüpü hızlı oynayan birisi olmalı tıpkı mertens gibi. Kerem hızlı düşünüp oynama dışında hiçbirisi yok dolayısıyla göbekte kaybedeceği toplar çok bğyğk sıkıntı nasıl çıkacağız bilmiyorum işin içinden

    YanıtlaSil
  7. Çok yetenekli ve güçlü. Icardi ile iyi anlaşırsa çok değer katar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir