16 Ağustos 2023 Çarşamba

Böyle bir adamı transfer etmeyip, neden rakibine yar ediyorsun?


Rashica, Galatasaray adına "senkron" demekti. Elimizde market değeri ya da ağırlığı daha yüksek isimler var elbette. Herkes aynı ayarda olacak diye bir durum yok. Zaniolo gibi bir isim transfer edilmesine rağmen, Rashica'dan vazgeçememiştik. Oyun onu istiyordu çünkü. Belki bugün başka düşünceler oluştu ama hocanın da Rashica isteği vardı. Tete / Rashica rotasyonu oluşur diye bekledim, görünen o ki Rashica düşünülmemiş bile. Beşiktaş'ın anlaştığı şartlara bakıyorum da, bu transferi gerçekleştirmemenin başka bir anlamı oluşmadı gibi.

5 milyon avro bonservis. Rashica için konuşurken hep ne diyorduk. 5-6 milyon avro'lar ideal. Beşiktaş da bu transferi en ideal şartlarda bitiriyor. Kendileri adına da müthiş iş yaptılar. Rebic - Aboubakar - Rashica hattı olabildiğince güçlü oldu. Gedson Fernandes için konuştuklarımızı, Rashica için de konuşmamız mümkün olabilir. Karalar bağlayacağım bir durum yok da, tat kaçırıyor işte. Ne alacağını bildiğin, garanti katkılı görev adamı. Böyle bir adamı transfer etmeyip, neden rakibine yar ediyorsun? Kayıp.

Tete'yi aldıktan sonra da, Rashica'yı almayacağız mesajını verdin bir anlamda. Tete oynayacak, Barış Alper Yılmaz da o mücadele, bağlantı ve savunma işini yapmaya çalışacak. Sağ kanada bakınca rotasyon iyi de, Rashica da farklıydı. Hücumda farklı bir kurgu oluşuyor. Zaha ve Tete gibi klas ayaklar takıma katıldı. Şimdi de topu orada tutabilmek adına bir 10 numara düşünülüyor. 4-2-3-1'in devamı ama hücumda farklı bir düzen demek bu. Okan Hoca'nın düşüncesi bu yöne evrilmiş olabilir. Bunu da sahada görmek lazım.

Rashica transferi gerçekleşmediği için üzülmek ya da sinirlenmek doğal. Ben yangın yapmam ama transfer edilmesi gerekiyordu. Galatasaray'ın iyi alternatifleri var ve bir yandan da almaya devam ediyor. Serdar Kelleci güzel söyledi, bazen en iyisini bulmak adına, elinizdeki iyiyi değiştirirsiniz. Hücum hattındaki kalite de en iyinin neden arandığına gösterge. Zaha, Tete ve Kerem Aktürkoğlu gibi isimlere güvenmek lazım. Rashica da olsa, farklı ve iyi bir opsiyonumuz daha olurdu. Zaniolo da giderken. Zaniolo'nun gidişini biraz da Rashica'nın gelişine yormuştuk.

41 yorum:

  1. molde de zor rakip.asla sloven takımına benzemez.rashica meselesi geçti gitti.şampiyonlar ligine kalabilecekmiyiz?bakalım ne olacak.rakip kayserisporun hücum yapmayı da bilen versiyonu:(torreira da 2maç yok.anlamıyorum hoca niye torreirayı 60da çıkarmadı..kendi de dedi tam çıkarcaktım kk gördü diye..e neyi bekledin.hep bir bekleme var bizde.orta sahada çok zayıf kalıcaz onlara karşı.bu işin piri arsenal squad ekibinin yeni toni kross olabilir diye rapor verdiği iyi bir 8numaraları var rakibin,21 yaşında 5milyon değerinde..bir arkadaş bahsetmiş.isteyen fm23 e göz atıp daha yakından tanıyabilir.al işte onu,yanına da gravenberchi kirala..al sana alman genç milli takım orta sahası.berkan barıştan iyidir.taraftarın fıtık olmasınımı bekliyorsunuz.neyi bekliyoruz.bu işin şakası yok.şampiyonlar ligine kalamazsak bu 30 milyon maddi ama 130milyon manevi kayba sebep olur.moral bozukluğu,hayal kırıklığı,takımdaki motivasyon kaybı olurki bu parayla ölçülmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Molde zor tabi, özellikle de kendi sahasında. Oradan mümkün olan en sağlıklı sonucu almalıyız.

      Sil
    2. Evet torreira kesin yok ilk maçta dengeli oyun şart bence de.

      Sil
  2. Bir de maliyet acidan bakalim: zaha icardi tete vs. rebic abu rashica. Ilk uclunun yillik maliyeti 18mio eur. Ikinci uclunun maliyetini tam bilmiyorum ama tahminin 6mio eur dan fazla degildir.
    Kalite olarak 3 kat fark var mi? Sezon icinde gorecegiz. Cevabi simdilik 3 kat fark yok gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite olarak net öndeyiz, bunu tartışmam bile.

      Sil
    2. Abubakar'in 40 maç ve üzeri oynama ihtimali cok az abi, Rebic de ayni sekilde Rashica da arkasinda Boey olmadan ne yapacak soru işareti oynasa PL'de oynardi zaten.

      Sil
    3. Rashica'nın da arkasında Rosier var ama. Gerçi Onur Bulut oynuyor yerli durumundan :)

      Sil
    4. Babasi ikna etmiş BJK icin kendisi daha da bekleyecekmis Rashica'nin ama pişman olacak bence ve bizdeki kadar basarili olamayacak izleyip görecegiz.

      Sil
    5. aynen öndeyiz kalite olarak. icardi'yi beslemek yerine nwakaeme gibi oynarsa zaha ve tete görün siz kaliteyi.. ilk sinyaller geldi bile

      Sil
    6. Kim ikna ederse artık. Yapacak bir şey yok. Senin elindeki yapı daha kaliteli.

      Sil
    7. Tabi ki de biz ondeyiz. Oradaki soru suydu: ornegin bjk nin uclusu toplamda sezon icinde 40 gole etki etmisse bizim uclu 120 gole etki edecek mi?

      Sil
    8. Son adsız, ne sorduğunu hala anlamadım :(

      Sil
  3. İşler kötü giderse zaha, tete, ziyech gibiler gitmek için problem yaratır rashica gibiler elinden geleni yapar. Dengeli takım oyumcusu keşke alsaydık. Bir gedson, bir rashica kadar kimseye üzülmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu Barış Alper yapacak belli ki. Kapalı savunmalara karşı, daha kaliteli ayaklarla hücum edilecek.

      Sil
    2. bir de dünyada topçu çok diye küçümseyenler var. evet çok. hadi bulsana gedson hadi al :) 2 tane zıpkın gibi adam aldı bjk. biz ise şov peşindeyiz sadece.

      Sil
    3. Bulursun o tarzda istersen. Artık mali gücün de daha yüksek.

      Sil
  4. Rashica hem sol hem sağ kanatta oynayabilen bir oyuncu. Alınmaması çok büyük hata. Okan Hoca dahi açıklamalarında Rashica ve Icardi'yi takımda istediğini belirtmişti. Beşiktaş dogru iş yaptı. Biz ise yıldız sevdasına kapıldık maalesef. Hakim Zeyich konuşuluyor. Rashica gibi hem savunma hem hücumda takım oyununa uygun isim gerek. Tete ve Zaha varken Zeyich transferi gereksiz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınmaması bence de hata ama Ziyech de gereksiz değil.

      Sil
  5. rashica yerine hakim ziyech geliyorsa..önce sergio ramos sonra transferin son gününde de joao felix bile gelecek demektir..çünkü zihniyet bu.ne yazıkki,durumun tehlikesini gören taraftara da ancak susup bekleyip görmek düşer..bakalım bu tarz bir transfer stratejisi başarı getirecek mi?genelde getirmez ama burası türkiye.hiç belli de olmaz.afrikadan 100bine 3 oyuncu getirirsin,mona kona ona isminde..biri gol kralı olur 10 milyona yurtdışına orta saha olanı fenere satarsın,birini de türk yapar 10 sene oynatırsın..askeri olmayan generallerden oluşan bir takım kurarsın,ilk bir iki hafta başarısız sonuçlardan sonra rakiplerine göre aşırı yetenek farkıyla gelene beş gidene 6 atan bir ritim tutturur 103 gol atıp şampiyon olursun..bunların hepsi geçmişte oldu bu ülkede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech direkt 10, bence Felix olmaz daha. 10 numara almazlar. Tete var sağ tarafta.

      Sil
  6. Ziyech geldiğine göre Rashia gidebilir istediği yere. Ziyech Hakan Çalhanoğlu tarzında bir adam saha içerisinde ileri uçta oynayamayacağı yer yok. Çok yönlü olması büyük avantaj. Ziyech ihtimali varsa da Rashia ya gitmezsin.

    YanıtlaSil
  7. Abi geçen sene bu adamı kadroya yazınca takım oyunu oynamaya başladık, 10 patron 1 işçi olmaz. İcardi rachica sol bek 8 10 bunlar lazımdı bize. 8 10 yok , şampiyonlar ligi gazı ile olanı bozuyoruz, PSG mbampe Messi Neymar yaptı yine alamadı.nerde senin Ergün penben nerde ümit davala daha takıma beyin olacak Hagi,n bile yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün farklı bir hücum kurgusu var demek ki. Daha inceci, kaliteli ayaklar.

      Sil
    2. Kariyeri boyunca 10 numara bölgesinde 223 maç oynayan Hakim Ziyech sağ kanat bölgesinde ise 110 maçta forma giydi...
      10 numara nasil yok anlamiyorum hem de Ajax Chelsea'de falan almis bu süreleri, hic mi istatistiklere falan bakilmiyor bu yorumlar yazilirken :)

      Sil
    3. Merkezde oynarken de sağa kayıyor. Sneijder'in sola kayması gibi :)

      Sil
  8. hocam zaniolo messi gibi değil ronaldo gibi oynamalı dediğiniz günden beri şunu düşünüyorum:her oyuncu mutlaka birinci mevkisinde oynayacak diye bir kural yok.zaha gibi bir adam kanatta harcanmamalı.orda değil ikinci forvet oynamalı.akşam angelinoyu izlerken arkadaş grubumuz da,ya bu adam bizde sol iç ortasaha oynamalı hattâ 10numara..bu adamı kim sol bek yapmiş diye düşünüp durduk.böyle çoğaltabileceğimiz örnekler varmı takımızda sizce..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanatta oynaması harcama değil ki, adam orada rahat ediyor olabilir.

      Sil
  9. Gedson'u transfer edemeğizde çok üzülmüştüm, Rashica içinde o kadar üzüldüm. Sabah uyandım Ziyech haberleri görünce bir daha üzüldüm. Hiç kimsenin istemediği, hiç bir kulübün (Al-Nassr, PSG, Sevilla, Roma) sağlık testlerini geçememiş çöp elimizde patlar bence. Belhanda/Feghouli'den az mı çektik? Böyle saçma kadro planlaması mı olur? Bize acil 6-8 lazım. Bu arada Nelsson satılmadığı sürece Ramos'un gelmesine de karşıyım. (Fatih)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onda ben de üzüldüm, kaybı büyük oldu. Rashica için o kadar üzülmedim, eldeki yapı da hiç fena değil çünkü. Sözleşme süresine bakar o durum ve Belhanda'dan müthiş katkı aldık. Keşke devam etseydi.

      Sil
  10. Neden zor degil hücum katkisi abi, iyi deniyor ama degil Rashica hücumda çok düz oyuncu kilit açamiyor, Okan Hoca'nin plani yaratici oyuncularla gol atmak bir üst seviyeye cikmaya calisiyoruz, Tete de Ziyech de Zaha da bu tip oyuncular, bek kovalayarak Avrupa'da basarili olunmuyor ne yazik ki.
    Bunu en son Fatih Hoca.ile denedik olmadi Barca bizi yaratici bir oyuncu ile yendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, o sebeple Ziyech ve Tete geldi. Doğru yorumladın.

      Sil
  11. 5 milyon+(4X2,25) milyon verip rashica almak yerine 1milyon+(3X2,75) milyon verip hakim ziyech alındı mesele budur.

    YanıtlaSil
  12. Rashica dışında transferi bitirmiş eksikleri kapatmış olsak tabii ki yangın yapacak durum yok da, bilhassa ortasahaya iki transfer gerekirken ve hala gelmemişken olması üzdü. Takımın en elzem ihtiyacını şu ana kadar gidermemiş olmamızi anlayamıyorum. Bu kadar bariz eksige fırsat kovalanmaz gecikmeden hamle yapılırdi. Yeni 6-8-10 gelse takıma alışması zaman alacak. Yönetime güvenimiz baki tabii ki ama üzüldük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi takım kuruldu. Çok kreatif, kaliteli bir hücum var. Tarz değişiyor.

      Sil
  13. rashica hep takım oyununa katkısı, mücadelesi, görev adamı gibi özellikleri ile anılıyor ama atlanılan bi nokta var; bu adam aynı zamanda yetenekli de. belki aman aman bi yaratıcılığı yok ama yeri geldiğinde kilit de açtı. bunlar unutuldu heralde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica'nin tek başına aldigi kilit actigi bir mac söyler misin kardeşim çok merak ettim, tam tersine gol ve asistleri hep sonradan geliyor 2. Golün asisti vs. Arkasinda Boey, yaninda Icardi olmadan vasat oyuncu zaten izleyip görecegiz.

      Sil
    2. Kilidi açabilme noktasında katkısı var elbette de, Ziyech ile o işi daha iyi yaparsın.

      Sil
  14. Rashia için yangın çıkaranlar neyin peşinde acaba. İyi bir takım oyuncusuydu da bulunduğu yapı da belliydi. Arkamda Boey oynasın bende Galatasaray’ın sağ açığında rahatlıkla oynarım yani. Barış Alper var mücadele gücü yüksek, açık alanlar İçin bire bir. Kaldı ki Tete de bunları yapabiliyor. Bizim sağ tarafımızda Boey olduğu sürece bek kovalamaya da çok lüzüm yok. Kaldı ki Zaha-Kerem-Tete-Ziyech bu 4 lüyü savunmak da öyle kolay iş değil rakipler düşünsün biraz da siz salın. Okan Hoca geçen sene şampiyonluğun mimarlarından. Adamı İcardi daha 2 3 ay evvel omuzlarında taşıyordu bu adam zirvedeyken dahi bunları yapmıyordu. İcardi şu takımda liderlik etmesi demek gelen herkese direkt kafadan ultimatom demek. Icardi biat etmiş durumda takıma gelen de aptal değilse anlar herhalde. Anlamayan İçin de kapı açık. Aldığımız tüm oyuncular hala piyasası olan adamlar. Bu gün Zahayı satıyorum desen anında satarsın. Tete aynı şekilde. Icardi aynı şekilde. Icardiye para lazım git geri gel desen onu bile yapacak kıvamda. Ötesi mi var artık. Güvenim sonsuz yönetime de Okan Hocama da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yangın manasız, üzüntü olabilir. Önümüze bakacağız biz. Takımda tuttuklarımız ve yeni transferlerimizin kalitesi çok yüksek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir