16 Ağustos 2023 Çarşamba

Hakim Ziyech & Galatasaray, o kadar da sürpriz bir hamle değilmiş


Sürpriz bir hamle gibi görünse bile, o kadar da sürpriz değilmiş. Çok daha öncesinden anlaşılmış, Zaniolo'nun satışı beklenmiş. Bu etapta da tercih Rashica olmamış. Rashica'nın şartlarına bakarsak, Galatasaray istese bu transferi gerçekleştirirdi. Oyunun değiştiğini düşünüyorum, farklı bir şey düşünülüyor. Geçiş oyununa çok fazla yatkınken, kapalı savunmacıları aşabilmek adına daha çalımcı, bireysel yeteneği yüksek isimlere yönelmiş haldeler.

Zaha ve Tete ana plan belli ki. Ligde de Kerem Aktürkoğlu devrede olacak. Rashica'dan alınan savunma ve mücadele katkısı adına da alternatif Barış Alper Yılmaz olacak. Ziyech'in transferi, 4-2-3-1'in ayak sesi. Formasyon değişebilir diye beklerken, 4-2-3-1 üzerinden hamle yapılıyor. Ziyech de sağ kanatta oynayan ya da oraya kaymayı seven bir isim olsa da, 10 numara gibi oynuyor. Galatasaray'da da 10 numara gibi oynayacak.

Ziyech de aslında bir fırsat transferi. Suudi Arabistan'a transferi gündemdi, sağlık taramasından geçemedi gibi bir haber yapıldı ama bu konuda sorun yaşamıyor. Son anda ücreti düşürülmek isteniyor, o da transferden vazgeçiyor. Sakatlık geçmişine bakarsak, son yıllarda bu tarz bir sorunu yok. Eski havasını biraz kaybediyor da, Galatasaray'a gelmesinin de sebebi bu değil mi? 30 yaşında, yeniden ayağa kalkmak adına ideal adreslerden biriyiz.

Ziyech'in ön alanda pres yapabilen bir futbolcu olduğunu ekleyelim. Ajax'taki çıkışı da böyle oldu. Ön alanda çok hareketli, pres yapabilen, teknik düzeyi üst düzey, iyi de bir driplingçi. Hareketliliği ve kaliteyi çok yükseltecek. Tete de çok yabana atılıyor, kanadında çalışkan, oyun içi katkı veremeye çalışan bir isim. Biraz da Okan Hoca'da iş bitecek. Bu yetenekli isimlere kendi oyununu tekrardan kabul ettirecek.

35 yorum:

  1. bizim taraftarın istemediği oyuncu herzaman başarılı olur.ismine yakışır şekilde yargı dağıtmaya geliyor..

    YanıtlaSil
  2. ligde yabancı sınırı büyük problem olacak.

    YanıtlaSil
  3. iş biraz lükse kaçtı gibi. ihtiyaçdan ziyade isim üzerinden gidiyoruz. fb talip olmasaydi; zaha ve tete'ye gidilir miydi mesela ? rashica keza takım için önemliydi ama ziyech alındı. tabi şu an eleştirmek için de biraz erken. bekleyip göreceğiz artık okan hoca'nın ve erden timur'un nasıl bi takım yapısı düşündüğünü ve bunun başarılı bi iş olup olmadığını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lükse kaçmadı bence, yerinde hamle. Oyun değişiyor, tarz başka artık hücumda.

      Sil
    2. Abi boşuna panik yapiyorsunuz koşan oyuncu diyorsan bedava oynayan Barış var ama ilaç olmuyor,.Ziyech dedigin adam 5 ay önce PSG'nin kapisindan döndü evrak yetismedi diye, Rashica ile Ziyech ayni cumlede bile olmamali.
      Ziyech Tadic'in sagda oynayan daha iyi versiyonu Rashica düz oyuncu.

      Sil
    3. Ben panik yapmıyorum :)

      Sil
    4. Size demedim yorumu yazan arkadasa.demistim Burak Bey

      Sil
    5. Herkes adsız olunca karışıyor :)

      Sil
    6. Hocam isme kaçmak değil de. Burak abinin de söylediği gibi biraz daha yapı değişiyor. Eskiden tek düze bir oyun oynuyorduk. Şimdi savunmalar keşke kapansa dedirtecek cinsten bir kadro var. Zaha, Tete, Ziyech açamayacağı kilit yok iyi oyuncu olmalarının yanında. Oyun aklı da yüksek bu adamların Zaha daha içinde izledik adam attığı pasları düşünen yok takımda. Rakip takımlar düşünsün bu saat itibari ile.

      Sil
    7. Aynen öyle. Hücum yapısı değişiyor. Bence bunu beklemek gerekiyor.

      Sil
  4. Esas sevindigim nokta Mertens ve Ziyech ile 10 numarayi doldurmus olmamiz hem de sağ tarafi yedekleyerek, kalite ve rotasyon anlaminda açık ara ilerdeyiz rakiplerden sadecr Torreira alternatifsiz, onun da cezasi 1 maç olacakmis yuksek ihtimalle.

    YanıtlaSil
  5. Orta sahada bir Torreira daha gerekli.Zaha , Tete, Zeyich varken sert 2'li mecbur. Yerli olmasından dolayı Berkan çok süre alır bu sene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O arayışlar var zaten, iyi bir orta saha hamlesi gerçekleşecektir.

      Sil
  6. Bize acil olarak 6-8 numaralar lazım. Yabancı sınırı büyük problem olacak bizim için. Bu yüzden Günay ve Kazımcan'ı her zaman hazır ve formda tutmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tane 8 lazım. Onun da 6 numara özelliği olmalı.

      Sil
  7. Avrupa da tam tersi geçen seneki oyun lazımdı geçiş kontra, yönetim ise Aysalın fikret ormanın yaptığı hatayı yapıyor sürekli teknik yıldız alıyor, cl de topa sahip olarak başarı elde edemezsiniz pep bile toptan vazgeçti 5 tane stoper ile oynuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçiş oyununa uygun isimler var elinde. Tete, Zaha, Kerem Aktürkoğlu ile bu oyun oynanmıyor mu :)

      Sil
    2. Geçen sene sadece onu yapabiliyorduk şimdi hepsini yapabilecek kaliteli ayaklar var sahada.

      Sil
  8. bilmem farkındamıyız şuanda kalite olarak bayern&real&barca gibi takımlardan sadece stoper&önlibero&merkez orta saha pozisyonlarında çok gerideyiz.bu üç mevkiye ''çok iyi'' kalite birer adam kiralayıp veya bonservissiz alıp transfer tahtasını kapatmalıyız.yeter başka kanada gerek yok,uçucaz yoksa.biz aslanız zaten kuş değiliz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stopere lider isim, 8 numaraya da ağırlığı olan biri gelirse, taşlar yerinde demektir. Kaliteli kadromuz.

      Sil
  9. Bu kadar plansız programsız önüne kim denk gelirse alınan bir transfer dönemi olur mu? Eksik noktalar belli. Orta saha en büyük sorun bir an önce alınması ve gelen adamın uyum sorununu bir an önce çözmek gerekiyorken hiç ihtiyaç olmayan bölgelere sürekli oyuncu alınması... Büyük hezimet olabilir bu sezon. Hele ki Okan hocanın takımlarının ikinci sezonları sürekli kötü geçtiği gerçeği de göz önündeyken...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hocanın takımlarının 2. sezonu nasıl kötü geçiyor. Bir tek Başakşehir. Adam Akhisar ve Rizespor'da 2. sezonunu yaşamadı ki. Sezon bitti ve ayrıldı, başka bir takıma gitti. Bu çok manasız bir algı.

      Sil
    2. Başakşehir de yaş ortalaması 45 di neredeyse takım darülacezeye dönmüştü. O kadrodan nefesleri kesilmeden sezonun sonuna kadar getirebilmek de büyük iş. Yahu yapmayın şunu da kardeşim yani sırf eleştirmek kötülemek için bu yorumlar. Az bir açıp baksan sende göreceksin neyin ne olduğunu.

      Sil
  10. Menajer kimi getirirse alıyorlar sanırım. Bu adamı Araplara satamadilar en son bizim elimizde patladı sanırım. Adam müzmin sakat. Sağlık kontrolünden geçemedi Arabistan'da. Ayrıca bütün takımı komple general yaparsan kim savaşacak kim top kovalayacak? Fenerbahçe nin yıldız olsun da kim olursa olsun alalım durumu gibi olduk resmen. Bu paralarla kulübün de geleceğine dinamit konuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müzmin sakat falan degil kacirdigi mac sayisina bakarsan ne kadar az oldugunu göreceksin ezbere FBJKlilerden duyduklarinizla yorum yazmayi birakin artik, Arabistan'a sözlesme sartlari degistigi icin gitmedi sakat denilince de alaya alan bir story atti hepsi mevcut internette kusura bakma ama senin Galatasarayli bile olduguna inanmiyorum.

      Sil
    2. Hiç alakası yok. Ziyech sakat falan değil. Aç bak son 3 sezonuna. Arabistan'da son dakika mali şartlar uymadı, vazgeçildi işte. Sonra da tepki almamak adına sakat algısı üretildi ve bu yalanlandı.

      Sil
    3. Ayağı protezmiş Ziyech gerçek ayağı değil. Sağlık kontrolünde de çıkmıyormuş bire bir yaptırmış. Para harcamış yani. Bu yorumlara bu cevaplar artık uğraşmayın yormayın kendinizi.

      Sil
  11. İhtiyaç duyduğumuz profil, özel bir oyuncu. Rakipler artık bize kapanacak Kerem'in 10 numara performansını düşününce bütün yük Zaha'ya kalacaktı ve öngörülebilir bir takım olacaktık. Ziyech ile birlikte bu risk ortadan kalkacak ve diğer oyuncular da özgürleşecek. Okan hoca oyununa ikna edebilir ve öndeki dörtlünün arkasına iyi bir box to box oyuncu alabilir (Ndiaye'nin ilk geldiği haline benzer profil) ve takım uyumu yakalarsak çok tehlikeli bir takım olacağız. Ziyech birçok şeyi değiştirecektir, yeter ki oynamak istesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net bir 10 aldın şu an, bir çilingirin daha oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir