15 Ağustos 2023 Salı

Galatasaray 1-0 NK Olimpija Ljubljana, mesele turu rahat atlamaktı


Turu rahat geçmek değerli. Molde öncesi ise Torreira'yı kaybetmek düşündürücü. Orta sahada zaten sorun yaşarken, Torreira'nın bu turda olmayacak olmasının handikabı büyük olur. Torreira devreye girdiğinde, nasıl rahat bir ilk yarı izlediğimizi gördük. Okan Hoca'nın 45'de yaptığı hamleler yerinde olsa da, işi bir anda yeni düzen arayışlarına götürdü. 4-4-2'yi her fırsatta görmek istiyor. O ara da tur sende olmasına rağmen, durmadan hücum hamlesi yaptı. Belki de Torreira daha önce oyundan çıkabilirdi. 

Icardi, Bakambu, Zaha ve Halil Dervişoğlu aynı anda sahadaydı. Takımın tüm forvet rotasyonu. Bu bir arayış değil de, yapboz hadisesi gibi. Torreira'nın kırmızı kartı ağır olsa da, biraz da bunu çağırdık. 10 kişi kaldıktan sonra da mecburi arayışlar geldi. Neyse ki galibiyeti korumasını bildik. Karşımızdaki rakip zayıftı ve biz bu turu zaten ilk maçta almıştık. Kazanarak tur atlamak, ülke puanı açısından olmazsa olmazdı.

İyi bir ilk yarı izledik. Icardi'yi diri buldum mesela. Torreira'nın da takıma dahil olması, etrafındaki tüm taşları bir arada tutmayı başardı. Orta sahada basmadık yer bırakmadı, kaptığı toplar ve başlattığı hızlı hücumlar var. Mertens ve Kerem Aktürkoğlu'nun kötü görüntüsü, bu iyi oyuna rağmen az pozisyon bulmaya sebepti. Boey / Barış Alper Yılmaz kanadı harika işlerken, Angelino'yu da bu maçta iyi buldum. Özellikle de Zaha oyuna girdikten sonraki Angelino çok daha iyiydi.

2. yarıya girerken, Zaha / Bakambu hamleleri doğru. Zaha'yı izlemek keyif ve oyuna girer girmez de hücumu sürükleyeme başladı. 4-4-2'ye döndük o ara. Halil Dervişoğlu oyuna girdikten sonra iş yapboza döndü. Bakambu'yu sağ kanatta kullanmayı pek anlamadım. 10 kişi de kalınca, skoru korumaya yöneldik. Kaan Ayhan orta saha / stoper arası mekik dokudu ama çok iyi bir maç çıkardı. Rahat bir galibiyet. İlk yarıdaki görüntü de oldukça iyi. Bu maç özelinde pek eleştiri yapmam. Mesele turu rahat atlamaktı.

15 yorum:

  1. icardi-zaha-bakambu-halil dörtlüsünün aynı anda sahada olmasının hiç bi mantıklı açıklaması olamaz. hiç bir formasyonda, taktikde olamaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halil yerine tete olursa olur..ancak şampiyonlar ligi gruplarında olmaz tabiki..orda bakambu yedek olmak zorunda,bir 10 numara alırsak..zaha+tete+icardi+10 numara şampiyonlar ligi gruplarında olur ama iç saha maçlarında..deplasmanlarda ya teye ya 10 numara kenarda olur..ancak bu sene icardi+zaha herşekilde aynı anda oynar ve oynamalı..zahanın yedek kalması hiçbir şekilde kabul görmez..

      Sil
    2. Bence de mantıklı değildi ama bir şeyler denedi hoca. Manasız bir denemeydi tabi. Tete olsa gerçekten de olurdu.

      Sil
  2. Valla turdan çok Rachitsa nın alınmamasına taktım kafayı. Tamam çok çok üst düzey oyuncu değildi ama takımın eksik parçasıydı. Yerine alacağın adamı da taşıyacaksa bu orta saha ile defans bloğu çok sıkıntı çekeriz. Rachitsa da nerden baksan takımın yükünü çeken elemanlardan biriydi. Ön hat tamamen benim yükümü çekeceksiniz diye bağırıyor. Kerem 15 pas hatası veya top kaybı ile oynadı. Toreira ile icardi bu takımın %50 siymiş bunu gördük. Geçen sene mertens toreira rachitsa ve defans hattı bu takımı ayakta tuttu ama artık mertens de o güç yok. Kerem zaha nedeni ile ortaya kayacak muhtemelen ama top kayıpları azami seviyede. Kanatta kaybettiğin top bir şekilde ciddi bir atağa dönüşmüyor ama orta sahada hücuma çıkarken kaptırdığın top sana kontra olarak dönüyor. Keremi de ortaya alalım. İcardi zaha kerem tete oynayacak gibi ön hatta. Bunlara angelinho da ekle oldu sana 5 taşınacak, arkası toplanacak adam. Toreira tek başına yetmeyecek bu kadar bariz. Yanına alacağın adamında hemen hemen aynı mücadeleyi göstermesi lazım. Ayrıca boey toreira ve alınacak orta sahanın kesinlikle uzun sakatlık yaşamaması lazım. Ön hat alternatifli oldu ama orta ve defans bloğu çok alarm veriyor bence. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik artık. Şov peşinde olmayan takımı ileriye taşıyacak eksik parça ne ise onu alalım artık. Lemina ya bile razıyım. Bu sene şampiyonu sakatlıklar belirleyecek bence. Önemli oyuncun giderse takımın oynadığı oyun bile değişir. Toreira geldi ne kadar farklıydı ilk yarı. Yanında berkan varken bile. Aynı şekilde abubakar gedson ferdi tadic bunlar kritik adamlar. Allah rızası için şu toreirayı rahatlatacak birini alın yanına. Ziyech ramos vs şov peşinde koşmayalım. Yoksa tek başına adamın da gücü bir yere kadar. Maçta boey ve toreira 5 lik kerem 2 lik oynadı. Düzelir inşallah kerem
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de üzüldüm, bu takım adına yararlı ve olması gereken bir isimdi. Yine de alınamadı diye yangın yapmam. Takımın aldıkları ve durumu ortada. Çok erken isyanlar bunlar.

      Sil
  3. rashidza,rashika,rashitza yada herneyse..beş tane kanat oyuncusu var bu takımın,bir sekiz numarası yok daha..alın rashicaya vereceğiniz 5-6milyon$ parayla moldenin ve norveç milli takımının ilerde kaptanlığını yapacak 21yaşındaki 8numarası Sivert Mannsverkı..hem yetenekli+fizikli 21yaşında bir 6&8 numaranız olur,hem şampiyonlar ligi yolundaki rakibinizin en iyi oyuncusunu alıp rakibe hançeri saplamış olursunuz..sonrası gruplar+30milyon$ zaten..hemde bu adamı 2yıl sonra enaz 20milyona premier ligin orta-alt sıra takımlarına rahatlıkla satarsınız..bir taşla 3 kuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamle yapılacak mutlaka, plan vardır diye düşünüyorum. Rashica alınırdı yoksa.

      Sil
  4. Ayrıca okan hocanın sürekli birilerine laf çakması hoşuma gitmiyor. Yok feneri 3-0 yendiğimiz maçı hatırlatıyor yok türkiyeden buralarda takım yok vs. Gereksiz bunlar bence. Hoca ve yönetim adına en çok korktuğum güç zehirlenmesi yaşanması. Öyle takım kuruldu ama bu takımı devam ettirmek için her sene şampiyonlar ligi lazım.bizim Ligi, takımları hafife alaxak oyuncu grubu çok sıkıntı yaşatır. İcardi ve toreira Allah tan böyle karekterde değiller. Bu karekterdeki topçu sayısı ivedilikle arttırılmalı. Yoksa rakipler iyi kadro kurdular veya kadroyu korudular. Rashitca elden kaçtı nelsonda son dk giderse gelenin uyum sağlaması vs derken çok sıkıntı çekeriz. Allah güç zehirlenmesi yaşatmasın takıma hocaya yönetime.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
  5. Vallah ben Berkan’ı da çok beğendim. Ayakları iyi değil oyunu kuramıyor vs ama iyi iş çıkarttı bu akşam Torreira ile ben dahi oynasam sanıyorum iyi bir görüntü veririm. Kırmızı kart kötü oldu doğrusu. Hatta en kötüsü oldu. Olmadığında yaşadığımız sıkıntı görülüyordu. Kerem Demirbay bir sonraki maç kadrosunda olacaktır. İzleyeceğiz kendisini muazzam bir fırsat onun İçin. Bu gün gelinen noktada konuşulan neredeyse tüm ortasaha oyuncuları başka takımlara imza atmış durumda. Oraya bir scout hamlesine de razıyım şu tabloda. Hocanın orada tabiri caizse hamal oyuncu kullanmayı sevdiğini Akhisar’dan Rize’ye kadar gördük. Forvetlere dokunuşundan ziyade o mevki oyuncularına da çok dokunmuşluğu var. Bu sebeple bir scout hamlesi en azından rotasyonu beslemek adına çok iyi olacaktır. Scout hamleleri de biraz fırsata çevirmek gerekiyor. Son saniyeye kadar bile beklenebilir hiç şikayetim yok. Lakin Midstjö den hala verim alabileceğimizi düşünmüyorum. Olmadı ligin dinamikleri ona yaramadı. Hollanda günlerindeki görüntüsünden çok uzak. Bu sebeple bazen ayrılık en iyisi göndermeden de alamıyoruz. Türk bir hamle yapmayı da düşünemiyoruz. Malum kural neticesinde alınabilecek tüm Türk oyuncular X4 fiyatına şu anda. Oliviera ile de olmayacak sanırım olmuyor daha doğrusu 5 6 ay evvel en son top oynamıştı hatırladığım. Kalitesinden şüphem yok. Becerilerini sergileyebilse ligin çok üzerinde bir futbolcu oda eski görüntüsünden uzak. Bazen ayrılmak en iyisidir. Son olarak Torreira sahadayken ileri hat presin vitesini çok düşürüyor. Torreira 2 belli bölümlerde 3 kişilik oynuyor. Muadili ne yazık ki yok bu gün gitse yerine 30 Milyon altı alınabilecek tek bir isim söyleyemiyorum. Olsa zaten eminim ki alırdık. Melo iyi bir abimizdi ama Torreira çok başka birşey. Herif pire gibi hava toplarında o denli başarısı şaşırtıcı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu adam alternatif, rolü belli. 11'in değişmez parçası değil. An geldiğinde katkı verecek isim. Torreira'nın yedeği de Torreira olamıyor maalesef. Kadro mühendisliğinden bir haber olanlar farklı dünyalarda yaşıyorlar.

      Sil
  6. G.Saray'ın Ş.Liginde görüp görebileceği en yumuşak takımdı Ljubliana. Rashica 'yı beğenmeyen Erden Timur, Bakambu'yu Berkan'ı Halil'i takıma alabiliyor. Bu kafayla güle güle yeterince kanser ettiniz bizi seyretmem artık kimya bozuk zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmemek değil, hücumda tercih meselesi bu. Saydığın isimler de yerli. İzleme bence de.

      Sil
  7. Takım oturuyor yavaş yavaş zaha kerem birlikte oynamaya başladıklarında 10 numara ile sol açık arasında devamlı değişken oynatabilirsek mükemmmel bir şey çıkacak ortaya sağ kanat tete olunca hücum yönümüz mükemmel olacak ama ortasaha ve hızlı bir stoper lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech de geliyor. Ön alan olabildiğince yetenekli oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir