13 Ağustos 2023 Pazar

Kayserispor 0-0 Galatasaray, ilk elin günahı olmayacak


Kayserispor'u tebrik etmek lazım. 2 yıldır transfer yapamıyorlar, yaz dönemi kilit bazı isimleri kaybettiler ama Çağdaş Atan'ın takımı işte. Belli ve imkanları dahilinde iyi iş yapan oyun düzenleri, daha doğrusu ezberleri var. Geriden kısa paslarla çıkmakta ısrar eden takımlara karşı etkili olurduk normalde. Pres kalitemiz şu dönem üst düzeyde değil ve Kayserispor geriden rahat çıktı. Geriden rahat çıkarken, rakibi de eksik yakalamış oluyorsunuz.

Geçişlerde de iyi bir Kayserispor vardı. Galatasaray orta sahası bu kadar geçişe izin vermeli. Berkan Kutlu, orta sahayı tek başına tutmaya çalıştı. Galatasaray adına sorun orta sahayken, nedeni de Oliveira'ydı. Çok fazla pas hatası yaptık ve bu maç boyunca devam etti. Ana etmenin zemin olduğunu düşünüyorum. Basit pas hataları ve top kontrol edememenin nedeni buydu. Yine de mazeret olmamalı, daha farklı aksiyon alabilmelisin.

Uyumun sorumlu, bireysel formsuzluklar oldu. Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu'nun bu kadar fazla sahada kalmasını anlamadım, çünkü kötüydüler. Orta sahada üretemiyorsun, kanatlar iyi durumda değil. Kim hücum edecek? Bek katkısı da alamadın. Oyunu ön alana yıkmaya çalıştın da, organizasyon dahilinde gelişen bir atak görmedik. Set oyununu, set oyununa uygun olmayan bazı isimleri 11'e yazmanın da getirisi var.

Çıkan 11 hatalı. Oyuncu değişiklikleri geç ve ezber. Hele ki maçın son 10 - 15 dakikasındaki düzeni anlamadım bile. İş orta kafaya bile dönmedi. Angelino bir kere kesti, Icardi'ye adrese teslimdi. Biraz Zaha'ya baktık, o da çabaladı ama tek başına zor. Torreira olsaydı gibi düşüncelere katılmıyorum. Sorun onun yokluğu değildi. Orta sahada kazanacağın sahipsiz toplar değil mevzu. Organizasyonun eksikliği, üretememek problem.

İlk elin günahı olmaz. Beraberliğe çok takılmıyorum da, kazanmak lazımdı. Icardi biraz daha hazır olsa, maçı çevirirdi de. Galatasaray'daki denge, yeni transferlerin 11'e yerleşmesiyle oluşacak. Zaha, Kerem Demirbay, Angelino, hatta Tete ve Torreira'nın dönüşü. O denge yakalandığı an, üretmeye de başlarsın. Çok fazla transfere odaklıyız bir de. Oysa resmi maçlar başladı. Bu beraberlik belki de biraz uyanmaya sebeptir. Trabzonspor maçında gelecek iyi oyun ve galibiyet, yeni serinin başlangıcı olur.

28 yorum:

  1. İyi oldu bu maç. Öyle havaya girmemek lazım. Bizim yıldızlar deplasman maçlarını önemsemez ise olacağı bu işte. Geçen sene yıldız kategorisinden icardi ile toreira bu maçları çok önemsiyordu ve çoğu deplasmanı kayıpsız atlattık sayelerinde. Yeni gelenlerinde rakibi küçümsemesi ve maç seçmemesi lazzım. Çok pas hatası yaptık takım olarak veya son pasları iyi veremedik. İlk yarı bakambu ya mertens veremedi. İkinci yarı oliviera keremin önüne atamadı. Demirbay garip paslar verdi. Berkant çok iyi süpürdü ama pas vermede sıkıntılı. Keremin pas hataları çekilmiyor gol olmayınca. Ama yangın olacak durum yok. İnan 5 farklı bitse maç daha üzülürdüm. Zaha demirbay angelinho ve bizim taraftar maçın çok rahat geçeceğini düşünmemesi lazım. Takım oturana kadar kayıpsız atlatmak lazım bu maçları. orta sahamız yedeklerle oynadı bence. Toreira transfer ve kerem oynayacak muhtemelen. Zaha kanatta çok maç açar gibi ama kendine oynamaması lazım. Ortadan kopup gelemiyoruz bizi kanata yönlendiriyorlar. İcardi olmayınca da kanattan gelmenin faydası yok. Ortadan gelecek driplingle delecek veya ara pasla forveti besleyecek orta saha lazım. Kim olur bilmiyorum ama maç seçmeyecek biri lazım. Ayrıca rashica lazım takıma. Komutan değil asker lazım bu saatten sonra. İcardi var zaha geldi kerem var bu adamları taşıyabilecek adamlar lazım.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü oyuncu, bunun nedenleri vardı. Ayaklar yere sağlam basmıştır umarım.

      Sil
  2. Dubois dahil gideceklerin bir an önce gitmesi ve Locatelli, Karabec, Rashica, Bünyamin, Faes (keşke Ozan olabilse) hamlelerinin yapılması gerekiyor. Zaha/Kerem, Rashica/Tete rotasyonu çok değerli, Kerem'in banko oynamasından ziyade bu dört oyuncunun benzer süreler alması gerekiyor. Yabancı engelini aşmak için Türk sol stoper ve Bünyamin transferleri önemli, keza Abdulkerim'in de rotasyona girmesi gerekecek bu yıl. Bunlar gerçekleşirse zaten 11 mevkii için de kaliteli bir Türk alternatifimiz olacak, bunlar arasından her maç farklı bir üçlü seçmek mümkün. Günay, Kazımcan, Abdulkerim, Kaan, Bünyamin, Kerem, Berkan, Demirbay, Yunus, Barış, Halil; daha ne olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O değişimin bence de sağlanması lazım. Ayrılıklar konusunda çok yavaş kaldık.

      Sil
  3. Çok başarılı dediğimiz yönetim daha acil ihtiyaçları karşılayamadı. Zaha, Tete ye hayır diyecek değilim. Şampiyon kadro korundu eksikler de belliydi. Eksikler dışında neresi varsa takviye yaptık. Benim düşünceme göre sol bek bile acil değildi. Ortasaha diye takım bağırıyor. 10 numara diye yırtınıyor takım. Geçen yıldan beri de bu böyle. Her maçtan sonra neden üretim eksikliği diye giriyoruz cümleye. Kadro mühendisliği diyoruz da bu şekilde değildir o mühendislik. A planımız B planı yapmak durumunda şu anda. Fırsat kovalıyoruz diyoruz sürekli de. Midstjö bu takımın oyuncusu olamadı yeri yok. Elveda diyip oraya 11 oyuncusu olarak değilde rotasyona bir scout hamlesi yap ve şu maçlarda puan kaybetme. Scout hamlesinin fırsatı olmaz. Yani bunları konuşuyor olmak bile üzüyor artık beni. Takımın ortasahası 3 4 senedir rakiplerce dövülüyor. Berkan konusuna gelecek olursak çok sorumluluk almaya çalışıyor. Torrent dönemini hatırlattı bu akşam bana. Berkan yine amansız bir şekilde her yerde olmaya çalıştı. Elini değil tüm bedenini taşın altına koyuyor adam. Kerem Demirbay girdiğinde bir nebze olsun orası kendine geldi. Sadece ikisinin de solak olması biraz sorun oluşturdu sanki. Rashia bu takımın olmazsa olmazı onu da gördük. Hala yönetime güveniyoruz da transfer acil olan yerlerin doldurulması gerekiyor. Şu maçlarda Taylan bile daha faydalı olurdu. Şu maçtan sonra düğmeye basılmalı artık. Bu gün kaybettiğimiz puanları yarın arıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acil dediğin orta saha sanırım. Orayı da alternatif bazında doldurdu. Diğer hamlelerle ihtiyaçlar karşılandı bence.

      Sil
    2. Evet geçen yıldan bu yana üretmekte sorun yaşadığımız bir gerçek. En önce bunlara önlem alınabilirdi.

      Sil
    3. Alınır yine, çözülecektir.

      Sil
  4. Zalgris kapalıydı açamadık. Kayseri kapalıydı açamadık. Geçen yıldan beri kapanan hiç bir takımı açamadık. Şampiyon takımsın. Her takım sana aynı oyunu oynayacak. Bunun adına hiç bir çalışma yapılmamış olması can sıkıcı. Orta sahan kadar varsın. Hele ki bizim sahaya çıktığımız düzende en önemli şey ortasaha. Hocanın sistemde ısrar edişine ok de. Sisteme uygun oyuncular alındı mı diye de sorarım. Oliveira en son ne zaman iyi oynadı? Midstjö en son ne zaman verimli oldu. Bazen da ayrılmak kopmak gerekir. Olmuyorsa ısrar etmenin de bir anlamı yok. Hazırlık maçlarından beri bu böyleydi. Kerem Demirbay geldi Oliveirayı yedekledik. Peki Box to Box oyuncu? Topu ileri taşıyamadıktan sonra ne anlamı kalıyor bu kadronun bu akşam gördük. Ortasaha oyuncularımızdan ceza sahası koşusu alamadığımız sürece hep sorun olacak. Abdülkerim ile oyun kurmaya çalışıyoruz. Topu ayağımıza aldığımızda 0 organizasyon. Kanatlar ve forvet birşeyler yapmaya çalışıyor o kadar. Abdülkerim Nelson Ortasahaya kadar çıkıyor Oliveira Berkan yanlarında. Defans oraya çıkınca bu adamların ileri kayması gerekiyor. Bunu bir tek hoca görmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yıl açacaksın. Zaha ve Tete gibi isimler bu uğurda transfer edildiler. Beklemek lazım biraz, erken yangın bu. Geçen sezon kapanan takımları açamadık ise, nasıl şampiyon olduk. Tüm lig mi açık oynadı :(

      Sil
  5. Can sıkan beraberlik değil. Kayseri’ye 10 dakika dahi olsa baskı kuramamış olmak. Organize olamıyoruz saha içerisinde maalesef. Oliveira ile olmuyor. Bence artık el sıkmak gerekiyor. Takımın el freni gibi şu anda. Selçuk inanın son yılları gibi görüntüsü. Ortasaha için 1 değil 3 transfer gerekiyor. 6-8 yada 8-10 değil net oyuncular lazım artık. 6 - 8 ve 10 numara şart bu takıma hoca formasyonu 4-5-1 olarak değiştirse şu maç daha rahat ederdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun kötüydü, nedeni orta saha kaynaklıydı. Takımın tam olarak hazır olmasını bekleyeceğiz.

      Sil
  6. çok can sıkıcı. 5 haftada 15 puan almalıydık bu fikstürle. maç sonunda süre diye itiraz etmek komikti. bitik kayseri'yi yenemedik. kerem ve barış ise inanılmaz kötülerdi 9 kişi oynadık.

    YanıtlaSil
  7. Sezon başı puan kayıpları olabilir takım hazır değil zalgiris maçı yorgunu rotasyon yapılmadı biraz zaman herşey güzel olacak diyelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon başı futbol olarak uçmak bir şey ifade etmez. Sonrası daha mühim.

      Sil
  8. Yangın yapmıyorum ama bu puan kaybının affı yok, izahatı da yok. Karşı taraf doğru düzgün transfer yapamamış, iki düzgün pasla dağılacak, biz atak yapamadık. Bunun hazır olmayla falan ilgisi yok, laubalilik ve konsantrasyon problemi var. Biz sezonu önce açtık adamlar bizden hazırdı. İki maç arasında bu kadar performans farkı olmamalı, organizasyonda ciddi problem var. Bu takımın en büyük sorunu laubalilik, ancak bu sene hata kaldırmaz, hem rakipler güçlü hem takımlar arası makas çok açıldı. Büyüklerin önemli serilerini görebiliriz. Daha dikkatli olmak gerekiyor, sezon başı dememek gerek. Maç seçen oyuncularla vedalaşmalıyız, en başta da Oliveria. Keşke alıcı bulsak ve gönderebilsek. Ön alanda kurguya iyi çalışmalı takım, sadece bireysel yeteneğe bakmamalı, iş biraz oraya kayıyor bu da ayrı bir risk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Affı var, neden olmasın. Olabilir. İlk kayıptan bu yaşanacaksa, işin sonu gelmez.

      Sil
    2. Hoca için demiyorum, beni düşündüren rakiplerin kapanması ve takımın rehaveti. İlk yarıdaki oyun neydi öyle. Hadi ikinci yarıda oyuncular yeni girmiş, uyum sorunu vs. anlarım. Ama ilk yarıda beraber oynayan oyuncuların böyle oynamamaları lazım. İnşallah iyi olur herşey.

      Sil
    3. İlk haftalar düzelir bunlar. Bu dönem vitesi yükseltmek sağlıklı değil zaten.

      Sil
  9. Okan Hoca'nın maç sonu açıklamalarından anladığım hepimizin sahada görmek istediği oyuncuların maalesef; sakatlık, kampa geç katılma vb. sebeplerden hazır olmadığı için oynatılmadığı yönünde. Hoca böyle diyorsa doğrudur. Bir tek Zaniolo'nun sakatlık yüzünden oynamadığı bence doğru değil. Belli ki o gidici...Dünkü maçta en çok kızdığım oyuncu Sergio Oliviera. Yıllarca Selçuk İnan'a etmediğim laf kalmadı. Maalesef yıllar sonra ikinci Selçuk İnan vakası ile karşı karşıyayız. Tempo desen yok, defansif özellikleri zayıf, dikine isabetli pas yok, en ufak bir temasta kendini yere bırakır, gol yok, ceza sahasına koşu yok, topla dripling zaten yok! Ne var peki??? Transfer olduğu gün en büyük belamızın bu olduğunu biliyorduk ve en büyük korkumuz da başımıza geldi. Bundan sonraki dileğim kalsa dahi ki bir yere gitmeyeceğine adım gibi eminim; ondan çok daha iyisini bulup en azından kendisini bir daha görmemek üzere yedeğe mahkum etmek.
    Sen dedin sanırım Burakçım: En son ne zaman iyi oynadığını hatırlamıyorum diye. Ben hayatımda bu kadar uzun süren formsuzluk görmedim. 4-5 aydır düzenli olarak kötü oynuyor!!! Biz 2 yıl top oynayıp kalan 5 senede yana ve geriye pas yaparak yılda 3 milyon euro kazanan Selçuk İnan'a tahammül ettik! Ama artık ne o Galatasaray var ne de böyle bir dünya var! GS yönetiminin her şeyi bu kadar güzel ve doğru yaparken orta saha transferinde neden bu kadar geç kaldığını anlayamıyorum? Sağır sultan bile duydu; sezonun son 10 haftasında Martens ve Sergio ile artık olmayacağını biliyorduk. İcardi, Kerem, Torrera, Nelson, Abdülkerim, Rasika, Boey ile bu takım şampiyon oldu. Orta sahaya 1 değil 2 transfer acil olarak yapılmak zorunda. Şampiyonlar ligini geçtim ligde de bu sıkıntıyı yaşarız. Sergio Oliviera da Berkan da Midjo da asla orta sahanın ilk 11 oyuncusu olamazlar!!! Sergio'dan gerekirse hiç para kazanmama pahasına çıkalım. İnsanlar bakıyorum Berkan'a kızıyorlar. Yapmayın bunu! Çocuk elinden geleni yapıyor, kendini yırtıyor resmen. Yanında kaliteli bir oyuncu ile emin olun çok daha iyisini yapar berkan. Geçen sene 2 tane fener maçında ilk 11'de vardı?
    1 çift lafım da Okan Hoca'ya. Hoca belli ki kendi maç önü hazırlığına, rakip analizine çok güveniyor. hocanın çalışkanlığına diyeceğim yok. Ama hocam çıkardığın ilk 11 senin tercihin, onu biz bilemeyiz. Sadece eleştiririz. Oyuncuların aktüel kondüsyonlarını, sakatlık, moral, form vb. konuları. Bu detayda bilgi vermek mecburiyetinde de değilsin. Ancak maçın içindeki yaptıkların ve yapmadıkların kusura bakma ama milyonlarca Galatasaraylı'ya söz hakkı verir. 1 yıldır yaptığın gibi, kaybettiğimiz tüm maçlarda olduğu gibi maalesef yine senin imzan var. Ezbere değişiklikler yapıyorsun. Kötü oynayan oyuncuları ısrarla sahada tutmaya çalışıyorsun. Barış, Kerem, Sergio belli iyi günlerinde değiller. Al hocam oyundan. Erken al. 2. yarıya hemen 2 değişikle başla bir kere de. İlla ki her zaman 70. dakkada oyuncu değişmez.
    Özetle Paniğe kapılmayalım ama orta saha ihtiyacının hiç olmadığı kadar elzem olduğunu bilelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır olmak belli bir süre alacak gibi ama yeni transferin hazır olmama konusunu ben anlamıyorum maalesef. Her takımın transferi anında sahada olurken.

      Sil
  10. CL düşünülerek takımın geç form tutması daha iyi bence. Takım kötüydü ama ilk maçtan yangına gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru. Bir anda yüksek tempoyla başlamak da sağlıklı değil.

      Sil
  11. Angelinho dar alan beki değil zaten sıfıra inmiyor atletizm sertlik savunma isteği de yok hangi İspanyol başarılı olmuş ligimizde Riera da yumuşak kalıyordu Tavares benzeri atlet bek daha iyi olurmuş.
    Maç için oyun okuma sıkıntı bence Martens ve Sergio cikmamaliydi akıllı oynayan adamlardı. Berkan koşuyor ama sertlik olarak fark yaratamadı. Asıl sıkıntı Barış ve Kerem di. Martens'i çıkarmayıp Baris ve Kerem yerine Zaha'yi sola, Bakambu'yu sağ forvete çekip Icardi girse daha verimli olur gibi duruyordu.
    Boey'i hiç idareli kullanmıyoruz. Sakatlanirsa göreceğiz Okan hocayı. Dubois'i sağ bek oynar arada da Boey dinlensin Salı günü.

    YanıtlaSil
  12. Maç öncesi gs sözlükte herkes fark derken çok zor maç, takım yorgun alternatifler hazır değil çok zor maç yazmıştım. Bu sonuç benim için nasıl beklenmedik değilse yangın yapmamakta o kadar normal. Arkadaşlar takım oturacak açılacak bir şekilde taraftarla arenada yeneriz önmeli olan ekime kadar deplasmanlarda bir şekilde yenilmeden yeri geldimi beraberlikle geçmek. Gerçekler malesef acı ne kadar yıldızın olsa da takımda hazır değilse ve takım uyumu yoksa maç sahada kazanılamıyor işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor ama kazanmak gerekirdi. Rakibin durumu daha zor yoksa.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir