12 Ağustos 2023 Cumartesi

Döndük dolaştık ve yeniden Paredes


Doğal sonuç, çünkü ihtiyaç. Ön tarafı Zaha, Kerem Aktürkoğlu ve Tete gibi isimlerden oluşturunca, orta saha oluşturacağın sertlik önem kazanıyor. Bundan önce, Ndombele gibi dripling özelliği ön planda olan bir 8 numaraya daha sıcaktım. Orta sahadaki ana ihtiyaç buydu. Şimdi bakınca, ön taraftaki herkes dripling özellikli. Yer yer orta sahaya gelip, top taşıyabilecek özellikteler. Olay da doğal olarak driplingden ziyade, orta sahadaki sertliğe geliyor. Bu sertliği sağlayacak ismin de "pas" özelliğinin iyi olması önemli. Geriden oyun kurabilmek de önemli, Torreira'yı biraz daha öne atıp, oradaki baskıya katılmasını sağlamak da. Fiorentina'da attığı goller bu şekilde gelmişti. Bizde ise arkayı tek başına süpürmeye çalıştığı için, ön alana fazla odaklanamadı. Paredes ile orayı tutarsın. Ayrıca Paredes ile topu da dikine taşırsın. Bu özelliği var. Belki bir slalomcu değil de, topla da çıkar. Torreira olmadığında da orayı toparlayabilecek bir 6-8 numara. Bu kadar uzayan iş gerçekleşsin istemem de, futbolcu oldukça özel ve iyi. Icardi faktörü de var artık, buraya sağlayacağı uyum kısa sürerdi. Oyun kaliteni yükseltecek bir orta saha. Süreç uzamış olsa da, transferi gerçekleşirse mutlu olurum. Kerem Aktürkoğlu / Angelino kanadının savunma zafiyetini de, Paredes'i yer yer oraya kaydırarak aşabilirsin. Torreira daha savaşçı, Paredes ise topla daha hünerli. Hem birbirlerini tamamlıyorlar, hem de benzer yanları çok.

11 yorum:

  1. iki arjantinli birden gelecek inşallah..umudumuz o yönde.

    YanıtlaSil
  2. Erden timurun dün iki büyük isim için madrid&münih seferi yaptığını düşünürsek,gelecek iki orta sahadan biri paredes değil ama diyebilirizki iki büyük cisim yaklaşıyor,ikisi de satın alma opsiyonlu kiralama olabilir bu sene için ama ikisinin de opsiyonu 15milyondan aşağı olmaz..üstad şöyle düşünüyor olmalı:ben bu iki ismi de kiralarsam mevcut kadronun üstüne zaten bu sene şampiyonlar liginde başarılı olurum seneye bu paraları verip tapularını da alırım..bu düşünülen iki oyuncu fredten de paredesten de çok daha yukarıda ve ''sert'' oyuncular..hedef ryan gravenberch ve rodrigo de paul..olursa ramos da çilek olur bu iki ismin üstüne..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erden Timur, transfer konusunda mutlaka psikolojik üstünlüğü ele alacaktır.

      Sil
    2. Fred sert bir oyuncu degil, box to box'in en iyilerinden biri, Gedson gibi düsün ama ofansif aksiyonlarda ondan daha iyi hem de PL istatistikleriyle.
      Yalan yok Fred'in Fener'e gitmesine bozuldum zira rakiplerin ikisinde de Gedson tarzi adam var şu saatten sonra nokta transfer yapmak zorundasin, Paredes olmaz artik.

      Sil
    3. Yeni haber düştü Roma Matic'i satmış, artık Paredes Roma'da diyebiliriz geçmiş olsun, olan 2 ay zamana oldu tonla oyuncu kaçtı.

      Sil
    4. Bence başka isimler daha odaktı. Öyle duruyor. Alırız haberleri.

      Sil
  3. https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2021/09/RR-GRAPHIC-SPORT-CHAMPION-LEAGUE-PRIZE-MONEY.jpg
    eğer bu paralar hedefleniyorsa alınması gereken paredes değil..

    YanıtlaSil
  4. Serkan Akkoyun'un Vole+da Veri tabani diye bir programi var. Orada Fred, Paredes, Ndombele'yi mukemmel verilerle karsilastirmislar mutlaka izlemenizi.tavsiye ederim onu izleyince durumun ne kadar kritik oldugunu anlayacaksiniz artik Torreira, Oliveira orta sahasi ile kolay derbi kazanamazsin TR'de o devir bitti, son Besiktas maçındaki deplasman oyununu hatirlayin.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir