11 Ağustos 2023 Cuma

Sıraçhan Nas Galatasaray'da


Futbolcuyla alakalı çok fazla bilgi sahibi değilim. Alt ligleri takip eden arkadaşlara sordum, aldığım yanıtlara göre ufak bir şeyler yazabilirim. Futbolcunun özelliklerinden ziyade, transferin mantığını öncelikle konuşmalı. Kerem Aktürkoğlu da bu şekilde gelmişti. Erzincanspor'da parladı, yolu Galatasaray'a düştü ve üzerine koyarak devam ediyor. Sıraçhan Nas'ın da potansiyelinden söz ediliyor. Bu tarz transferlerin çok büyük maliyetleri olmuyor ve biraz da "ya tutarsa" mantığı. Yerli zorunluluğu seni bu tarz transferleri denemene mecbur bırakıyor. Sürekli yabancı transferleri konuşuyoruz da, scout ağını biraz da Anadolu'ya kırmak, buralarda da güçlü olmak gerekiyor. Sıraçhan Han, 21 yaşında ve Ankaraspor forması giymekte. Mehmet Nas'ı hatırlarsınız, onun oğlu. 8 / 10 numara gibi diyelim ama oyun özelliği "dikine" oynamak üzerine. Topla dripling özelliği oldukça iyi ve oyunu dikine zorluyor. Topla çıkıp, çalım atabilen orta sahaları seviyorum. Bu tarzda bir orta saha alternatifine ihtiyacımız vardı. İlk sezonunda mı süre almaya başlar yoksa kiralık mı gönderilir bilmiyorum. Kerem Aktürkoğlu, ilk sezonunda süre almaya başlamış, sezonun son bölümünde de 11'e yerleşmişti. Beklemek lazım diyelim. Alt ligler serttir, yiğidin harman olduğu yerler. O zorlukta ayakta kalabilmek ve potansiyel yansıtmak değerli. Presi, mücadelesi, topla hüneri kıymetli. Bu tarz transferlerin devam etmesi dileğiyle. Fenerbahçe'yle adı anılıyordu bu arada. Galatasaray gündemi dün medyaya yansıdı ve transferi direkt olarak bitti.

10 yorum:

  1. Hayırlı olsun. Umarım başarılı olur. Dlimizde benzer tarzda oynayan Hamza Akman var.Hamza Akman konusunda maalesef ilerleme olmadı. Genç oyuncuların kiralık olarak verilmesi veya öncelikli satın alma opsiyonu ile başka takımlara verilmesi mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Bazı isimlerin yaşı geldi. Baran Aksaka, Macaristan'a gidiyor mesela.

      Sil
    2. Baran iyi bir oyuncu ama iyi bir profesyonel değil. O fizik gelişmeden oynadığı mevki bakımından kaldıramaz orayı. Macar ligi onun İçin büyük şans olacaktır.

      Sil
    3. Aynen öyle. Fizik olarak gelişim sağlamak zorunda.

      Sil
    4. Alt yapıda o fiziksel gelişimi sağlayamayan da tek o sanki. Ali Turap bu sene hazırlık maçlarında izledik çocuk çok güçlü. Geçen yıl öyle değildi. Metehanları Eminleri zaten söylemiyorum onlar artık rotasyon oyuncusu kıvamında. Ama bu sene kampa getirilen tüm oyuncular çok iyi durumdaydı fizik olarak çalışma var demek ki.

      Sil
    5. Var tabi ki. Bu noktada gelişemeyen adına yapacak bir şey yok.

      Sil
  2. 19-23 yaş arasını mümkün olduğunca seviyelerine uygun doğru takımlarda oynayarak geçirmeli futbolcular.

    YanıtlaSil
  3. Neden olmasın abi 3. Ligden gelip adam fırtına gibi esti burada. 2. Ligen geldi adam fırtına gibi esiyor. Yerli oyuncu inşallah iyi durumdadır rotasyona dahil olur çok isterim. Artık alt lig üst lig ayrımı da olmamalı. Oynadığı ligdeki sertlik Fransa’da İtalyada yok neredeyse. Kesinlikle bizim scout ekibine güveniyorum. Tam da ihtiyaç olan profilde bir alternatif. Dripling özelliği çok iyi duruyor. Okan hoca dokunuşu da çok değerli onun İçin çok büyük bir şans. Yanılmıyorsam başka kulüpler de devredeymiş onun için. Bizi tercih etmesindeki sebep Okan hoca da olabilir. Kazımcan, Kerem, Barış Alper bu gençler çok iyi bir örnek önünde. Şimdi tek isteğim Yunus Emre Çift. En azından anlaşsak bu sene Samsun’da devam etse bile olur. Çok değerli bir potansiyel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetenek var alt liglerde. Araştırmak, takip etmek gerekiyor. Nice isimler vardır da haberimiz yoktur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir