14 Ağustos 2023 Pazartesi

Futbolcu da forma giymeden nasıl hazır olacak?


Galatasaray'la alakalı anlamadığım tek bir konu var. Takımlar transfer yapıyor ve ertesinde sahaya atıldıklarını görüyorsunuz. Harry Kane uçaktan indiği günün akşamında oyuna giriyor mesela. Sakatlık dönüşlerini anlarım da, Galatasaray'ın yeni transferleri için neden beklediğini anlamam. Transfer yapıyoruz, hazır değil deniyor ve bekliyoruz. Angelino geliyor, üstelik kampa da yetişiyor. Sonra kenara geliyor mesela. Zaha'yı gördüm, bana pek bir eksiği gelmedi mesela. İlk 11'de de oynayabilirdi gibi hissettim. Icardi de öyle. Hazır değil gibi görünüyor da, şu maçta daha fazla süresi olsa sırıtmazdı. Tete'yi dahi kenarda tutup, maçın gidişatına göre hamle olarak kullanabilirdin. İhtiyaç da duydun çünkü. Kerem Aktürkoğlu maçı tamamladı mesela, Yunus Akgün'ü güvenmiyorsun. Tete olsa mutlaka süre alır, hamle olurdu. Tüm transferlerimiz için bu durum geçerli. Geçen sezonun iskeleti hemen hemen korundu, bu takım şampiyon oldu deniyor da, sonuçta eksik görüyorsun da transfer yapıyorsun. Futbolcu da forma giymeden nasıl hazır olacak? En iyi idmanın "maç" olduğunu düşünüyorum. Sahaya çıkabilecekleri durum oluştuğu an süre vermen lazım. Bence bu konuda geç kaldık. Ljubljana maçında Zaha ve Icardi gibi isimleri 11'de bekliyorum artık. Rotasyon da yapılacaktır ama eksiği olduğunu düşündüğünüz futbolcuları da hazırlayın. Aksiyonda geç kalıyoruz.

12 yorum:

  1. Oliviera mesela önümüzdeki maçta oynamaması gereken bir adam. Kötü performansı ödüllendiriyoruz resmen. Yabancı sınırı da yok şampiyonlar liginde 3-0 rövanşına oynuyorsun orada en azından deneme yapılabilir. Zaha mutlaka sahada olması gerekiyor bu maçta hazır değil diyoruz ya madem. Oyuna da almıyoruz. Hadi Icardi takımıyla değildi, Zaha da öyle. Bunlar hazır değil dersin anlarım. Bakambu, Kerem Demirbay, Angelinho hazır değil dersen de ben bunu kabullenemem. 2 oyuncu takımlarında kamplarından bize katıldı. Angelinho kampta bizimleydi. Hala bu adamlar İçin süre diyorsan da teknik bir sorun var demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Demirbay devreye girer diye düşünüyorum artık. Çok yabana attık diyoruz da, hoca da çok yavaş şans veriyor yeni isimlere.

      Sil
    2. Abi sağ açığa bu gün Salah bile gelse Rashia yine şart. Ortasahada 10 tane Oliveira olsa da bir Torreira daha lazım. Biz Torreira yı çok yabana atıyoruz. Oysa oda oyun kurma noktasında beceriksiz bir adam değil. Hatta ligin üzerinde bir oyuncu mevkine göre. Adam ortasahayı tek taşıyor. Oraya acil bir Torreira daha lazım ki elimiz rahatlasın.

      Sil
    3. Bence de şart. Senkronu o tutturuyor çünkü, arıyoruz.

      Sil
  2. Şu maçta şansa bir gol ile kazansak kimse böyle eleştiri yapmazdı, klopp forma antrenman sahasında kazanılır der mesela, kazımcan geçen sene ilk oynadı sonra uzun bir sonra forma yüzü görmedi sonra son haftalar da ilk kez oynamaya başladı sanki bambaşka bir oyuncu vardı, yani bu oyuncu oynamadan hazır hale gelmişti, yani maç ile değil iyi çalışarak da hazır hale gelinebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle. İlk haftalarda kazanmak, kötü oynadığın maçlarda galibiyet gelmek şampiyonluk alameti denilecekti.

      Sil
    2. Mağlup dahi olsak sorun değil. Sahada oyun görmeyince sorun. Sahada oyna puan yada puanlar kaybet kimse birşey demez ama sahada oyun adına tek birşey yoktu. Bazen yeri gelir 20. Dakikada değişiklik yaparsın. Bizim değişiklikler de çok aşırı geç geldi. Angelinho sahada olması şart bir oyuncuydu. Kerem Demirbay aynı şekilde Demirbay oyunda olsa başından beri dönen topları daha rahat toplardı Berkan. Berkan’ın iyi niyeti onu kötü gösteriyor ama buna da dur demek lazım.

      Sil
    3. Ağustos ayı, ilk haftalar doğaldır. Benim beklediğim bir süreç bu.

      Sil
  3. Angelino çok narin bir oyuncu gibi oynuyor sertliğe karşı zayıf keşke nuno tavaresi alabilseydik diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu adamın asist kralı olduğu yer Bundesliga. Yavaş başladı, elbette açılacak.

      Sil
  4. oliveira gerekirse 1yıllık maaşıyla bonservisi eline verilip gönderilecek,dubois+midtsjö şampiyonlar ligi seviyesinde degil,onlarla da yol ayrılacak..zaniolonun satılması iyi oldu,senede sadece 1-2maç parlayacak adam bize lazım değil..paredes iyiki gelmedi,bence aradığımız adam değildi..transferde son 1ayda bizle anılan onlarca oyuncunun keşke gelse ama gelmezki dediğimiz 3-4tanesi transferin son günlerinde gelecek rahat olun,müthiş transferler yolda..ortak özellikleri sahada mücadeleci kavgacı ve sertler.okan hocanın istediği profil bu..üzerimizdeki ölü toprağı kalkacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, mutlaka yolları ayırmak gerekiyor. Kadroda yolların ayrılması gereken de birçok isim var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir