15 Ağustos 2023 Salı

Galatasaray'a gelince, Zaniolo bir başarısızlık hikayesi değil


Zaniolo'yu hatırlayacağımız görüntü bu aslında. Transferini heyecanla beklerken, ülke olarak çok acı günler yaşamıştık. O acı günler içerisinde sessiz sedasız gelip, takıma katılmıştı. 17 numarayı tercih etmesi çok şık bir hareketti, transfer duyurusunu asla unutmam. Galatasaray'ın yardım etkinliklerine katıldı, o günlerde çok çabaladı. Belki onun da beklentisi farklıydı ama acı günlerde geldi, yanımızda durdu.

Galatasaray oturmuş ve iyi giden bir takımdı. Galibiyet serisinin içine geldi diğer yandan. Adınız Zaniolo da olsa, takıma katılmanız kolay olmuyor. Ligin ilk yarısındaki Roma dönemi onun adına kayıptı. Haliyle de hazırlanması zaman aldı. Rashica ve Zaniolo'yu isim olarak kıyaslayamayız da, Galatasaray'ın oyun yapısı içerisinde ihtiyaç olan Rashica. Bugün de dahil bu duruma. Zaniolo'ya uyan bir oyun düzenine geçmedik.

Benim beklentim, yeni sezonda Zaniolo'nun yükselişiydi. Şampiyonlar Ligi onun adına müthiş bir motivasyon kaynağıydı ve biten sezonu da çok iyi noktada bırakmıştı. Hazırlık maçlarında oynadı, düzene ayak uydurmasını bekledik. Olduramadık maalesef. Diğer yandan da transferler devam etti, iyi bir takım kuruldu. Zaniolo, genç ve önemli bir yetenek. Haliyle de bonservis beklentisi büyük oluyor. Konuşulan şartlara bakınca, Galatasaray iyi bir işe imza attı.

Zaniolo'da da kusur var. Bu fizikle, Cristiano Ronaldo gibi oynamasını beklerim. Topla ilişkisini mümkün olduğunca azaltıp, bitirme anlarında var olmalı. Kusursuz bir fizik gücü var ama kullanmıyor. Messi gibi hareket etmekte, rakiplerin arasına dalıp, sıyrılma peşinde. Bu oyun düşüncesiyle de sadece Galatasaray'da değil, gittiği her yerde zorlanabilir. Değiştirecektir tarzını tabi, fiziğinin farkına mutlaka varacak. 

Hayırlısı olsun diyelim. Kendisini takibe devam edeceğiz. Aston Villa'da başarılı olacağına inanıyorum. Galatasaray'a gelince, Zaniolo bir başarısızlık hikayesi değil. 15 milyon avro'ya aldın, sadece 6 ayda neredeyse yüzde 100 kazanç elde ettin. Zaten beklenti de yeni sezonda transfer olmasıydı. Juventus bekliyorduk, Aston Villa oldu. Galatasaray, hem bu sezon, hem de yeni sezon adına iyi bir gelir elde etti. Bankalar birliği anlaşması kapsamında, elde edilen gelirin yarısı oraya gidiyor. Bu anlaşmadan çıkacağız ve geliri de sonraki sezona yansıtıyoruz.

29 yorum:

  1. Yolu açık olsun. İngiltere ligine uygun fiziği var ve açık alanda çok etkili. Umarım başarılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım başarılı olur da, tüm opsiyonlar karşılanır :)

      Sil
    2. Gidecek oraya sakatlanacak kafadan 3 ay sahalardan uzak kalacak iyileşip kadroya girecek saçma sapan oynayacak ve bırak bonus u zorunlu opsiyonu bile villa dan almak için yirtinacagiz. Adamın çıkış maddesi belli para bankalar birliğine gitmesin diye bildiği elli takla atılmış.

      Sil
  2. Kap gelmeden bilinmez ama yazılanlara göre iyi satış. Zaniolo bizim gibi set oyununa ve dar alana kalan takımlar için verimli değildi kontra ve geçişte verimli oynuyor. Kart ve sakatlık riski var elinde Kerem Tete Zaha gibi açıklar var zaten. Kiralama bedeli yüksektir umarım.

    10 numaraya Mertens ile birlikte en mantıklı aday ne Kerem ne Zaha'dır. Rashica yaparsa yapar 10 numara işini göbeğe de destek verir 6 ve 8 e. Kaliteli 6-8 alabilecek miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica işi biraz muamma oldu. Bakalım neler olacak.

      Sil
    2. Raschida 'nın alınmaması büyük hata oldu. Yıldız oyuncular ile maç kazanılmaz. Rashida takım oyuncusu ve önemli bir halkaydı. Tete ve Zaha defansif olarak aynı etkiyi vermez.

      Sil
    3. Tete ve Zaha ile oraları yıpratacağız. Bize artık kapanan takımlar sorun çıkartmayacak. Zaniolo geniş alanı muazzam oynayan aidiyet duygusu olan bir adamdı cidden çok üzüldüm ama bu gün 35 milyona icardi de gidebilir Boey de realist olmak gerek biraz. Ligin üzerinde oyuncular olduğunda hemfikiriz lakin tek düze oyun bize yaramıyor. Set oyununda pas oyununda geçiş oyununda herşeyden oynamamız gerekiyor sahada. Artık maçlar böyle kazanılıyor. Tete bence Zaniolo dan aşağıda bir oyuncu şahsi fikrim ama ligin oyuncusu. Aynı Tete İngiltere de pek varlık gösteremedi bir önceki sezonunda Fransa’da esiyordu. Tam bizim ligin adamı diyorum bu sebeple. Zaniolo 6 ayda muazzam bir aidiyet gösterdi. Ne olursa olsun Galatasaray’ın kapısı da ona açık olacaktır. Okan hocanın sisteminde yer bulmakta sorun yaşadı. Geldi malum yüzyılın felaketine denk geldi. Kendisi iyi durumda zaten değildi mental olarak yıpranmış. İngiltereye transfer son anda iptal olunca Mourinho ne yazık ki bizimle kalacak ama takımla idmanlara çıkmayacak diye açıklama bile yapmıştı. O adam bugün kendisini toplamış şekilde gidiyor. Yolu da önü de çok açık yaşı genç. Potansiyeli uç noktalarda kafayı kullanırsa en güzel yerlerde izleriz onu.

      Sil
    4. Hücumda plan değişti, tarz farklı. Kapalı savunmalara karşı, Tete ve Zaha gibi 2 çilingir kullanılacak. İş alana bakınca, Barış Alper Yılmaz hamlen olacak.

      Sil
    5. Abi bu sebeple Rahsia biraz gereksiz kalıyordu sanki ya. Tabi olsa kötü olmazdı ama olması da sanki sınıf atlatmayacaktı. Ben yönetime güveniyorum. Geçen yorumcunun teki çıktı ne dedi. Galatasaray oyuncunun sakatlık geçmişinden önce mental durumuna bakıyor artık. Aidiyet ve liderlik olan oyunculara yöneliyoruz.

      Sil
    6. Oyun değişiyor belli ki. Ön alanda daha yetenekli isimler tercih.

      Sil
  3. Zaniolonun gidişi bizim takımın eksik parçalarının en üst düzeyde karşılanmasına vesile olur inşallah. Ondan gelecek parayla rashica iyi bir orta saha belki stoper yedeği alınabilir. Kalsa belki daha da yükselebilirdi ama dediğin gibi messicilik yapmayı bırakmadı. Fiziğiyle gücüyle önüne geleni geçebilir ama içlerinden geçmeye çalışınca sıkıntı oluyor. Öğrenirse bir üst levele yükselir ama zor bence. Yönetimi de kutlamak lazım. 5 senede ödeyeceğin parayı çıkarıp 2 katına elden çıkarmak çok büyük iş. Fofana , gravenberg veya farklı büyük bir isim çekilebilir ondan gelecek bonservisle. Ayrıca adamı göndermeden yedeklemekte büyük başarı. Tete barış ikilisi kimse alınmasa bile idare eder. Yunus, zaniolo, yusuf ve morutanı gönderip tete rashica çekebilmek büyük başarı. Aslında ozan kabakı da döndürebilsek hem yerli rotasyonunda hem şampiyonlar liginde altyapıdan yetişen oyuncu yazma konusunda elimizi güçlendirir. Lig bittiğinde kiralıkları kadroda tutabilsek bi sol bek belki orta sahaya bir iki eleman derken yedek kaleci, yedek forvet, zaha ve tete çekildi. Şimdi fırsat ve scout transferi zamanı. Esas sürprizler şimdi başlayacak bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oradan gelecek rakamın, olası transferler için kaynak olacağını düşünüyorum. Böyle olmak zorunda.

      Sil
  4. Abi konudan bağımsız merak ettiğim bir şey var disneyden ücreti nasıl alabiliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Disney'i önce iptal ediyorsun. Sonra arıyorsun, internette var numarası. Ücret iadesi talep ediyorsun, işleme alıyorlar. Ama hala benim ücret iade olmadı.

      Sil
    2. İptal nedeni olarak ne sunmuştun abi

      Sil
    3. Bir şey sunmadım, sormadılar da. Ama ücret iadem hala gelmedi.

      Sil
  5. Rashica 'yı Beşiktaş 'a kaptirarak bir çuval inciri berbat ettik. Hala isim takintimiz var Mata Zaniolo vb. mi faydalı oynadı Rashica mı? Ziyech de kötü çıkabilir. Simao Queresma vs geldi bjkye ne oldu. Elinde o kadar hücumcu varken Ziyech'i alıp 4-2-4 oynayıp direncsiz bir takım mı olacaksın. Rashica 'nin suçu neydi acaba?

    YanıtlaSil
  6. 6.5m euroya Gedson'u almayıp Cicaldau 'yu alan Burak Elmas ile Rashica 'yı almayıp daha pahalıya Ziyech 'i alan Erden Timur, Burak Elmas'tan ne farkın kaldı?

    Angelino Ziyech vs ile pamuk gibi takım oldu CL bol bol ezerler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok abartıyorsunuz bazı durumları.

      Sil
    2. Rashia geçen sene adını gelene kadar duymamıştık. Geldiğinde bile soru işaretleri vardı. Rashia eşsiz bir oyuncu da değildi arkadaşlar şimdi tamam alınması gerekirdi şampiyon kadronun parçası ve bize iyi katkı sağlamıştı. Yerine Tete geldi belki arkasına yine fırsat işi kiralık bir Rashia daha koyarız. Hoca belli ki bir plan doğrultusunda gidiyor. Bu transfer yönetim getirdi al oynat transferleri de değil hepimiz biliyoruz. Kadro mühendisliği geçen sene sağlandıysa bu sene kimse değişmedi. Aynı yönetim aynı hoca. Son dakikaya kadar beklentim var bu yönetimden. Torreira geçen sene bu şekilde geldi hayal bile edemeyeceğimiz oyuncu yok parasına bize geldi rica ediyorum. Rashia Galatasaray 3 verdiyse o adamın ederi 3 tür konu tartışmaya kapalıdır :) Yönetimin sürpriz hamleleri de olacak diye düşünüyorum ben şahsen. Hele ki Zaniolo satışı gerçekleştiğinde para bir kasaya girsin.

      Sil
    3. Oyun içi katkısı vardı, yararlı oyuncuydu. Gelse iyiydi de, gelmemesi yangınlık sebep değil.

      Sil
  7. Para varsa git 6-8 alsaydınız tabi adam kalmadı 6-8 olarak en marka isimli Ziyech vardı aldınız. Angelino da yanlış tercih 10 numarada sana ortaya yardım edecek adam lazımdı. Tadım tuzum kalmadı sağolun FM oynarken başarılar.

    YanıtlaSil
  8. Erden Timur geçen sezon Hazard'ı almak istiyordu. Adam futbolu bıraktı bu yaz.
    Raymar Morgan'ı da sen mi tercih etmistin yoksa Erden Timur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları niye tek bir mesajda yazmayıp, taksit taksit atıyorsun.

      Sil
    2. Abi bence bu Rashia çünkü alınmadı diye bu kadar üzülebilecek tek kişi kendisi.

      Sil
    3. Galatasaray tercih etmedi belli ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir