14 Ağustos 2023 Pazartesi

Samsunspor bir teknik direktör takımı


Hocanız aynı olsa da, yeni takımsınız. Hoca da felsefesini uygulamak için zamana ihtiyaç duyacak. Sanki takımın başına yeni gelmiş gibi. Samsunspor, lige yeni çıkan bir takım olduğu için doğal olarak takımını yeniliyor. Diğer yandan da transfere devam etmekte. İlk haftalar sancılı olur, bu doğal. Sivasspor deplasmanında alınan 1 puanı değerli buluyorum. Geçtiğimiz sezon bu takım 3-5-2 oynuyordu, bu maça 3-4-3 oynayarak çıktı. 3-4-3 içerisinde ileri 3'lü sırıttı maalesef. Fofana mesela, bu seviyede ilk 11 zor. Forvette de beklenen katkı alınamadı. Samsunspor, iyi bir geçiş takımı olmak istiyor. Bu yüzden de takımı mümkün olduğunca atlet futbolcularla oluşturdu. Kapanan takımları açmak zor, duvara çarpıp geri dönüyorsun. Topa sahip olan takımlar karşısında ise bu oyun iş görür. Hüseyin Eroğlu, biraz ayakların yere basmasını istiyor gibi. Yine de bu maçın 2. yarısında topa hakim oldu ve kenar hamleleriyle birlikte maçı çevirdi. Hatta kazanabilirdi de. Özüne döndü çünkü, 3-5-2'ye aldı kurguyu. 45'de Laura ile hücumu genişletti, devamında Tanque'yi de yanına attı. Bu takımın net, ligin dinamiklerine hakim, golcü bir forvete ihtiyacı var. Ben umutlandım, iyi bir takım var. Kaliteli ve yetenekli isimlerden oluşuyor. İyi de bir teknik direktöre sahipler. Hedef nedir bilmiyorum da, ligde kalmak adına sorun yaşanmaz. Ntcham'ın temposu, Taylan Antalyalı'nın ona eşliği değerli. Stoper tarafın da kaliteli. Drongelen gibi bir isme sahipsin. İşin özü, Samsunspor bir teknik direktör takımı. Sistemi olan, bundan ödün verebilen ama felsefesini değiştirmeyen.

6 yorum:

  1. teknik analizini yapmışsıniz zaten.ben de samsunsporun bu seneki beyaz deplasman formalarına bayıldım,ülkemizdeki şu an en güzel forma diyebilirim,hattâ aynısı milli takım forması bile olabilir..günlük hayatta,gece bile her ortamda giyilebilecek şık futbol forması arayan herkese tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forma konusunda Samsunspor yıllardır çok iyi.

      Sil
  2. İzlediğim kadarı ile Samsunspor'un mevcuttakilerden çok daha kaliteli topu geriden oyuna iyi sokan, savaşçı, caydırıcı iyi bir 6 numara ile takımın ataklarını Ntcham ile birlikte yönetebilecek çok iyi bir 8,5 numaraya ihtiyacı var. Yine mevcuttakilerden çok daha kaliteli Süper bir Forvete ve Kanatlardan hızlı dikine top taşıyacak ortalar yapacak çok iyi 1-2 tane kanat açığınada ihtiyacı var. Bu 4 eksikliği sağlıklı ve kaliteli istikrarlı futbolculardan olusturabilirse Samsunspor sezonu kafası rahat bir şekilde geçirir aksi halde düsmenin adaylarından birisi olur.
    Dost acı söyler ama doğruyu söyler.
    Başarılar Samsunspor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 yı bilmiyorum, kenarda da Bennasser var çünkü. İyi isimdir. Ama organizatör bir 8.5 numara gerekli bence de.

      Sil
  3. 8 6 8,5 felan bilmem, Bizim takima kreatif bir orta saha ile net bir golcu sart.
    Gelecek olan orta saha oyun kitlendiginde adam eksiltip hucumculari pozisyona sokabilecek nitelikte olmali bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de şart. 8.5 o da. Çünkü takımın kurgusu 3-5-2. Kenardan dahi gelse, bir tane yaratıcı şart. Hoca bunu geçen sezon, Fofana gibi isimleri kenardan getirerek çözüyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir