2 Ağustos 2023 Çarşamba

Galatasaray 1-0 FK Žalgiris Vilnius, bu kadar zorlanmaman gerekiyor


Mühim olan turu atlamak elbette. Kaliten yüksek olsa da, fizik olarak hazır değilsin. Karşında da liginin çoğunu oynamış, hazır bir takım var. Temmuz / Ağustos aylarındaki ön elemelerde, Kuzeyli takımlara karşı oynamaktan nefret ediyorum. İstisnasız zorluk çıkarıyorlar. Bu yüzden de mühim olan turu atlamaktı diyorum. Elbette iyi oynamadık, yer yer zorlandığımız da doğru. Amansızca kapanan, öndeki 2 hızlı hücumcusuyla var olmaya çalışan bir rakip.

Mertens'in muhteşem golü gelmeseydi de, o kilidi açmak kolay olmayacaktı. Maçın geneline bakınca, hücumda verimliydik diyemem. Üretemedik hatta. Final pasları çok kötü, övdüğümüz o oyun ezberini izleyemedik. Halil Dervişoğlu'nu ilk yarıda hiç iyi bulmadım. Kerem Aktürkoğlu ona odaklı oynarken verimli olmadı. Oliveira'nın oyunun merkezinde hücuma bir katkısı yok. İş sadece Mertens'in bağlantısına bakarken, maçı da muhteşem golüyle kazandın.

Angelino'yu beğenmedik, zamana ihtiyacı var. Onu anlayan, bağlantı kuracak bir isim bulamadı sahada. Uyum arıyor ama oynaya oynaya aşacak bu sıkıntıyı. Boey, kendi kanadında oldukça etkili derken, önündeki hücumcudan dertli. 2. yarıda 45'de Bakambu ve Morutan'ı oyuna alır, fişi çekerdim. Yunus Akgün, bana göre ezberden giriyor. Sonra Midtsjö, çok geç de Bakambu ve Morutan. Hamleler de bana göre iyi değil ve zamansız.

İlk yarıda, ön alan baskısıyla, rakibi hataya zorlayarak işi bitiririz diyordum. Barış Alper Yılmaz'ın sağ kanada, Halil Dervişoğlu'nun forvete geçmesiyle "eğrisi doğrusuna" derken, Halil Dervişoğlu'nun kötü oyunu bu düşünceme mani oldu. Mertens iyi, Barış Alper Yılmaz çabalıyor. 3. bir isim yazamıyorum. Maç boyu final paslarının kötü oluşundan bahsettik. Ataklar sonlanmıyor, rakibe kontra imkanı ki, adamlar da bunu istiyor.

Orta sahan da yoktu. Oliveira ve Berkan Kutlu kötü. Pres yapmak, rakibe amansızca basıp, alanını boşaltmak değil. Berkan Kutlu, baskıda kontrolsüzdü. Oliveira'nın ise bu maçlarda hücumu sürüklemesi lazım. Deplasmanda iyiyken, bu maçta yokları oynadı. Kenardan da hamle yapamıyorsun, mecburen Midtsjö'ye döndün. Kerem Demirbay'ın varlığı bu açıdan önemli olacak. Eksiğiz, o eksikler de takımın tüm ayarını bozuyor ama mevcut kadronun kalitesi de çok yukarıda. Bu kadar zorlanmaman gerekiyor.

37 yorum:

  1. Zamanla değişir ama takımın sanıldığı kadar mahir değil Erden Timur çok severim ama Seferovic Mata yanına Bakambu hayırlı olsun playoff turunu geçmemiz için büyük şans gerekecek. Okan hocanın oyun okuyuşuna katılmıyorum. Takımın alan parsellemesi adam top baskı seçimi gibi basit şeyleri bile yanlış yapıyor vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakambu için 15 dakikada mı karar verdin :) Ne anlatıyorsun abi :(

      Sil
  2. Maçın en iyisi kerem ile boey, onun dışında herkes vasat oynadı neredeyse ama yunusu beğendim en azından 45 60 arası falan iyi işler yaptı, angelino ufak bir teaser sundu bize zaafları üzerinden,hani sanki sol bek değilde sol ön oyuncusu gibi ama orada da hiç etliye sütlüye karışmıyor,2 maçtır o siyahı çocuk paramparça etti bizim sol tarafı, apokerim tek başına oynuyor sanki hiç kimse yok orada, soldan yardıma gelen 0 yani , arkadaş hazır hale gelecek eyvallah da clye kalma hedefimiz var ne zaman zahmet edip biraz daha toparlayacak acaba? Bakambu da hiç hazır değil oynamaması konusunda hoca haklıymış, dediğim gibi kerem ve boey dışında herkes kötü şu anlık inş toparlarız ama sanki uefaya kalcaz gibi duruyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçın en iyisi Mertens'di bence. Hücumu bir anlamda tek başına sürükledi ve skoru aldı.

      Sil
  3. Mertens satilmali diyenleri sahneden alalim, butun yazilarda Mertens'e laf soyletmem demistim zira 35 senedir futbol izliyorum Mertens bu takimdaki tek.üretken oyuncun, 10 numara da alsan yine ona mecbursun.
    Kerem'e de mukemmel.bir pas verdi ama.Kerem sanki Zaha'nin gelisnden etkilenmis gibi.
    BAY hic iyi degildi, Halil ise yanlis tercihti hic hazir degil ben Bakambu ile baslardim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine olmadık bir teklif gelir satarsın da, bu adamdan sezon boyu net katkı alırsın.

      Sil
    2. Kesinlikle abi bir de şu var yeni 10 numara alacaksin, gelecek takima uyum saglayacak en az 2 ay oturmasi form tutmasi vs.
      Bizde şu an Mertens'in yaptigi hizli paslarini, hücum aksiyonlarini yapabilen kimse yok, örnegin BAY gidiyor kaleye ne şut atabiliyor ne pas veriyor, yine Yunus herkesi calimliyor yine son aksiyon yok bir şut atin bari diyorsun zira Mertens'i de cikarinca dümdüz bir takim oluyoruz.

      Sil
    3. Zaha var daha, devreye girecek. 10 numarayla oynamayacağız sanki. Oynarsak da oraya ya Zaha, ya Kerem Aktürkoğlu kayacak.

      Sil
    4. Yerli sayisi acisindan haklisin da ben Kerem'in o isi yapabilecegini sanmiyorum özellikle deplasmanlarda kaybolur gider 10 numara oynamak 2 gömlek büyûk gelir Kerem'e su an.

      Sil
    5. Çok kez yaptı o işi ama. Merkeze kayarak. Hiç de kaybolmadı.

      Sil
  4. Mertens müthiş gol attı kulubün namusunu kurtardı tamam da kerem hücum da net en iyisiydi

    YanıtlaSil
  5. Bir kere Halil bu seviyelerin topçusu değil. Çok gereksiz bir transfer di. Ayrıca Okan hoca kadroyu yine hak edişe göre anlamsız ısrarı doğrultusunda çıkartması bu sezonun en büyük rakibimizin kendisi olması yolunda hızla ilerliyor. Takım kötü oynayabilir,kötü mücadele edebilir ama hiçbir taktik huc bir plan olmadan oynayamaz. Bu maç oyuncuların oyunu akışa bırakarak biraz kalite ve seyirci baskısı ile kazanılmıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Dervişoğlu alternatif olur, özellikle de forvet arkası için. 9 oynadığında problem maalesef.

      Sil
  6. 2 maç da Okan Hoca'nın tercihleri yüzünden zora girdi. Barış'ı oynatma sevdası, Yunus, Halil, Kerem, Zaniolo... bunlardan bence sadece 1 tanesi oynar. Halil 2 sene önce neyse o. Bir daha oynama ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Barış, Yunus gibi oyunculara Okan Hoca dışında kimse bu kadar şans vermezdi. Onlar da bu şansları inadına heba etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Oyun zekası yok, basit top kayıpları, son paslardaki yanlışlar, tercih yanlışları vb... Galatasaray bu kadar vasatlığı kaldıramaz! Zalgiris'e karşı 2 maçta 6 net pozisyon verdik. Muslera formda olmasa elenmiştik. Ayrıca ciddi bir stoper problemi olduğunu da düşünüyorum. 3. sınıf siyahi atlet forvet stoperlerimizi mahvetti. Bir de yedeği yok bu ikisinin. Umarım stoper transferi yaparız.
    Bir sonraki maç haftaya ve rakip Sloven takımı. Şakası olmaz. Bir kere Okan Hoca'nın bazıları kampa erken geldi, çok çalıştı diye garip adaletli olma anlayışını bir kenara bırakması lazım. Bu iki maçta hadi rakip zayıftı girdiklerini atamadı ama sonraki maçta olmaz böyle. Okan Buruk'un hem başlangıç 11 hem de oyun müdahele konusunda iyi çalışması lazım. Torrera, Bakambu banko 11'e girmeli. Zaha hazırsa en azından İstanbul'daki maça yetişmeli. Yoksa işimiz iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz oynar, niye oynadı diyemem. Rakibin kurgusuna karşı yanlış plan vardı ilk maçta. Kolay değil bir de, bu dönem Kuzeyli takımlarla oynamaktan nefret ediyorum.

      Sil
  7. Mevcut yönetimimize ufak bir eleştiri yapmak istiyorum. Yönetim çok güzel transferler yapıyor 2 yıldır ve muhtemelen tarihimizin en becerikli yönetimi bu konuda ama alınan oyuncular hep teknik kalite yetenek üzerine alınıyor.Mesela 21 22 de alınan boey gibi barış alper gibi hatta Berkan gibi daha çok fizik kalite üzerine oyuncu neredeyse hiç alınmıyor. Bugün boey maçın yıldızı tek başına ezdi yine orayı, mesela boey geçen sezon başı gitseydi yerine yine yönetimin aldığı teknik ama fizik açıdan zayıf Dubois oynayacaktı, Dubois iyi bir oyuncu ama Okan buruk sisteminin gerektirdiği bir bek değil.Hani demek istediğim rashica kazımcan gibi fizik kalitesi yüksek oyuncular daha fazla alınmalı, bu kadar teknik oyuncu ile oynamak çok zor bir şey futbol da hele Avrupa da daha da zor bir olay.İsmi geçenler de hala yetenek teknik üzerine umarım biraz olsun transfer stratejisi değişir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 numara alınca, çoğu taş yerine oturacak. Fizik güçlü dediğimiz isimler de ana plandan çıkıp, alternatife dönüşecek.

      Sil
  8. Angelinho 2. Yarıda oynamamalıydı. Kazımcan oyunda olsa bu kadar pozisyon vermezdik. Angelinho defansif zaaflarının yanısıra yavaş gibi duruyor. Belki tam anlamıyla formuna yaklaşmadı senin de dediğin gibi karşımızdaki rakip sezonun ortasında ve kondisyon olarak bizden çok daha hazır durumda. Lakin bizim seviyemizde bir takıma da yakışmıyor bu. Ortasaha alarm veriyor. Berkan bu takımın oyuncusu değil bu gayet açık. Rotasyon bile belki onun İçin Taylan geçen yıl Ankaragücü İçin iyi işler yaptı ve Berkan’dan daha iyi olduğu da ortada. Hocanın Yunus aşkı nereye varacak çok merak ediyorum. Morutan Bakambu hamleleri Mertens diri haldeyken yapılmalıydı. Oyunu ne yazık ki okuyamıyor hoca. Geçen seneden beri hep aynı hataları yapıyor ve bunda ısrar ediyor. Ezberden değişiklik yapılıyor bir oyuncu değişti de maç çevirdi diyebileceğimiz tek bir maç yok. Değişiklikler sonrası daha da bocalıyoruz. Hep bu oluyor artık buna bir çözüm bulmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişikliklerin anlamsızlığı kenara antrenman performansına da bağlı olabilir.

      Sil
    2. Angelino'nun ön ve arka direğe kestiği müthiş toplar var. Halil ya koşu atamadı, ya geç kaldı. Icardi olsa şu maç, Angelino'yu över olurduk.

      Sil
    3. Mukemmel yorum Icardi ya da Bakambu ile baslansaydi muhtemelen ne kadar isabetli bir transfer oldugunu konusuyordu millet, soldan iceriye yerden de cok iyi paslar atti ama ya BAY ya da Halil ve Kerem ile yaratamadik adam bu tarZ düz oyuncular ile oynamamis ki daha ne yapsin.

      Sil
    4. Orta kalitesi yüksek, bu da asist demek. Icardi devreye girince, tablo netleşir.

      Sil
  9. Hocam önümüzdeki tur da elenirsek uefa ya mı gidiyoruz konferans mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt konferans ligi gruplarına.

      Sil
    2. Tamamdır teşekkür ederim

      Sil
    3. Hayır. Avrupa Ligi ön elemesi play off turuna düşüyorsun.

      Sil
  10. Beni bu maçta en çok tedirgin eden şey abdülkerimin ağır oluşu angelinonun defansif eksikleri bize ilerde sıkıntı yaratacak gibi bu yüzden torreria gibi dinamik bir 6-8 oynabilecek sol ayaklı bir isim acil gerekli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha zafiyetiydi o sıkıntı. Kimse kapatmadı orayı.

      Sil
    2. Bence cok iyi dersler cikarilir bu mactan, tadimiz kacti biraz ama bu sekilde play offta yakalanmak da vardi, görünen o ki transferde erken bitirdik desek de takimi oturtmada gec kalmisiz, faydali dersler aldik bence, 2..turda yine böyle oynarsak direkt hocaya yazar zaten o da farkinda.

      Sil
    3. Dersler çıkar ayrı, zor geçeceği de az çok belliydi. Mühim olan tur atlamak.

      Sil
  11. Futbol kaliteli oyuncu ile oynanır. Barış-Berkan - Halil-Yunus ve Midstjo gibi oyunculardan en fazla 2 si sahada olmalı. Halil geçen sezon neredeyse hiç oynamadı. Hazır değil ve 9 numarada sorun yaşıyor. 2. Forvet olarak oynadığında ise iş yapıyor.Halil için zamana ihtiyaç var. Bakambu da hazır degil galiba.Barış geniş alan oyuncusu ve rakip kapanınca sorun yaşıyor. Barış yerine Morutan gibi dar alanda da iyi olan oyuncu ile başlamamak hata. Ayrıca umutsuz olmamak gerek. Kuzey ligleri erken başladığından rakip kondisyon olarak bizden çok iyi oluyor.Yeni transferlerin adaptasyonu da önemli. Bu arada yine tekrar edeceğim Raschida bu takıma şart. Hem savunma hem hücumda bizi ayakta tutmuştu.

    ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an elindeki isimler bunlar. Önümüzdeki tur değişir :) Manasız bir yangın var.

      Sil
  12. Benim en büyük korkum angelino nun zaafiyetleri yüzünden Abdülkerime fatura çıkarılması,adam sol tarafı tek başına savunmaktan bir ara sakatlandı falan yere oturdu yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Oradaki sorun orta saha ama, kapatmadı kimse o çizgiyi.

      Sil
  13. Koskoca 90 dk boyunca maçı tribündeki taraftar gibi izleyen bir teknik direktör. Ezbere oyuncu değişiklikleri. Kilidi açabilecek hiç bir hamle yapamamak oyunu okuyamamak. Sahada rezil bir oyun. Şans eseri atılmış bir golle gelen tur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manasız bir yangın. Geçen sezon gerekli dersleri çıkarmış olman lazımdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir