3 Ağustos 2023 Perşembe

Zaniolo'nun kadroda olmadığını öğrenince, transferi harici bir şey düşünmedim


Zaniolo'yu beklerken, ilk 11 açıklandığında maç kadrosunda dahi olmadığını öğrendik. Bu durum kimi için sürprizi de, sabah saatlerinde futbolcunun menajeri İstanbul'a geldi. Paylaşım da yapmasına rağmen, kimse bunu fark etmedi. Zaniolo'nun ufak bir sakatlığı olduğundan söz edilip, bu yüzden maç kadrosundan çıkarıldığı söylendi. Menajerini gördüğüm an, işi transfere yontmuştum. Futbolcunun da kadroda olmadığını öğrenince, transferi harici bir şey düşünmedim. 

Sakatlığından söz edilse de, bana çok inandırıcı gelmedi. Juventus'un ilgisinden söz ediliyor ve bahsi geçen rakam çok yüksek. Zaniolo'yu oynatıp da risk alamazsın. Doğal olan da maç kadrosunda olmamasıydı. Burhan Can Terzi'nin haberi ilk somut gelişmeydi. Ben bu yazıyı yazarken üstüne başka bir haber yapılmadı. Sabah saatlerinde yapıldıysa bilemeyeceğim. Zaniolo'nun tribündeki halleri çok neşeliydi. Yanında da babası ve menajeri vardı. Menajeri boşuna gelmedi.

Burhan Can Terzi'nin haberi üzerinden yürüyelim. 30 milyon avro + bonuslardan söz ediyor. Futbolcunun çıkış maddesi de 35 milyon avro. 25 milyon avro'ya ben tamamdım. 30 milyon avro'ya ise değil Zaniolo, kimseyi takımda tutamazsın. Böyle bir lüksün yok çünkü. Zaniolo'nun zaman içinde takım oyununa daha yatkın olacağını ve etki edeceğini düşünsem de, şu aşamada oyun ezberine hala ayak uyduramadı. Rashica beklerken, ben hoca da değil, herkes bu değişimi bekliyor.

Locatelli'nin de Galatasaray'a önerildiği yazılmış ama o kısma şimdi girmeyeceğim. Zaniolo'nun Juventus'a olası transferine odaklıyım. O 30 milyon avro ile Rashica, 8 numara, stoper ve 10 numara için de 2 net scout hamlesi yaparsın. Bu 4 isimle de birlikte transferi kapatırsın. Nelsson ve Boey gibi ayrılıklara da gerek kalmaz. İyi bir bütçe elde etmiş olacaksın. 30 milyon avro seni ciddi anlamda dengeler. Hem bugüne kadar yaptığın, hem de yapacağın transferler adına.

Vlahovic'in Chelsea'ye transferi konuşuluyor. Juventus bu transferden 40 milyon avro + Lukaku'yu kazanacak. Bu parayı düşünerek, Zaniolo için beklenilen teklifi yapacakları söyleniyor. Bugüne kadar daha düşük teklifler geldiği için, Galatasaray bu transfere onay vermedi. İş 25 milyon avro'nun üstüne çıktığında, hele ki 30 milyon avro'yu gördüğünde, transfer onaylanır. Galatasaray da çok ciddi bir rakam kazanıp, kadrosundaki son eksiklikleri de tamamlar.

15 yorum:

  1. Scout kelimesini ilk defa kullandın bu transfer sezonunda olası tranfer durumunda rashica,ndombele+2 genç oyuncu tranferi yetecektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep kullanırım. Önce ana omurgayı bekledim ben.

      Sil
  2. içimden bir ses zaniolonun 30 milyona gideceğini..rashica,ndombele artı kamadanın da geleceğini söylüyor..işte o zaman olay olur..lazio ab dışı 3oyuncu kontejanından dolayı japondan tamamen vazgeçti zira,bizden başka avrupa talibi kalmadı.okan hoca da çok istiyor,al nasr al hilal al ittihat gibi takımlara gitmez.oyuncunun da kesinlikle bir şampiyonlar ligi veya avrupa ligi takımına gideceğim şeklinde demeci var 2gün önce bilde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kamada gelmeyecek sanki, gelse şu an da gelirdi. Almalı mıyız, artık o tarafta da değilim.

      Sil
  3. 30 + bonus + ücretsiz kiralık Locatelli'ye fit olmayan kimse yoktur herhalde. Zaniolo bizde tutmayacak diye odum kopuyor acikcasi. Dediğin gibi Rashica gibi dengeleyecek bir oyuncu şart oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ücretsiz kiralık Locatelli olacağını düşünmüyorum ama.

      Sil
  4. ham topçu keşke gitse rashica gelse. o boy posla messi gibi oynamaya çalışıyor hala kendini tanıyamamış. fb maçı aldatıcı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldatıcı değil, orada alan buldu. Alan buldukça da o oyunu oynar.

      Sil
  5. Dominguez ve Almada'yı ortaya çekip sağ kanat için Monchi ile Zaniolo/Buendia takası yapıp Arjantinsaray olsak ne güzel olurdu:))

    YanıtlaSil
  6. Giderse üzüleceğim, ne yalan söyleyeyim. Bence yönetim 35 milyon Euro konusunda kararlı durmalı. Juventus ölücü kulüp, parası var. Çok istiyorlarsa versinler. Oyuncu bize sıkıntı çıkarmıyor. CL’de iki iyi maçla 35 milyon Euro’yu masaya çat diye koyacak 10 kulüp çıkar her türlü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 25 - 30 milyon avro'lar büyük rakam. Hayır deme lüksü çok yok.

      Sil
  7. bankalar birliği anlaşması yüzünden gelirin %50'si kasaya girmeden gidiyor Erden başkan açıkladı satış noktasında neden acele edilmediğini yakın bir gelecekte sermaye artımı vb. bir gelirle bu anlaşmadan çıkmayı düşünüyor yönetim o zaman daha rahat hareket edeceğiz kulüp olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok dogru yorum, zaten kapatmayi dusunuyoruz o borcu eldekini neden verelim.diyoruz, Erden Baskan cok.zeki adam.bu yüzden saldiriyorlar zaten.

      Sil
    2. Sermaye artırımı olabilir de, birkaç gün içinde bankalar birliği anlaşmasından çıkamazsın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir