20 Ağustos 2023 Pazar

Galatasaray 2-0 Trabzonspor, bu maçı orta sahada kazanıyorsun


Galatasaray, hakemi de mi yenmek zorunda? Hakemi de yeneceksin söylemi çok kullanılır da, zorunda mıyız? Galatasaray'ın aleyhine bir maç ancak bu kadar kötü yönetilir. Takımda sarı kart yemeyen kaldı mı bilmiyorum. Orta sahada müthiş pres yapıp, top kazanıyoruz, hemen faul. Dokunuyorsun, yine faul. Galatasaray mücadele etti de, ettirmemek adına o kadar uğraşıldı ki. Buna rağmen, başından sonuna üstün bir görüntü ve rakibe imkan vermeyen Galatasaray'ı izledik. Sezon bugün itibarıyla başlamıştır.

Orta sahan kadar var oluyorsun. Galatasaray'ın da bugün orta sahası çok kuvvetliydi. Torreira'nın dönüşünün etkisini hissediyoruz. Belki de onun varlığı, Oliveira'yı da yükselten etmendi. Oliveira da müthiş bir maç çıkartınca, bu maçı orta sahada kazanıyorsun. Orta sahadaki pres kalitesi üst düzeydi. Topu kapıp, hakemden sekebildiğimiz kadarıyla hızlı oynadık ve pozisyonlar geldi. Ön alandaki bazı formsuzluklar devam etse de, Icardi'nın varlığı sonucu belirliyor. 

Attığı 2 gol de usta bitiricilik. Fizik olarak hazır değil desek de, kalite baki. İstiyor adam, ısrarla sahada. Ön alanda formsuzluk var diyorum, Icardi arkasındaki 3'lünün o kadar iyi durumda olduğunu düşünmüyorum. Pres mantığı, hareketlilik tamam da, top sendeyken kararlar kötü. Barış Alper Yılmaz sürekli duvara çarpıyor, Kerem Aktürkoğlu'nda biraz yorgunluk var sanki. Mertens de bitirmesi gereken anda kaçırıyor. Fark da açılabilirdi ama ön alanda ne kadar hakim olsak da, doğru kararları alamadık.

Angelino yükseliyor mesela, Boey da en başından bu yana iyi. Bek etkisini hissedince, kanatların düşüşü o kadar etkilemiyor da diyebiliriz. Trabzonspor'a hiç pozisyon verilmedi, bu değerli. Ne alan bulabildiler, ne kaos içinden bir şeyler üretebildiler. Muslera yere yatmadı bile. Galatasaray'ın savunma gücü ve gol yememe durumu, geçen sezonun en önemli artılarındandı. Bu özelliği de yeniden hatırlıyoruz diyelim.

Kerem Demirbay ve Bakambu hamleleri biraz daha erken bekledim diyeyim. Onlar oyuna girince, yeniden hareketlenme başladı ve pozisyon üretildi. Bakambu'yu kanatlarda kullanabilmek de eli güçlendiriyor. Kaan Ayhan'ın da stoper olduğundan çok, orta saha olduğunu düşünüyorum. Kısa süre sahada kaldı gibi görünebilir. Trabzonspor'un nefes alamamasında ana etkenlerden biriydi. Doğru oyun, üreten, rakibe pozisyon vermeyen bir Galatasaray. Trabzonspor bu maçta hamle dahi yapamadı.

16 yorum:

  1. boey in yokmudur şöyle bir 6-8 numara oynayan kardeşi filan diye düşünmüştür herkes maç boyunca..maçın gizli kahramanıydı.kötü niyetli hakeme rağmen İcardi yine muhteşemdi maşallah..Allah nazarlardan saklasın..Rakibin pozisyonunun dahi olmaması geleceğe yönelik büyük umud verdi..yeni transferlerde katılınca artık hakemler bile bizden olmak zorunda kalacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke olsa da zor işte, o maliyetlere, böyle bir potansiyel bulmak :)

      Sil
  2. Sahaya çıkan 11 de bir tane yeni transfer vardı Angelino. Buna rağmen geçen yıl seri yakaladığımız günlerdeki maçalarımızdan biri gibiydi. Sergio şu formunu devam ettirir diye umuyorum. Güzel iş çıkarttı bu akşam. Sen zaten söylenebilecek herşeyi de söylemişsin. Hakem adam akıllı maç yönetse çok daha farklı olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımı korudun, o yüzden de yeni transferlerin hazır olduktan sonra katılması seni çok zorlamıyor.

      Sil
  3. angelino nasıl iyiydi ya ? yunus'a verdiği bi pas hariç, bütün topları gözü kapalıyken kullaniyor gibi. ortalari ve pasları çok isabetsiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet iyiydi ve oynaya oynaya yükselecek. Herkese gelince oynaya oynaya büyüsün, Angelino'ya gelince yedek kalsın. Ağzının içine top atıyor, böyle bir hücum gücü kullanılır.

      Sil
  4. Hakemlerden futbol yorumcularına hepsi mi Galatasaray düşmanı anlamıyorum. Eski futbolcumuz Tugay bile apır sapır konuşuyor. Sadece konuşuyor ama başka birşey değil. Birde bu Kerem Aktürkoğlu üzerinden bu denli eleştirileri anlamıyorum. Yani seviyesini eleştirenleri hiç ama hiç anlamıyorum adamın kendini kanıtlamasına lüzum yok artık. Kendini kanıtlamış kalitesi belli bir oyuncu. Eleştiri yaparken de biraz beynimizi kullanalım. Barış Alper içinde aynı şekilde. Seviyesi Galatasaray olmasa yada burayı haketmiyor olsa Okan Hoca sahaya sürmez. Bu yorumları yapanların da eminim ki Yiğit Gökoğlan vb oyuncuların destekçileridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep böyleydi. Şimdi biz iyi durumdayız ya, daha da dozu yüksek saldıracaklar.

      Sil
  5. Kaan çok iyi çapa oynar sakın ayağı iyi hem iki bekini de rahatça hücuma çıkmasını sağlar. Aciklarimiz içeride oynayabilen orta özellikli olsaydı keske. Takım kimyası açısından Rashica yı çok ararız.
    4-2-3-1 fiilen 4-2-4 dışında, ikinci bir temel diziliş alternatifi oluşturulmalı tıkanabiliriz yoksa. 4-3-3 veya 3-4-3 bekleri orta saha Kaan'ı ön stoper gibi oynarsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çapa değil bence, 8 oynar direkt. O oyun aklı, teknik ve pas kalitesine sahip.

      Sil
  6. Kadro gerçekten çok kaliteli düzeye çıktı. Son yıllarda bu kadar kaliteli ve geniş kadro görmemiştik. Zaha , Tete ve Ziyech takıma yavaş yavaş girince daha da iyi oluruz. Hakem konusu gerçekten facia. Verilen kararlar amatörce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca'nın tatlı düşünceleri olacak bu noktada.

      Sil
  7. En çok Sergio'nun hayat belirtisi vermesine sevindim. Çok umutsuzluğa kapılmıştık. Aylar süren formsuzluktan sonra nihayet sıkı yaz dönemi kampı etkisini verdi. İlk golde baskıyı başlatan sıkıştıran Sergio. Bunu kuvvetin olmasa yapamazsın. Demirbay'ın varlığı da onu daha da disipline etmiş. Molde maçlarında Sergio - Berkan - Martens orta sahası ile rakipe baskı kurabileceğimiz görmüş olduk. Takım geçen seneki oyununu yavaş yavaş buluyor gibi. Zaha, Tete, Hakim'in sorunsuz ve dikkatli bir şekilde takıma monte edilmesi ve güçlü 8 ile durdurulması güç bir takım olacağız bence.
    Hakeme değinmeye bile gerek yok. O kadar ucuz ve basit sarılar verdi ki.. Elini bile kaldırmayan oyuncuya kurulmuş saat gibi cart diye sarıları çekti. Sürekli oyunu aleyhimize kesmesi de ne amaçla buraya geldiğini gösterir gibiydi. Geçen haftaki maçın 8 ve bu haftaki maçın 10dk uzaması da yine kurumsal ve sistematik bir TFF planlaması ile mücadele edeceğimizin sinyalidir. Eğer bu maça 10 dk çıkıyorsa geçen haftaya 20 kalkması gerekir.
    Ali koç elinde ne varsa tankınla topunla ve tüfeğinle gelsin. Bu sene altın vuruşu yapıp onu Türk futbolunda sileceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Papuç pahalı onun için. Rekabet oluştu, önüne isim düşünülüyor. O da kendisini göstermek zorunda.

      Sil
  8. kaan'in ayağı ve oyun aklı çok iyi. berkan'dan ziyade orta sahada onun oynaması lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira yerine evet ama Torreira yerine değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir