16 Ağustos 2023 Çarşamba

Ziyech de iyi bir çözümdür


Berk Göl ile konuşurken, çok güzel bir örnek verdi. Elmander'i hatırlayın. Galatasaray adına "mücadele" unsuru noktasında en iyilerden biriydi. O eşsiz performansını da asla unutmayız. 2. sezona girerken önemli transferler yapıldıktan sonra biraz daha geri plana gelmişti. Sakatlık süreci oldu da, döndüğünde eski Galatasaray yoktu. Oyun yapısı biraz daha değişmiş, kalite kazanma noktasında net hamleler yapmış bir takım izledik.

4-4-2 işliyordu yoksa. Burak Yılmaz geldikten sonra da yükseliş gerçekleşmişti. Sneijder ve Drogba hamlelerinin ardından sonra da 4-1-2-1-2'ye geçildi. Elmander'e o formülde hiç yer kalmadı. Değişim ilk etapta biraz sancılı olsa da, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final gördü o takım. Real Madrid'e yaşatılanlar unutulmaz. Bugün de benzer bir süreç var, oyun değişiyor. Ön alan daha inceci, kaliteli ayaklardan oluşuyor.

Rashica'nın tercih edilmemesi biraz da bundan. Ziyech, Zaha ve Tete gibi transferler gerçekleşti. 3 isim de klas ayak. Kapalı savunmaları aşmakta zorlanıyoruz diyorduk. Bu yapıda zorlanacağımızı düşünmüyorum. Icardi odağında, arkasında bu tarz bir hücum yapısıyla birlikte ciddi anlamda kalite kazanıldı. Topla hüneri yüksek, kilit açacak, rakip eksiltecek isimler. Bunu yaptıkları kadar, geçiş oyununda da varlar. Hızlı, hareketli hücumcular.

Bu değişim de yine sancılı olacaktır. Kapalı savunmaları açamıyoruz üzerinden eleştiri alıyorken, hem geçişteki gücü koruyoruz, hem de kilidi açma noktasında kaliteyi arttırıyoruz. Ziyech de iyi bir çözümdür. Rashica yerine geldiğini düşünmüyorum. Rashica yerine gelen isim Tete olmuş bu görüntüde. O da çok mantıklı. Ukrayna'da savaş olmasa, 25 - 30 milyon avro'lara ancak alınabilecek bir ismi, bonservissiz, 23 yaşında çektin. Rashica ve Zaniolo giderken, doğru profillerin geldiğini düşünüyorum. 

16 yorum:

  1. Ziyech bir ihtimalse 2. Kez düşünenin beyni yoktur. Bu kadar da net. Adamın dünya kupası maçlarını açıp izlesin eleştiren hatta sakat diyenleri de anlamıyorum doğrusu. 4 5 ay önce canavar gibi adam ne demek sakat öncesinde ağır sakatlığı vardı da gizliyor muydu. Psg ye transferi son anda iptal olmuş bir adam. İşte bunlar hep yönetimin suçu çıta öyle yükseldi takıma öyle adamlar geldi ki Ziyech için burun kıvıranlar var. Ligin çok çok çok üzerinde bir adam. Aidiyet duygusuyla oynarsa verebileceklerinin sınırı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyni yoktur demeyelim, o ağır olur. Fırsat oluşunca kullanmak gerekir. Transferin de önceliği fırsattır. Fırsat beklemez çünkü..

      Sil
    2. Burak elmas yönetiminden hatırladığımız üzere. Fırsat diye çıkılan yolda tek bir adam akıllı oyuncu alamamıştık.

      Sil
    3. Boey ve Nelsson 'u kim aldı?Haksızlık yapmamak gerek.

      Sil
  2. Olmazsa olmaz dediğimiz adamlar takımda şükürler olsun. Artık rotasyondan giden oyuncuya da mı üzüleceğiz. Ben Rashia nın iyi oyuncu olduğunu düşünüyorum da. Beşiktaş’ta çok büyük başarı sağlayacağını sanmıyorum. Sağlarsa da hiç problem değil. Ziyech diyoruz. Fm de bu adamları bir araya getirsek hille dersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi ve Torreira'yı tutabilmek hadiseydi. Bunu başardıktan sonra gerisinin çok fazla önemi yok.

      Sil
    2. Abi Boey de ekleyelim buraya be.

      Sil
  3. Hücum hattında sorun yok ama ortasahayı torreria dışında sırtlayacak savaşçı oyuncu lazım mümkünse yaş olarak 28 yaş altı olması lazım birde takım hücumda iken kontra yememek için hízlı bir stoper şart

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınacak zaten o da ama en iyisi isteniyor. Bekleyiş bu yüzden.

      Sil
  4. Erden Timur transferde büyük oynuyor..%1 ihtimallerin peşindeyiz ama bazen bu %99dan daha olası olabilir..kuşlar araya girmesin diye şifreli yazıyorum..onlar dombeleyle,ramosla,taliscayla uğraşsınlar..Ziyechten sonra ufukta ''2G" transferi var..hattâ ''3G'' var..bu üçüncü G. diğer ikisinden de büyük bir isim,''aslan'' gibi bir isim zaten..umarım olur,yönetimine ben 10dakika oynayacak oyuncu değilim diye rest çekmiş..üçüne de 15-20 milyon arası satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yapıldı..tabiki özellikle tecrubeli olan premier ligdeki ilk 6takıma direkt gidip 11 oynayacak bir isim..ancak transfer tahtası kapandığında oraya gitmediyse bize gelecek..umarım 3üde olur..işte o zaman bayern seviyesinde bir takım oluruz😎

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duyum işlerini bari burada yapmayalım :)

      Sil
    2. Bi harf daha alsak her birine 🥲

      Sil
    3. Duyum işleri burada yürümez :)

      Sil
  5. 2G belli gibi Wijnaldum, Georginio Gregion Emile Wijnaldum, ama geçen sene kavalı kırıldı, yaşı da var, umarım değildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç de iyi geri dönemedi. Yaş var, olmaz artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir