31 Ağustos 2023 Perşembe

Bence fena olmayan, hatta iyi diyeceğim bir grup çektik


Kura şansı elbette önemli de, seviyenin Şampiyonlar Ligi olduğunu unutmayalım. Rakipler zor, seviye çok yüksek. Kötü bir kura çektiğimize inanmıyorum. Hatta iyi bir kura bile diyebilirim. H Grubu tercihim olsa da, diğer gruplara bakınca da, gayet iyi noktadayız. B, C, D, E, F Grupları bence daha zor. G Grubu ise bizim gruba denk diyeyim. F Grubuna da düşmek vardı. Bence iyi noktadayız. 3. olmayı ana hedef gibi görüp, 2.liği zorlayacağız.

Bayern Münih, özellikle de Harry Kane sonrası çok daha güçlü. Bu seviyede daima iyiler, bu grubu süpürme olasılıkları yüksek. Manchester United ise, yakın geçmişteki kötü görüntülerine göre daha iyi durumdalar. Ama en iyi hallerinden de uzaktalar. Bu sezona da müthiş bir futbolla girdiler diyemem. Tarihimizde de, Manchester United'e karşı şansımız daima tuttu. Özellikle kendi sahamızda neden olmasın diyorum. Gözümde çok büyümüyor.

Kopenhag da, 3. torbanın en gelebilecek takımlarından biriydi. Milan, PSV ya da Lazio gibi takımları da çekmek vardı. 3. torbadan kazanabileceğimiz bir takımı çekip, en azından 3. olup da Avrupa Ligi'nde devam edebiliriz diyebilmeliydik. Ne kadar zayıf desek de, Avrupa kültürleri güçlü, sistemi, düzeni olan bir rakip. Molde karşısında düştüğümüz durum da ortada. Seviyemiz yükselmezse, onlara karşı da işimiz kolay olmaz.

Mancini ile 2. olduğumuz, Real Madrid / Juventus / Kopenhag'lı grubu hatırlayın. Bu grup da ona çok benziyor. Oradaki Juventus, buradaki Manchester United işte. Manchester United'i zorlarız diye düşünüyorum. Ana hedef 3. olmak olacaktır mutlaka. Burası cebe konulabilirse, 2. olmak adına çabalanır. 8-9 puana olası diye bakıyorum. 6-7 puan da bence bizi rahatlıkla 3. yapar. Bunların gerçekleşmesi için de, kalan transfer günlerini iyi değerlendirip, 20 gün içinde tam olarak hazır olmak zorundayız.

12 yorum:

  1. Bence ilk 2 ihtimali hiç yok. Yüzde 50 ihtimalle 3. oluruz.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekçi hedef üçüncülük olsa da şampiyonlar liginde üçüncü olmak UEFA da yorucu bir sürece itiyor takımı umarım ilk ikide bitiririz grubu büyük prestij olur bizim adımıza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.lik adına da mutlaka şans var, bu zorlanır.

      Sil
  3. İngilizler bizi istemiyordu. 4. Torbada en çekinilen takım bizdik. Kendimizi o kadar kötü görmeyelim. Berkan- Taylan-Cicaldau ortasahası ile Barcelona elimizden zor kurtulmuştu. 2.olabiliriz bu grupta. Özellikle ortasaha transferleri iyi yapılırsa neden olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4. torbanın bence de en güçlü takımıydık. Newcastle diyenler olacaktır da, onlara oranla Avrupa kültürü ve tecrübemiz yüksek. Doğal istenmememiz.

      Sil
    2. 4.torbanın en güçlü takımı newcastledır avrupa kültürü vs evet yok ama grupta 1.nci olacaklarını düşünüyorum adamlar avrupanın lider ligi premier ligi sallıyor bu sene özellikle çok güçlendiler. Ayrıca en kolay 3 gruptan birindeyiz. 1.torbadan herkesi yenecek bir takım, 2.nci torbadan kafaya oynama ihtimalimiz olan bir takım, 3.ncü torbadan bizden daha görece güçsüz bir takım istiyordum hepsi tuttu şimdi ortasaha transferi ve takımın ne kadar erken form tutacağı kaderimizi belirleyecek

      Sil
    3. O grupta zor 1. olurlar.

      Sil
  4. 5 eylül'de konuşmak lazım. Ayrıca fikstür de önemli. Halen açıklanmadı. İlk maçı kiminle nerede oynayacağız? son maçta iç sahada misal bayernle oynamak güzel olurdu. Bu konular belli olmadan bence yorum yapmak yersiz olur. Şampiyonlar ligine katılmak ana hedefti ve başardık. Bence küçümsenmemeli. Kimse 3 tur geçerek bugüne kadar gelmedi. 25 temmuzdan bu sıcaklarda maç yapıyoruz. Üstelik neredeyse geçen senenin takımı ile. Rasika gibi önemli bir 11 oyuncusu yokken; Muslera dışında kimse fit değilken bu turlar geçildi. Zor olan buydu. Bundan sonrası için biraz daha hareket alanımız olacak. Transferdeki dalgalanmaları anlayışla karşılamak lazım. Finansal uyum, içerdeki ve dışardaki limitler, nakit akışı, döviz kurunun korkunç artması gibi etkenlerden dolayı herşey hemen olmuyor. Buna rağmen İcardi alındı. Büyük bir yatırım bu. 10 milyon € para ödenecek. Az buz değil. Bonservisine de o kadar ödenecek. Orta saha transferinin halen yapılmamış olması tek eleştri noktası. Ancak bunu 5 eylüle saklıyorum. Ben bu bekleyişin güzel sonuçlanacağına inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikstür en mühimi. Transfer bekliyoruz, elde hazır olmayan isimler var. Bu korkutuyor beni.

      Sil
  5. Fikstür çok kötü en kötü senaryo geldi. Kesin 3 puan alman gereken tek maç var ve ilk hafta 18 gün sonra. 2 maç ustuste oynayacağın rakip ise Munich. Ziyech Zaha iyi de hazır Rashica, Bakambu yerine hazır bir santrfor daha iyi olurdu .20 eylüle Zaha Ziyech Bakambu Angelino ne kadar hazır çıkar?? Molde maçlarında bütün şansımızı kullandık galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikstür kötü ama yapacak bir şey yok. Kazanarak başlarsak, bu kötü fikstür bir anda iyiye döner. İlk maç kırılma..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir