11 Ağustos 2023 Cuma

Ramos'a gelmesin diyebilmek çok büyük bir lüks olmalı


Pepe bugün 40 yaşında. Porto ve Portekiz Milli Takım'ında hala üst seviyede futbol oynuyor. Sergio Ramos'tan bahsedeceğiz tabi biz. O da 37 yaşında, geçtiğimiz sezon PSG'de üst seviyede futbol oynuyordu. Bu 2 ismin ortak noktası fizik kaliteleri. Çalışan, kendilerine yatırım yapan futbolcular. Pepe müthiş bir stoperdi, Ramos ise belki de gelmiş geçmiş en büyük stoper. Böyle bir stopere "gelmesin" diyebilmek çok büyük lüks olmalı.

Türkiye'ye adım atmış en kariyerli futbolcu olacak, eğer transferi gerçekleşirse. Bu yazıda "fizik durumunun" altını ısrarla çizeceğim. Çünkü iyi ve fit durumda. İçi geçmiş, sadece adı kalmış birçok yıldız oyuncuyu Türkiye'de izledik. Ramos öyle bir isim mi ki hakkında türlü algılar oluşturuluyor? Bunu da futbolu bildiğini, en azından takip ettiğini düşündüğüm insanlar yapıyor. Yaş üstünden kurdukları algılar var.

Bu yaşta isim almayalım, başka, daha genç bir yatırım yapalım deseler tamam. Bu da değil. Ramos'un yaşı üzerinden, nasıl olsa ağırlaşmıştır gibi bir yorum. Ramos'un 37 yaşındaki hali, Nelsson'dan daha hızlı. Elbette eski Ramos yok da, mevcut stoperlerin ondan daha hızlı değil ki. Geçen ısı haritası vardı. Tüm sahayı cirit atıyor bir de. Çünkü topla çıkışı, oyun görüşü, pas kabiliyeti de daha iyi. Nerede, ne şekilde pozisyon alacağını iyi biliyor. Tecrübenin dibi, daha ötesi yok.

Diyorlar ki, sol beki Angelino olan takımda Ramos olmaz. Nelsson oluyor. Ramos, Nelsson'dan daha mı ağır? Yaşı ilerlemiş her isim "kağnı" kıvamına gelmiyor ya da "kadayıf" olmuyor. Adam fit durumda işte. Tek bir korkum var. O da futbolcunun görmüş geçirmiş hali. Orada da avantaj şu, bu adam tarihin gördüğü en lider karakterlerden. Bu lider karakter de asla kaybetmek için oynamaz. Arabistan'a dahi kaybetmek için gitmez.

6 yorum:

  1. Performansı ile ilgili bir soru işareti yok ama sporcunun "zeki, çevik ve ahlaklısını" seven biri olarak CL finalinde Salah'in kolunu kıstırıp sakatlamasi geliyor aklıma.

    Üstüne bir de oynatıp sonra satabilecegimiz oyunculara girmeye çalışmak yerine net para çıkışına da razı gelemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salah o konuyu sorun etmedi, kasıt olmadığını söyledi. Bence de yoktu da.

      Sil
  2. gelir ve abdülkerimle oynayacağını varsayarsak tarihin bir sezonda 15gol barajını aşmış ilk stoper ikilisi olabilirler..instagramına bakarsanız adamın en büyük hobisi spor salonunda çalışmak..kesinlikle gelmeli..hele birde klas bir 6-8 numara gelirse önüne..

    YanıtlaSil
  3. Sol tarafta defansı zaafiyet yaratan bek, gelecek olan uzay seviyesi stoperler olmaz olayını ben de anlamadım. Yalnız Nelsson gitmeden alınır ve Nelsson yedek kalırsa onun potansiyeline yazık olur bence, kariyerinin şu aşamasında oynamayacaksa satılmalı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir