9 Eylül 2023 Cumartesi

Abdülkerim Bardakcı özelindeki haksızlık bugünün değil, yılların konusu


Abdülkerim Bardakcı özelindeki haksızlık bugünün değil, yılların konusu. Türkiye Ligi'ndeki en iyi yerli stoper. Kimine göre en iyisi dahi olabilir. En azından geçen sezonuyla öyleydi. İlk 11 ya da geniş kadroda "liyakat" ile hareket edilmiyor. Teknik direktörün ifadelerine bakın, boyuna kendiyle çelişiyor. Bazı isimler sorulduğunda, "takımlarında oynamadı ki" derken, çoğu isim takımında süre almamasına rağmen takımda yer buluyorlar. Merih Demiral / Çağlar Söyüncü ile maça çıktı, isim anlamında da hiçbir sorun yok. Sorun şurada, Merih Demiral sezon öncesi kampında yoktu, takımında düşünülmüyordu. Suudi Arabistan'a gitti ve yeni yeni oynuyor. Çağlar Söyüncü ise geçen sezonu boş geçmesinin yanında, bu sezon da kenardan gelen bir futbolcu. Ozan Kabak hazır mesela, 2 sezondur her maç 11'de. Abdülkerim Bardakcı'nın yıllardır gösterdiği istikrarı konuşmayalım bile. Kazımcan Karataş için bu sezon süre almadı derken, stoper Cenk Özkaçar'ı sol bekte izliyoruz. Oysa Kazımcan Karataş süre bulmadı değil. Geçen sezon gösterdiği performansla da zaten bu seviyeyi hak etti. Mert Müldür kadroda, 2. yarıda da oyuna girdi. 2 sezondur kaç maç oynadı mesela? Salih Özcan yedek bekler, İsmail Yüksek ile oynarsın. Liyakat ya da adalet, ne derseniz deyin. Ortada tek bir doğru bile yok. Bu denli ezber de fazla.

4 yorum:

  1. Kuntz'un hiçbir artısı olmadı maalesef. Mert Müldür'ü ne zaman izledin de milli takıma aldın. Adam 2 yıldır sakat.Kaan Ayhan ondan daha hazır ve birçok pozisyonda alternatif olabilir. Abdulkerim 'in geriden kurduğu oyunu milli takımda oynayabilen oyuncu yok. Yan toplarda da çok etkili olabiliyor.Neden oynatılmaz tuhaf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artısı olmadığı gibi, potansiyeli de artık köreltmeye başladı.

      Sil
  2. (Emre)
    Abdulkerim Sampiyonlar ligi takiminin ilk 11 oyuncusu.

    Caglar Sampiyonlar ligi takiminin yedek oyuncusu.

    Merih ve Ozan yoklar.
    Ben bøyle bakiyorum. Abdulkerim en iyi ve en formda yerli stoper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağlar Söyüncü'nün oynadığı takımın ağırlığı büyük elbette de, şu an oynamıyor. Geçen sezonu da boş geçti. Adil olmuyor yani her maç 11.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir