1 Eylül 2023 Cuma

Berat Özdemir & Galatasaray, Berkan Kutlu giderken olacaklar belli değil miydi?


Berkan Kutlu'nun transferi gündemdeyken yazdım. Ondan boşalacak yere 2 alternatif var. Ya Berat Özdemir, ya da Okay Yokuşlu. Hadi Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu'nun yapacaklarını yapar diyelim. Orta sahada oynarken, tarz olarak yakın isimler. Bu tabloda da geriye tek ihtimal kalıyor, Berat Özdemir. O gitti, bu geldi diye bakarken, ne değişti diye de sorabilirsiniz. Belki tek avantaj, Avrupa Kupaları adına liste bildirirken, Berat Özdemir'in Türkiye çıkışlı olması.

Berkan Kutlu'nun bu takımda yeri vardı. Geçen sezon da iyi katkı vermişti. Takımın geçiş ve pres oyununa uyuyordu, temposu değerliydi. Berat Özdemir de çalışkan bir 6 numara. Trabzonspor'un şampiyonluğunda net katkısı vardı, ertesi sezon takımdan neden ayrıldı konusuna cevabım yok. Sert bir oyuncu, topu da iyi kullanır, orta sahada sigorta görevi görür. Berkan Kutlu kadar hareketli diyemesek de, topla ilişkisi daha iyi ve yer yer stoper özelliği de barındırır.

25 yaşında bir de. Yerli rotasyonu güçlü kılmak lazım. O noktada sürekli kayıp yaşarken, diğer yandan güçlendirmek gerekiyor. Berat Özdemir'in transferine bu anlamca sıcak bakardım. Beklediğim bir isim olduğundan da, şaşırmadığım bir transfer diyeyim. Eyüp Aydın gibi isimler de konuşuluyor. Onun Şampiyonlar Ligi listesinde olacağını düşünmüyorum. Biraz daha hazır oyuncu kontenjanından, Berat Özdemir adına çalışmalar başlamıştır.

Bazı futbolcular birbirine muadil. Şu gün itibarıyla atabileceğin yerli adımı da sınırlı. O giderse bu gelir, şu giderse diğeri gelir gibi bir durum var. Berat Özdemir, Gençlerbirliği forması giyerken de istenen bir futbolcuydu. Hatta anlaşılmıştı da. Bir şeyler ordu, birileri araya girdi ve rota Trabzon'a kırıldı. Fatih Terim'in çok istediği transferlerin başında gelmekteydi. O gün olmadı, bugün olacak gibi görünüyor.

12 yorum:

  1. O yaşta arabistana gidip 2 sezon takılan adamdan hayır gelmez geçelim lütfen

    YanıtlaSil
  2. galatasarayın rotasyona alacağı yedek yerli oyuncu bile milli takım oyuncusu olmak zorunda..kerem demirbay bile bu kriterin en vasatıdır..

    YanıtlaSil
  3. Berat iyi oyuncu ve Trabzonspor para için onu gönderdi. Berkan' a göre bize daha uygun stili var. Şampiyonlar ligi ve ligde 6 numarada iş yapar.

    YanıtlaSil
  4. Trabzonsporda ve gençlerbirliğinde iyi işler yaptı hazır bir oyuncu uzun boyuna göre ağır değil tekniği kötü sayılmaz bekleyelim görelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz tarzlar farklı da, alternatif olabilirdi.

      Sil
  5. Baran Aksaka, Emirhan Kayar filan oynasın kiralık gitmedilerse daha faydalı olurlar uzun vadede

    YanıtlaSil
  6. Berat ile birlikte Berkay Özcan da gelmeli yerli gurbetçi Belhanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira da kaldı görünüyor. O tabloda da rotasyon şişiyor.

      Sil
  7. Berat Trabzon'a gitmiş kiralık. İşkence yarın gece bitiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir