1 Eylül 2023 Cuma

Saúl Ñíguez & Galatasaray, Avrupa'da 4-3-3 mü?


Saul ismi Haziran sonu, Temmuz başı gibi de konuşuluyordu. Beklenti öyle noktada ki, kimin ismi geçse "olumsuz" bakıldı. Oyuncunun tarzı ihtiyaçtır, ihtiyaç değildir diye de tartışılmıyor. Saul, çok büyük bir profil. Aranan parça olup olmadığını tartışırız da, büyük transfer olur. Sanki bu konuda hareketlenme yeniden başladı. Çıkan haberler bu yönde ve seçenek de azaldı. Son döneminde yaşadığı düşüş, Galatasaray'ın bu transferi hayal edebilmesine sebep.

Belli şartlar oluştu diyelim. Yine de kolay değil, Atletico Madrid rotasyonunun önemli bir parçası. Transfer de onlar adına bugün bitiyor. Bazı ayrılıklar konuşuluyor da, Saul onlardan biri mi olacak göreceğiz. Son 2 sezonda rotasyonun bir parçasıydı. Öncesinde Chelsea'ye yüksek miktarlı bir kiralama dönemi vardı. Düşüşün fitilini de o günler başlattı. Futbolcu henüz 28 yaşında, bu kısım değerli. Saul'un kendine gelmesi, sana çok büyük bir kalite getirmesi demek.

Mevcut haliyle dahi o kaliteyi yansıtır. Komple bir orta saha. Çok hareketli, topla dripling özelliği iyi, oyunun 2 yönünde çok etkin, tam bir takım oyuncusu. Teknik tarafı baskın, bana göre de adı çok anılan Paredes'den daha arka planda değil. Saul transfer olursa, 4-2-3-1 mi yoksa 4-3-3'e mi dönüş bunu konuşalım. Şampiyonlar Ligi vitrininde sanki 4-3-3'ün ayak seslerini duyar olduk. Torreira / Saul da iyi bir orta saha hattı olsa da, Avrupa arenasında orayı daha güçlü kılmak gerekiyor.

2 orta sahadan bahsediliyor. Torreira 6 desek, Saul 8'lerden biri, diğeri de Ndombele misali dripling ve topla çıkış özelliği daha baskın bir 8 olabilir. Saul'un hücum yönü var zaten. Ayrıca büyük de bir jokerdir. Simeone onu birçok mevkide oynatıp, katkı da almıştır. Galatasaray'da çok farklı mevkilerde oynayacağını düşünmesem de, ihtiyaç halinde büyük kozdur. Niye burun kıvrılıyor bilmiyorum. Şu saatte, daha iyi bir ismi de almak zor. Profil olarak bakınca da, gayet iyi isim.

3'lü orta saha bekliyorum. Profil olarak bakınca, Oliveira ve Kerem Demirbay da benzer tarzda. Saul daha kaliteli ve üst seviye tabi. Dripling özelliği üst düzey bir orta saha da şart. Okan Hoca'nın 8 / 10 gibi bir tarifi vardı, o yönde de bir isim transfer edilebilir. 2 orta sahayı mutlaka bekliyorum. Avrupa'da da 4-3-3 hayat kurtarır. Okan Hoca, Başakşehir döneminde de, Şampiyonlar Ligi'nde 4-3-3 oynayıp, iyi maçlar çıkarmıştı.

6 yorum:

  1. Dribling yapabilen dinamik bir 8 gerekiyor. Hoca ofansif 8 istiyorum dedi. Yabancı sınırı büyük problem, yalnızca 1 kişilik kontenjan var. Berkan gitti, Torreira'yi yedekleyecek kimse yok, yerli oyuncu açığı var. 2 ortasahayi almak için Oliveria'nin da gitmesi gerekiyor. Ayrıca Ramos'un ihtimal var ve Avrupa'da son gün olmasına rağmen Nelsson' kalacak gibi. Hadi Dubois'ten çıkıp Ramos için

    YanıtlaSil
  2. Hadi Dubois'ten çıkıp Ramos için yer açtık diyelim, sağ bek yerli alternatif şart olacak. Taraftar için ikinci Berkan da Bünyamin Balcı olur. Beni hala iki ortasaha işi düşündürüyor. Anca u21 kontenjanindan birileri alınabilir. Orada da hoca ister mi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an her şey karışık. Bekleyip göreceğiz, kaldı 3 gün :)

      Sil
  3. 433 oynamak için 3 orta saha lazım 😂 biz oynayamayız malesef 😂

    YanıtlaSil
  4. Bizi reddetti. Breivik ve Patrick Berg'i alsak bari.
    Ndombele için yüksek bonservisi isteniyor. Çoğu aday gitti ya da şartlar uygun değil. 5-10m bonservise uygun oyuncu kim var? Bizi 49 gündür bekleyen kim acaba?
    Yerli sağbek alamadık Dubois kalır. Kontenjan arapsaçı. Mavikart kontenjanını keşke daha net bir oyuncuyla kullansaydık. CV ve geçmiş potansiyele fazlaca önem veriyoruz. Nelsson gitmezse Ramos gelmesin. Bonservis elinde ama 2 yıllık maliyeti 10m + imza parası +bonus+ maç başı 15'i bulur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir