7 Eylül 2023 Perşembe

Berkay Özcan & Galatasaray, yerli kalitesinin artacağını düşünüyorum


Transfer döneminin kalan günlerinde, yerli takviye yapacağımızı düşünüyorum. Hatta takviyeler diyelim. Eyüp Aydın ve Gökdeniz Gürpüz gibi genç isimler bir yana, direkt olarak rotasyona girebilecek yerli takviyeler bekliyorum. Gerçi Eyüp Aydın da direkt olarak rotasyonda yerini alacaktır. 6 numara ihtiyacı adına tabi o. Biraz da geleceğe dönük. Berkay Özcan ise direkt olarak bu takımın ihtiyaçlarından. "Kallavi yerli" diye bir yorum yaparım ya, +3 yerli durumu göz önüne alınarak, o kaliteyi yüksek tutmak gerekiyor.

Okan Buruk'un Başakşehir'inde, Berkan Özcan önemli bir yer tutuyordu. Kazanılan şampiyonlukta da pay sahibi oldu, Şampiyonlar Ligi'nde de yer aldı. Okan Hoca görevden ayrıldıktan sonra da formasını kaptırmadı aslında. Belki Milli Takım'ı çok zorlayamadı ama ligin iyi yerlilerinden biri olmayı başardı. Başakşehir, son dönemde düşüş yaşayan bir takım. Haliyle de o yapı içinde bulunan bazı isimler ne uzar, ne de kısalır oldu. Berkay Özcan adına da ayrılık olası görünüyor. Sözleşmesinin son yılına girerken, Başakşehir de bonservis bedeli kazanmak ister.

Şu süreçte alınabilecek yerli sayısı az. Berkay Özcan onlardan biri diyebiliriz. Mertens'in yaş haddi var, Oliveira da yedek kalmak adına lüks. Şu an takımda yer almaya devam edecek olsalar da, Galatasaray'da artan "yıllık ücret artışı", bu tarz alternatiflerle yolları ayırarak düşecek. Oliveira değil de, Berkay Özcan yedek beklesin denilecek. Yerli oluşuyla da, lig içinde elini rahatlatacak ve daha rahat bir rotasyon yapacak. Oliveira ile kıyas yapmıyorum, elbette çok daha üst düzey kalitede. Ben biraz yerli kalitesini arttırmak ve maliyeti düşürme tarafındayım.

Okan Hoca'nın Başakşehir'inde hatırlıyorum da, 3'lü orta sahada, 3 tane 8'i bir arada kullanabiliyordu. Berkay Özcan'ın da 10 numaradan, 8 numaraya geçişindeki temel isimlerden. Asıl potansiyelini de bence 8 numarada gösterdi. Savunma özelliğini arttırdı, daha 2 yönlü oynamaya başladı. Yerli geldi 6 numarada, derin oyun kurucu gibi dahi oynadı. Bu da onu orta sahada joker kılıyor. Yer yer de sol kanada atabiliyorsunuz. Almanya günlerinde bu da var. Teknik ve pas kalitesi yüksek, savunma özelliğini de güçlendirmeye başlayan, oyun görüşü yüksek bir orta saha.

6 yorum:

  1. 8 numara olarak berkay özcan,okan hocanın prensi olur..bence gelirse kerem demirbaydan bile daha çok süre alır..bir de istanbulspordan 6 numara yedeği olarak muammer sarıkayayı alınsın mesela..bu seneki yerli rotasyonu olarak işlem tamamdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum daha fazla süre alacağını ama güzel opsiyon olur.

      Sil
  2. Oliveria yedek olarak lüks olacak. Berkay veya Okay transferi mantıklı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkay Özcan evet, Okay Yokuşlu başka bir adam.

      Sil
  3. 6 numara eksik takımda. 8 numarada alternatif fazla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 işi her türlü yama gibi duruyor + Kaan Ayhan unutulmasın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir