6 Eylül 2023 Çarşamba

Israrlı ayrılma isteği de, bu kiralamaya sebep oldu


Emin Bayram'ı ilk etapta Stoke City istiyordu, futbolcu da gitmek istiyordu. Oynamak istiyor çünkü, burada önünün tıkalı olduğunu biliyor. Okan Hoca izin vermemişti, takımda tuttu. 4 stoperi vardı o an ve sol stoper için de Emin Bayram'ın alternatif olduğunu biliyoruz. Sonrasında Westerlo ile adı anılsa da, yine izin verilmez diye düşünüyordum. Davinson Sanchez'i alıp, Nelsson da takımda kalınca, önü iyiden iyiye tıkandı. Israrlı ayrılma isteği de, bu kiralamaya sebep oldu.

Futbolcuya saygı duyuyorum, oynaması lazım. Geçen sezon iyi bir alternatifti de, bir noktadan sonra hiç şans bulamadı. Stoperde rotasyon yapmak zor. Hele ki hedef dahilinde ilerlerken. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı 2'lisini bozmak imkansızdı. Sonra Kaan Ayhan da geldi, önü iyice tıkandı. Şu an takımda 5. stoper konumundaydı. Kaan Ayhan artık orta saha alternatifi diyeceğiz de, stoper için de hala ciddi opsiyon. 

Şampiyonlar Ligi listesinde yer alıp, şimdi oradan çıkıyor olması, Galatasaray adına ekstra bir oyuncunun daha liste dışı kalması anlamına gelmiyor. 4 altyapı futbolcusu bildirmeliydik, 2 tane bildirebildik. Şimdi 1'i daha gitti, kadro da 22 kişiye düştü. Altyapıdan gelen yaş haddi küçük isimler b listesinde. Ana listede sadece bir altyapı futbolcusu kalması da aslında sorun. Galatasaray'ın gelecek adına düşünmesi gereken konulardan biri.

Kiralandığı açıklandı, detay yok. Detay olmayan açıklamalarda da, opsiyonsuz kiralama oluyor. Bu beni mutlu etti, Emin Bayram'ı kaybetmek istemem. Metehan Baltacı oynuyor, Emin Bayram da oynayacak. Nelsson da bir noktada ayrılacak derken, stoper rotasyonunu bu çocuklar oluşturacak. Kendi içimizden zaten tek tük değer çıkarır olduk, onları da kolaylıkla kaybetmeyelim. Yunus Akgün de ayrıldı bu şekilde. 

Oynama garantili gitmiştir, mutlaka ciddi süreler alır. Stoke City daha iyi tercih olabilirdi tabi. Westerlo'nun konumu biraz şüpheli. Galatasaray'ın stoper alacağını sanmam, 5. stoper olarak Ali Yeşilyurt boy gösterir. O da önemli bir potansiyel. Yerli ihtiyacı varken, eldeki yerlilerin ayrılığı da düşündürüyor tabi. Orta saha ve sağ bek için yerli transferi gelebilir. Bunları da konuşuruz. Hayırlısı olsun diyelim..

4 yorum:

  1. Transferlerden sonra takımda yer bulması zordu. Belçika ligine gitmesi iyi oldu.Gençlerin kendisini geliştirmesi için en iyi liglerden bir tanesi. Emin ve Metehan gelecekte bu takımın değişmezi olacaktır. Yunus için benzer şeyler söylemiyorum maalesef.Yunus bizde en fazla rotasyon oyuncusu olabilir.Bu arada Hamza ,Ali Turap ve Baran gibi gençlerin de kiraya verilip gelişimleri gözlemlenmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıl daha oynasın. Zaten gelişiyordu, daha da büyüyecek. Burada 5. stoper konumuna düşme durumu vardı.

      Sil
  2. Matthias ross da unutulmaması lazım hollanda liginde oynarak gelecek inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyle. Gelişimine bağlı şansı var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir