28 Eylül 2023 Perşembe

Boey sözleşmesi yaşatır


Bazı futbolcuların potansiyelinin sınırı yok. Boey de sanırım böyle. Burada tıkanır, maksimumunu gördük gibi bir şey söyleyemeyiz. Geçen sezonu müthiş geçerken, bu sezon o görüntünün de üzerine çıkıyor. Şu an vitrinde bir de, Şampiyonlar Ligi'nde. Kopenhag karşısında puan kaybı yaşansa da, Boey'in performansı üst düzeydi. İstanbulspor maçına dönüyoruz, 104 kez topla buluşmuş. Sen orta saha mısın, sağ bek misin? Enerji o kadar fazla ki, adam sahanın her yerinde.

Galatasaray'a transfer olduğunda, savunma yönü ile ön plandaydı. Hala savunma yönü en baskın olduğu nokta da, dengeli bir bek. Tempo yüksek, hücumda da var. Tete ile sağladıkları uyumda, ön alanda oldukça etkili. Bekin "asist" yönünü ön plana çıkarırken, Boey'in gol özelliği yükseliyor. Sürekli rakip ceza sahası içine girince, vuruş imkanı yakalıyorsunuz. Şutu güçlü, hem de her 2 ayağıyla. Bu da değerli bir özellik.

Savunma yönü de akıl almaz bir seviyeye geldi. Hızını falan geçiyorum artık. Fizik olarak "dehşet" bir noktaya geldi. 3 kişi arasına giriyor, topu da kaybediyor ama omzu koyduğu gibi rakibini 2 metre savurup, topu alıyor. Kalan 2 kişiyle de boğuşup, onları da savuruyor. Topu kaptırması zor, vücudu koyduğunda onu yıkamıyorsun. Topu kaybetmen ise kolay, vücudu koyduğu gibi istediğini alıyor. Geriden gelip, hızıyla seni yakaladığı an zaten geçmiş olsun.

Bunun yanında topla hünerleri de arttı. Rahat rakip eksiltebilmesi, ısrarla rakip ceza sahasının içine girişi, etkili şutları. Asist yanı hala tam kıvama gelmedi de, 23 yaşında ve hala gelişen bir futbolcudan bahsediyoruz. Boey sözleşmesi yaşatır diyelim. 1.5 yılı kaldı. Sezon sonu geldiğinde, ipler onun elinde olacak ve böyle bir potansiyel için istediğimiz rakamı alamayacağız. Yapın yeni sözleşmeyi, yastığa kafamızı rahat koyalım.

Eboue mi Mariano mu diye çok sorgularız. Eboue temposuyla, Mariano ise teknik meziyetiyle ön plana çıkar. Benim için bu soru hükümsüz artık, cevap Boey. Galatasaray forması altında izlediğim en iyi sağ bek. X bek hücumu, Y bek başka bir özelliğiyle daha iyi diyenler için, bek işi dengedir. Takım içinde katkıya, oyunun 2 yönüne verdiği katkıya bakarım. Boey'in son 1.5 sezonu kusursuz ve takımda kalması halinde, hangi seviyeyi görecek çok merak ediyorum. Şu an hayal ettiği her yerde oynayabilecek potansiyelde.

8 yorum:

  1. Nazar değmesin müthiş. Torrent futbolcu değil demisti:)

    YanıtlaSil
  2. Torrent hoca değildi ki ne diye dikkate aldın. Burak Elmas ne kadar boş beleş beş para etmez insan varsa iş yapmış harbiden. Torrent de tüy oldu tüy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onunla da devam edecekti. Göremeyecektik geçen sezon yaşananları.

      Sil
  3. Satış sözleşmesi olacağından bari kıyak yapıp 2 3 mil birşey vermek lazım. Sıçrayışı orta seviye takımlara olmayacak. Çünkü oranın da üzerinde oynuyor. Fransa milli takımına da çağırılacaktır. Şampiyonlar ligi etkisi etiketi ne kadar önemliymiş diyeceğiz.

    YanıtlaSil
  4. Sezon içinde uzatmazsak çok ucuza ya da bedavaya girecek

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir