25 Eylül 2023 Pazartesi

Boey / Tete ile sağ kanadı oturttuk


Boey / Tete ile sağ kanadı oturttuk. Hücum kalitemiz ve opsiyon sayımız çok yüksek biliyorum da, şu an birinin Tete'yi kesmesi çok zor. Rashica özelinde kendini arabesk müziğine verenler dahi, Tete'nin hakkını vermeye başladı. Doğru olan da bu zaten. Son dönemi biraz sallandı da, piyasası düşmedi ki. Shakhtar'da oynadığı futbolla Guardiola'nın ilgisini çekmişti de, satmadılar bu adamı. Piyasa değeri ortada. Yaş 23, potansiyel ve kalite büyük. 

Fırsat eline geçince de değerlendirdin. Gelecek adına değer yaratmış oldun. Futbolcuyu parlatıp, belki de sonrasında büyük paralara satacaksın. Bu sadece Tete için değil, Boey adına da geçerli. Boey ile sözleşme uzatmak lazım tabi. Gelecek sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve önümüzdeki yaz dönemiyle birlikte ipleri eline alır. Onun da gelişimi devam etmekte. Önündeki kanatları da büyütüyor. Bunu bu yaşta yapabilmesi çok büyük iş. Rashica'yı yükseltti, şimdi de Tete ile müthiş bir uyumu var. 

Tete'nin Rashica severleri yanılttığı nokta, oyun içinde verdiği katkı. Sadece yeteneği üzerinden yürümüyor. Kanadında çok çalışkan ve oyun içi katkısı var. Hücum konusundaki bireysel yeteneği ise onu farklı kılıyor ve Rashica'ya oranla çok daha iyi bir transfer olduğunu gösteriyor. Tabelayı da açtı, gol / asist katkıları gelmeye başladı. Disiplini Avrupa'da aldı, yeteneği Brezilya'da. Shakhtar'ın Avrupa futboluna hediye ettiği Brezilyalı sayısı çok fazla. 

Tete de onlardan biri olacaktı ki, ülkede çıkan savaş kariyerini biraz karıştırdı. Galatasaray'a transfer süreci biraz da böyle oluştu. Fenerbahçe'ye atılan en büyük çalım Zaha değil, Tete'ydi. Cengiz Ünder'e 15 milyon avro verirlerken, sen Tete'yi bonservisi olmadan transfer ettin. Kısa zamanda gösterdiği aidiyet değerli. Okan Hoca, Tete'de ısrarcı olmaya devam edecektir. Başakşehir karşısında Ziyech forvetin arkasına kaydı ki, Tete'nin sağ kanat etkisi sonrası oynayacağı pozisyon o. Boey / Tete sağ kanadı oturdu, bozmamak gerekiyor.

2 yorum:

  1. Tete bir sezonluk aşk olacak gibi görünüyor bu şekilde giderse eğer. Tabeladan ziyade oyun içi katkısı çok yüksek ve Boey konforu da arkasında olunca rahat gezinebiliyor. Kendisini böyle beklemiyordum takip ettiğim oyunculardan biriydi bu yüzünü hiç görmemiştim. Rashia ne veriyorsa onu veriyor korkumuz elimizde o profilde oyuncu olmamasıydı. Oyunun gidişine göre şekil alabiliyor. Makina gibi mübarek maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tabloda bence de uzun süre tutamayız. Kalitesi üst düzey çünkü, potansiyel ilk çıktığı günden bu yana başka şeyler vaat ediyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir