4 Eylül 2023 Pazartesi

Davinson Sánchez Galatasaray'da


Bir ara "stoper" almayacağız diye çok korktum. Son günlere gelince, iş o noktaya geldi diyordum. Ramos gündemi o kadar uzun sürdü ki, futbolcu Sevilla ile anlaşınca, stoper için kontak kapatmış gibiydik. Stoper almamak kumar olurdu. Şampiyonlar Ligi oynayacaksın ve elindeki rotasyonun yeterli olmadığını düşünüyorum. Nelsson'un dahi yeterliliği tartışılırken, tandeminden bir sakat versen, alternatif olarak da güçlü değildin.

Lider özelliği olan, tecrübeli, kenarda beklediğinde sorun olmayacak bir alternatif de iyi olabilirdi. Piyasaya bakınca, bu tarz bir alternatif yok gibiydi. Ramos da olabilirdi, tecrübesiyle büyük fark oluştururdu. Onda da sorun maliyet ve geri dönüşü yok. Ramos gibi bir futbolcuyu bu forma altında izlemek hayalimdi de, işin gelecek boyutu atlanmasın. Ramos'un 1 yıllık ücretine, Davinson Sanchez'in bonservisini alıyorsun. Sağlıklı açıdan bakınca görüntü bu.

Davinson Sanchez'in tarzına bakınca, oynadığın oyuna çok uygun. Hızlı, atlet, ayağı temiz ve topla çıkabilen, orta sahada rakibe basabilen bir stoper. Bazen sakarlıkları ya da dengesizlikleri var da, bu özellikler üzerine bir de denge sağlasa, bambaşka oluyor. Hayal edemiyorsun o stoperi. Davinson Sanchez'in seviyesi Tottenham işte. Uzun yıllardır orada, transfer olduğu rakam da çok yüksekti. Uzun yıllardır Tottenham forması giymesi, istikrarı gösteriyor.

Bu maliyette bir ismin de yedek kalacağını düşünmüyorum. Diğer yanda da, Nelsson'u kenarda bırakmak da sağlıklı değil. O da değerin çünkü, satışından ciddi rakamları hayal ediyorsun. Diğer yanda da, Şampiyonlar Ligi arenasında seviyeni yükseltme gerekliliğin vardı. Rekabet oluşturdun, iyi olan oynayacak. Yer yer 3'lü savunma oynama opsiyonunu da yakalamış oldun. Bu açıdan da önemli bir transfer.

Kalitesine ve istikrarına inanıyorum. Eski havasında olmasa da, hala önemli bir stoper. Senin seviyen adına da çok yukarıda. Tarzıyla da oynadığın oyuna uygun olunca, futbolcuyu kazanman ve katkı alman çok yüksek ihtimal. Maliyetli bir iş tabi de, bu adım geleceğe dönük atıldı, yaş 27. Yarın Nelsson gitse, boşta da kalmayacaksın, orası dolmuş oluyor. Tottenham da onu son ana kadar satmıyordu. Bu işi yaz aylarında denedin, rakam çok daha yüksekti. Tam bir fırsat işi oldu.

17 yorum:

  1. en büyük rakibinin djikuyu oynattığı pozisyonda sen ondan 3gömlek üstün sanchezi oynatacaksın üstelik onların becaoyu aldığı paraya..büyük iş.

    YanıtlaSil
  2. Ramos yerine bu şekilde uzun yıllar oynayacak kaliteli oyuncu almak önemli.Nelsson devre arasında giderse şaşırmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramos'un 1 yıllık ücretine, Davinson Sanchez'in bonservisini aldın.

      Sil
  3. Ramos yerine Sanchez 'i tercih ederdim sevindim.

    YanıtlaSil
  4. Yani Sanchez orta sahaya da destek olan bir stoper mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlı olduğu için yer yer ortasahaya destek oluyor sadece. Dönüşlerde problem de yaşamıyor. Zalgris maçında bizimle olmuş olsaydı hiç bir problem de yaşamazdık.

      Sil
    2. Bizim oyun tarzımız da bu. Transferi bundan. Ayrıca topla ilişkisi de iyi. Özellikle de çıkışları.

      Sil
  5. Fırsat transferi 9.5 milyon euro mu oluyor? Maaşı torreira nın dahi üstünde, Gs tarihinin en pahalı stoperi olmuş, nelssonu yedek bırakma gibi lüksün yok ee bu adamı da yedek bırakamıcaz nasıl olacak bu iş, stopere fenerin Fransadan çektiği şu djiku muydu neydi öyle maliyeti uygun bir adam alabilirdik, tam anlamıyla panik transferi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamın kariyeri ortada. Ne kadara Tottenham'a gittiği, kaç yıldır orada olduğu. Herkesi yedek bırakabilirsin, iyi olan oynayacak. Tam anlamıyla kalite transferi.

      Sil
  6. 1 temmuz'dan beri pazardaydı bu adamlar. kilolu hazır değil derler şimdi. e alsaydın 20 temmuz'da. ha pardon daha iyilerine baktık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazardaydı da, maliyeti neydi. O gün almaya kalkınca, 15 - 20 milyon çekiyor adamlar. Alsaydın demekle alamıyorsun böylesini o tarihte. Kolay değil transfer yapmak. FM değil bu işler ki FM'yi de bilirim :)

      Sil
  7. 3 lu savunmada 6 gibi de oynar tabi sıkıntı orda Nelson'un ayak iyi değil. Sanchez kendi jenerasyonunda bir ara en iyi stoperdi bu teknik kivraklik ve boy ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson merkezde, sigorta gibi olur. Orada onun ayağına bakmazsın.

      Sil
  8. hissediyorum bu adam tarihimizde bülent korkmaz popescu gibi efsanelerin arasına girecek..inşallah 5yıl bizimle ligde 5şampiyonluk artı avrupada final ve kupalarla her tür başarıyı yaşar ve hatta sözlesmesini daha da uzatır ve 33 yaşına gelince de 10milyona arabistana satarız.hoşgeldin diyelim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir