4 Eylül 2023 Pazartesi

Tanguy Ndombélé Galatasaray'da


Kafadan önyargıları kıralım. Ndombele'nin düşüşte olduğu doğru da, yaş haddi olan, futboldan çok uzakta bir isim değil. Geçen sezonu Napoli'de kiralık olarak geçirdi ve ağırlıklı olarak kenardan da gelse 40 maça çıktı. Son 2 sezonuna bakınca, sakatlık etkisi de yok. Napoli flaş bir takım, geçen sezonun en iyilerinden. Orada 40 maç da önemli göstergedir. Ndombele'nin sıkıntısı fiziksel değil, mental. O da toparlanmayacak gibi değil.

Ndombele'nin fiziksel eksikliği yok. Tottenham ile kamp gördü, hatta oraya ilk katılanlardandı. Maç eksiği var, o da giderilir. Milli Takım arasında takımla olacak, hazırlık maçında göreceğiz. Elbette tam anlamıyla hazır olması bir süre alacak da, eldeki orta saha rotasyonun da seni taşımayacak kalitede değil. Oliveira ve Kerem Demirbay gibi isimlerin çok fazla yabana atıldığını düşünüyorum. Ndombele'nin vitesi açması da uzun zaman almayacaktır.

Ndombele, net bir 8 numara. Biraz daha 10 numara özelliğini bünyesinde barındırıyor ama yer yer 6 numara gibi de oynatılıyor. Topla dripling özelliği ve fizik gücü üst düzey. Galatasaray orta sahasında böyle bir eksiklik vardı. Orta sahalarımızın topla dripling özelliği azdı maalesef. Ndombele bu tarzın belki de en iyilerinden. Gedson Fernandes ya da Prime Badou Ndiaye'yi bu noktada överdik, izlemesi çok keyifliydi. Ndombele ise bu tarzın belki de atası.

Topla müthiş çıkar, çalım yeteneği vardır, teknik özelliği de iyi seviyede. Fizik gücünü iyi kullanır, o topla çıkarken kolay durduramazsın. Ayağı da temiz oyuncu, pas ve teknik özelliğiyle de farkını oluşturuyor. Orta sahadaki bağlantıyı o sağlayacak. Ndombele ile birlikte de 4-3-3'e döneceğimizi düşünüyorum. Bu formasyon, Ndombele'ye gerekli özgürlüğü verir ve üst düzey katkı alırız. Futbolcunun yaşı 26, bu unutulmasın. Önünde hala uzun bir gelecek var.

Kazanırsan da, hayal edemeyeceğin bir futbolcuya daha sahip olursun. Icardi örneği taze. Ndombele, Tottenham'a rekor rakamla transferini yaparken, Dünya üzerindeki en iyi 2 yönlü orta sahalardan biriydi. Tottenham kariyeri iyi başlasa da, Mourinho gazabına uğradı diyelim. Lyon'a kiralık olarak döndü, tam toparlanamadı. Napoli'de tam sezon geçirdi, önünde çok iyi isimler vardı. Galatasaray adına şartlar doğru zamanda oluştu. Yoksa hayal edemezdik. 

23 yorum:

  1. Bu yaşta Ndombele'yi almak büyük iş.Sanki yıllardır oynamayan oyuncu tavrı gösterenler var.Florya'nın suyu ve taraftarımız mental konuları çözer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet oynuyordu, fizik olarak bir sorunu yok ki.

      Sil
  2. Ndombele iyi de bir 6 alsaydık iyiydi Mitsdjo yerine Toreira ve Ndombele den en iyi faydayı arkalarına 6 alarak elde ederdik aslında Kaan statik ayağı düzgün 6 oynar.

    YanıtlaSil
  3. Mesela Torreira sakat veya cezalı olursa Ndombele onun yerine oynayabilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 gibi oynayacağımızı düşünüyorum ben.

      Sil
  4. Seferovic geldiğinde de birileri ooo süper uçar kaçar rekor kirar diyordu burada o zaman ben bu adam saç baş yoldurur demiştim haklı çıktım ndombele için de aynı şeyi söylüyorum büyük hayal kırıklığı olacak. Tarihe not düşeyim istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.'si sen kimsin. İsim soy isim verirsen, tarihe not düşeriz seni. Anonim olarak yorum yapıyorsun, bir sürü anonim var. Nereden bileceğiz senin nerede, ne yazdığını. Kanıtlayamazsın ki :)

      Sil
  5. PL de kadroya giremeyen Gedson buralarda neler yaptı, yapmaya da devam ediyor. Ndombele ve Sanchez bu ligde çok net iş yapar. Sahaya bir çıksınlar tutkuyu görsünler yeterli. Burası futbolun tutkuyla oynandığı bir ülke. Ndombele biraz kımıldasın tapılır buna burada. Icardi bile rehabilite oldu arkadaşlar. Tüm taşlar da oturdu artık. Davinson transferi de topu daha net ve hızlı kullanmamıza sebep olacak muazzam bir iş oldu. Sakarlığı falan var yok değil ama çok abartıyoruz bazen. Burası Türkiye Hollanda ve İngiltere gibi hızlı yüksek tempoda bir futbol oynanmıyor. Ek olarak Nelson u satmadan Nelsondan vazgeçmek de ne denli doğru bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Futbolcuların geldikleri lig, kaliteleri, onlar için ödenen rakamlar ortada. Sakatlık durumları da yok. Toparlanacaklardır.

      Sil
  6. Ndombele yıllık ücreti de güzel geldi bana. Bedelsiz kiralama + 15 mil opsiyon. Sat Nelson al Ndombele takımın tamamı senin oyuncun. Hepsini satabilirsin takımda satılmayacak tek bir adam yok şu anda. Güzel iş. Vecino bence tepki olacak üstünden bir projeydi. Hakiki bir ilgi olduğunu düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutmazsa yol verirsin. Tutarsa zaten, bu kalite için 15 milyon avro bedava.

      Sil
  7. Midstjöve Oliveira ne olacak peki. Avrupa transferleri kapandı. Gidecekler de bir o kadar önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midtsjö gidecek, ülke içi de olabilir. Oliveira devam.

      Sil
  8. Şu adamı alacağına breivik i alsan ya... Ama yok illa etiketli oyuncu olacak onun da en bitigi olacak.

    YanıtlaSil
  9. Transfer döneminin başından beri beklediğimiz en Iyi opsiyondu geç oldu güç oldu ama güzel oldu

    YanıtlaSil
  10. Satın alma zorunlu gibi geldi

    YanıtlaSil
  11. Çok çok iyi oyuncu yakında ligin içinden geçince herkes görücek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun tarzı ve kalitesi bu ligin çok üzerinde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir