7 Eylül 2023 Perşembe

Erden Timur'dan yeniden müthiş bir iletişim örneği


Erden Timur, müthiş bir iletişim örneği sergileyerek, kafalardaki sorulara cevaplar verdi. Bunu daha önce yapsaydı diyenler oluyor da, transfer süreci devam ederken her şeyi anlatamıyorsunuz. Orta saha neden gecikti, o günlerde konuşmalıydı diyenler var mesela. Harcama limiti nedeniyle bir bekleyiş olduğunu bugün öğrendik. O gün bunu açıklasan, konu bambaşka yerlere gider, senin transfer sürecine de farklı anlamlar yükler. Şu isimlerden önce orta saha almalıydık demek başka, bunu o gün açıklamak lazımdı demek başka. Fırsat düşüşken de bunu kullanırsın, o da ayrı konu.

Zaha ve Tete boşta iken bu isimleri alırsın. Transferde "fırsat" daima önceliktir ve anlık gelişir. Önce orta saha alacağım derken, bu isimleri kaçırırsın. Orta sahada bir risk alındığı doğru da, gün sonunda riskin altı dolduruldu. Sofyan Amrabat'la anlaşıldığını, son anda olmadığını öğrendik. Manchester United son gün devreye girmese, yeni orta sahamız o olacaktı. Son günlere gelirken de, tek bir isme odaklanırsın, başka bir alternatif üretmek zor. Bu ayarda çok fazla isim kalmıyor çünkü.

Sofyan Amrabat olmayınca, işin panik tarafı oluştu. Vecino düşüncesi de bundan. Okan Hoca onay vermiş, futbolcu ve takımı ile anlaşılmış ama son dakika Sarri onay vermemiş. Sarri'den bağımsız bu işin gelişeceğine inanmıyorum bu arada. Vecino işinin tepkiler yüzünden iptal olduğuna da inanmıyorum bu arada. Ya yemdi, ya da Tottenham tarafında ışık yanınca vazgeçildi. Tepki doğaldır diye yazdım da, iş çok uç noktalara gidiyordu. 

Sosyal medyaya göre transfer yapılamaz. Marcao, Portekiz Ligi sonuncusundan geldi. Bu mantıkta devam edersek, Erden Timur'un söylediği gibi "popülist" hareket etmiş oluruz ve etiketçiliğin dibine vurulur. Erden Timur, bu tepkileri de hak etmiyor. 2 yılda yaptıkları ortada. Geçen sezonun transferleri, bu sezon takıma katılanlar. Market değeri ile rekor kırıyoruz, iddialı futbolculara sahibiz. Ndombele ve Davinson Sanchez ile de müthiş bir imza attık.

Ramos konusunda da direkten dönmüşüz. 8.5 milyon avro'ya inmiş en son. Davinson Sanchez'in bonservisi o kadar. Erden Timur da söyledi, eğrisi doğrusuna denk geldi diye. Ndombele'de de risk minimum düzeye getirildi ve futbolcunun ayağa kalkmasına bakacağız. Futbolcuları neden kiralıyoruz konusunda net yanıt alamadım. Zaniolo ve Yunus Akgün için "yarın daha fazlasını kazanabilmek adına" dedi, buna saygı duyarım. Türk futbolcu transferi konusunda da ayrı bir yazı yazayım, orada konuşuruz. 

13 yorum:

  1. Vecino büyük yemdi bence. Hesapta yokken transfer haberi yayıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vizyonu Vecinoya kadar düşürmüş olsak Midstjö ile devam ederdik. Büyük yemdi Ndombele ve kulübüne bir ültimatom niteliğindeydi sanki. Yoksa Vecino istesen zaten alırsın.

      Sil
    2. Vecino konusunu kapattım ben artık, önümüze bakalım. Bence de, alınacak olsa alınırdı.

      Sil
  2. Sıkıntı takımda maaş dengesi bozuldu gibi biraz birde scout transferi yapılmadı takımın yaş ortalaması yükseldi en azından yerli genç oyuncu transferi lazım rotasyon için elimizde yeterince yerli oyuncu kalmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muslera ve mertens dışında 30 yaş üstü oyuncumuz yok..yerli oyuncu konusunda daha zamanımız var,süreç devam ediyor.

      Sil
    2. Maaş dengesinin bozulduğuna inanmıyorum. 30 yaşının üstünde birçok futbolcumuz var bu arada :)

      Sil
  3. Flavius Lulianus
    Gerçekten müthiş bir iletişim dili. Harcama limitinin saklanma gerekçesi de ders niteliğinde, eski yönetimler olsa bunu en baştan açıklayıp taraftara tepsini önlemek için koz olarak kullanırdı.
    Yunus ve Zaniolo transferlerinde anlatmaya çalıştığı direkt alım için gelen teklif bedellerinin, kiralık sonrası opsiyonlu alım tekliflerinden düşük olduğu. Opsiyon kullanılırsa kar ederiz, kullanılmazsa da değerli oyuncularımızı yeniden kadromuza almış oluruz, bu sırada gittikleri yerde değerleri artabilir veya eksilebilir, ama bu riski alabiliriz, söylediği buydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu da o gün dile getiremezdi, el zayıflardı. Bazısı o gün konuşmalı diyordu da, katılmıyorum.

      Sil
  4. (Emre)
    Tarihin en kariyerli ve kaliteli Galatasaray kadrosu kagit uzerinde. Bunu sahaya da yanistacaklarini dusunuyorum. Tarihimizin de en vizyonlu ve en iyi yøneticisine de sahit oluyoruz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım arasının ardından çok iyi bir Galatasaray bekliyorum.

      Sil
  5. Ana hedef Şampiyonlar ligine kalmaktı. Bunu başardık. Bu sezon için hayati önemde bir işti. Lütfen kimse kolaylamasın. 25 temmuzdan itibaren neredeyse 0 transferle başlarda golcümüz dahi olmadan o turları geçtik arkadaşlar. Evet iyi oynamadık ama sonucu aldık mı aldık. Mesele bu. Sezon çok uzun bir hikaye. Ve biz daha en başındayız. Aldığımız oyuncular yavaş yavaş devreye girecekler. Okan Hoca'nın tavrı da çok eleştiriliyor ama doğrusunu yapıyor. Gerekirse maç bile kaybedersin ama oyuncuyu kaybedersen 4-5 ay oynatamazsın. Zaha eğer Samsun maçı ile sahalara dönerse herkes nasıl bir oyuncu aldığımızı görecek. Zaha, Kopenhag maçında sahada olacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Ve sahaya çıktığında da nasıl bir oyuncu olduğunu hep beraber izleyeceğiz.
    Aynı şekilde Ndombele, Sachez de.. Ama elimizde öylesine büyük bir silah daha var ki adeta nükleer güç gibi. O da Hakim Ziyech. Oynadığında tek başına maç alan oyunculardan. Acele etmeyelim, erkenden havaya girmeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mühim nokta burada da Kopenhag maçı. O gün için en hazır şekilde olabilmek..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir