14 Eylül 2023 Perşembe

Eyüp Aydın Galatasaray'da


Şampiyonluk kutlamasını hatırlayın. Birçok gurbetçi potansiyel futbolcu, tribünlerde şampiyonluğu kutluyordu. Eyüp Aydın da onlardan biriydi. O günlerde konuşulan, Galatasaray'ın bu tarz transferler yapacağıydı. Haziran ayında olmadı da bu, Ağustos sonlarına sarktı. Dortmund'lu Gökdeniz Gürpüz sonrası, Bayern Münih'li Eyüp Aydın'ı da konuşuyoruz. Bu transferin bitmeye yakın olduğu yazılıyor. Bu yazı yayına girdiğinde bitmiş dahi olabilir. FM'ciler Eyüp Aydın'ı iyi tanıyor. Potansiyel olarak da, FM'deki özelliklerini yansıtıyor. Bayern Münih'den ayrılacağı belli olduğundan, bir süredir takımla ilişkisi yoktu. Bayern II ile maça çıktı da, son durumu nedir tam bilmiyorum. Potansiyeli hakkında bilgi sahibiyim. Berkan Kutlu'nun yerine alındığını düşünüyorum. Defansif özelliği iyi, tempolu bir orta saha. Asıl mahareti ise pas ve teknik tarafta. Çok iyi bir oyun görüşü var. Güçlü de bir altyapı sahibi. 19 yaşında, direkt olarak ana rotasyona eklenecektir. Belki ilk etapta onu çok konuşmayacağız da, ilerleyen süreçte elimizi çok rahatlatacak. Yerli sarmalı devam ettiği sürece, bu tarz futbolculara ihtiyaç var. Özellikler de yetenekli gençleri toplamalı, mümkün olan en çok sayıda ismi kazanmalı. Eyüp Aydın da "kazanılmaya" en yakın yeteneklerden. Bu transfer beni mutlu etti. Sözleşmesinin bitiyor olması itibarıyla fırsat işiydi.

10 yorum:

  1. Gözümüz aydın! Çok iyi kadro oldu, bir tek rotasyona dahil edilecek seviyede genç yetenek profilimiz yoktu bu da oldu.

    YanıtlaSil
  2. Bu tür transferleri yapmak gerek. Altyapıdan çıkan oyuncuları da oynayacakları takımlarda kiralık gönderip gelişimleri takip edilmeli. Eyüp Aydın bizde oynar. Berkan gibi teknik özellikleri zayıf değil izlediğim kadarıyla. Kazanırsak önemli yerlere gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam edilecektir de. Gurbet pazarında aktifiz. Bu beni mutlu ediyor.

      Sil
  3. Değerli bir transfer, hem potansiyeli hem de pozisyonu itibarıyla. Bizim o pozisyonda yerli bir alternatife ihtiyacımız vardı. Çünkü Ziyech, Zaha ve Tete'yi maç içinde bir arada kullanabilmek için ve oyundan çıkacak ve dinlendirilecek ilk yabancı Torreira olacak. Torreira çıktığında yerini dolduracak ilk oyuncu olarak düşünülecektir. Güzel iş oldu. Çok başarılı bir transfer dönemi geçirdik, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. En büyük teşekkür de Erden Timur'a. İyi ki var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem rotasyonuna yerli takviyesi yaptın, hem de gelecek adına umutlusun. Çok iyi iş.

      Sil
  4. Hayırlı olsun inşallah sagbeke böyle bir sürpriz olabilirmk acaba

    YanıtlaSil
  5. Benim aklıma takılan Alman alt yaş kategorilerinde forma giymiş ama henüz A mİliide giymemiş yani yerli-yabancı durumu nedir bu arkadaşın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an yerli. A Milli Takım tercihini yapıp, forma giymedi henüz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir