14 Eylül 2023 Perşembe

Kenan Yıldız & Galatasaray, hayali güzel olsa da imkanı pek yok


Kenan Yıldız'la adının anılması iyi de, transfer ihtimali bir o kadar zor. Transferin bitmesine 1 gün kaldı zaten, bugün için daha da zor. Yarınları düşünüyorum, futbolcu potansiyelini parlatmaya devam ederse hayal dahi etmekte zorlanıyorum. Bu hayal edemiyorum işlerini, Berkant Göktan'ı Bayern Münih'ten aldığımızda bırakmıştım gerçi. Gurbetçi genç yerlinin zirvesi oydu çünkü. Şimdi daha farklı yetenekler var. Kenan Yıldız da onlardan biri. Hatta belki de ilki.

Bayern Münih altyapısında parlarken, Juventus'a geçmişti. Hem de belli sözleri alarak. Allegri de futbolcuyu tutuyor. Bu sezon süre vermeye başladı. Şu an 2 maça çıktı ve toplamda 14 dakikası var. Bu süreler giderek artacaktır. Juventus gibi bir takımın rotasyonuna girmek önemli iş, 18 yaşında süre almaya başlamak ise potansiyeli gösterir. Gelecekleri için değerli gördükleri bir parçayı sana neden bıraksınlar?

Kiralasalar dahi futbolcunun daha çok süre alması, gelişmesi içindir. Galatasaray'ın hücum hattına bakın, Kenan Yıldız'ın burada formayı alması da kolay değil. Forvetin arkası, her 2 kanat ya da forvet gibi oynar da, tüm mevkilerde doluyor. Juventus'ta alacağı süreyi burada alacaktır. O durumda da niye ayrılsın zaten. Transferi gerçekleşirse büyük iş de, benim pek mantığıma oturmuyor. Yine de vizyonu yüksek tutup, bu tarz yerlileri kovalamak iyidir.

Türkiye U21 formasını giymekte ve şu kısıtlı forvet rotasyonunda dahi A Milli Takım'ına seçilmemiş olması skandaldır. Almanya kapsın diye mi uğraşıyoruz bilmiyorum. Bunu da yapan Kuntz, çok acayip değil mi? Gerçi kendi ikna ettiği Salih Özcan dahi yedek, İsmail Yüksel 11'de. Kenan Yıldız, tam bir hücum jokeri. Yeteneği üst düzey. Galatasaray hayali güzel de, işin pek imkanı yok. Gurbet pazarında aktifiz yalnız, hakkını vermek lazım.

4 yorum:

  1. Alabilsek bizim için süper olur fakat oyuncunun hayrına olmaz. Türkiye ligi potansiyelli gençlerin gelişebilmesi açısından berbat bir lig.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forma bulursa gelişir, niye gelişmesin. Ama niye gelsin, o noktadayım.

      Sil
  2. 18 yaşında oynatilir mı ya oyuncu? Daha çocuk. Beklesinler şöyle 25 falan olsun da genç oyuncu kategorisinde oynar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir