15 Eylül 2023 Cuma

Geleceği kazanmanın yanında, rotasyonda da ihtiyaç duyduğun bir parça


Eyüp Aydın'a, büyük anlamlar yüklemek değil konu. Galatasaray'ın planlı şekilde geleceğe dönük, yerli transferler yaptığını görmek güzel. Elbette futbolcular için zaman var, beklemek gerek. Sıraçhan Nas ile başladık, Gökdeniz Gürpüz ile devam ettik, Eyüp Aydın ile de finali yaptık. Son gün başka bir sürpriz olur mu, bu yazıyı yazdığım esnada transfer gerçekleşir mi bilmiyorum. Eyüp Aydın'la finali yapmak da başarılı bir harekettir. Geleceği kazanmanın yanında, rotasyonda da ihtiyaç duyduğun bir parça.

Berkan Kutlu'yu sevin ya da sevmeyin. Oradan boşalan bir yer var ve doldurulmak zorundaydı. Orta saha hattı güçlendi de, Torreira için net bir alternatif vardı diyemem. Berkan Kutlu orada iyi rotasyondu ama ayrılmak istedi. Eyüp Aydın, 19 yaşında. Buraya da forma giymek için geliyor. Bayern Münih'in elindeki potansiyellerden biri olsa da, orada devam edemeyeceğine ikna oldu. Ajax da istedi bu futbolcuyu. 

İkna etmesi de uzun sürdü. Türkiye Ligi ile alakalı çekinceleri oldu ve iş son güne kadar sürdü. Galatasaray onlar adına iyi tercih. Şampiyonlar Ligi avantajı var, takım iyi, oynayacağı mevkide boşluk var. Rotasyonda yerini alacak. +3 yerli sarmalında da o şans mutlaka gelecek. İlk sezonu 1000 dakika civarı süre alabilir, buna şaşırmam. Torreira alternatifini, yeni bir yerliyle oluşturmanın avantajı mutlaka olacak.

Bartuğ Elmaz'la karşılaştıranlar var bir de. Niye bu karşılaştırma bilmiyorum. Aralarındaki farklar o kadar fazla ki. Bartuğ Elmaz, iyi bir pasör, oyun görüşü yüksek. 4-3-3 gibi dizilimlerde 6 numara gibi oynar, "regista" rolündedir. Ağırdır ama, savunması zayıftır, fizik olarak güçsüzdür. Eyüp Aydın ise komple paket. Pas, teknik özelliği ve oyun görüşü iyidir, savunması vardır, tempolu, hareketli bir 6-8 nuamradır. Orta sahada, her türlü varyasyonda onu kullanabilirsiniz. Çok daha büyük potansiyel yani.

İyi bir duran topçu daha ayrıca. Bu anlamda takımdaki futbolcu sayısı da arttı. Kaliteli yerli sayısını arttırmak önemli. Genç ve potansiyelli yerli sayısını arttırmak ise daha önemli. Genel manada bakınca da, güçlü bir transfer dönemi geçirdik. Şu da eksik kaldı diyemeyiz. Her pozisyonda, mümkün olan en iyi alternatiflere sahibiz. Hem iskeleti koruduk, hem oyunu geliştirmeyi başardık. Bunun için de oyuncu kalitesi olmazsa olmazdı. 

8 yorum:

  1. Şampiyonlar Ligi grup maçlarında oynayabilecek mi? Yaş sebebiyle listeye eklenmemiş olsa da oynayabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayamaz. Ama Youth League maçlarında oynar.

      Sil
  2. bana mehmet scholl u hatırlatıyor..o zamanlar hep 3büyüklerle anılırdı,almanlar türk futbolu onu alıp oynatacak kadar ilerledi mi diye sorarlardı..bu sefer aday adayını 19 yaşındayken kaptık,bence geçen sene ki ondan halâ umudluyum:yusuf demirden alamadığımız genç oyuncu katkısını eyüpten alabiliriz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gurbet pazarında oldukça aktifiz. Bu iyi bir şey.

      Sil
  3. Arkadaşı izleme şansımız olmadı. Ama bundesligayı yakından takip eden Orhan uluca toreiranın yerine değil yanına çok uygun oyuncu olduğunu söyledi. Bilmiyorum belki okan hoca savunma yönünü geliştirir bilemiyorum. Böyle transferden 5 tane yapsan biri bile tutsa kardır bence. Kaybetme şansın yok ama tutarsa çok iyi olur. Kaç zamandır gurbetçi taraması yapmıyorduk bu sene güzel oldu. Hele bayern altyapısında tüm maçlarda oynayan oyuncuyu almak büyük iş. Kendi altyapı oyuncularımızı hiç oynatacağımızı düşünmüyorum açıkçası. Belki Ali turap oynar. Hayırlı olsun. Samsun maçını heyecanla bekliyoruz
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma yönü iyi, daha da yakından takip edenler, Torreira için alternatif olacak diyor. Elbette aynı tarzlar değil de, net potansiyel.

      Sil
  4. Hersey iyi güzel hoşta güzel kardeşim almanlar bu çocukları komple yetistiriyorda neden biz yapamıyoruz çok mu zor ne idugu belirsiz adamlara milyonlar harcanıyor kendi gencine kuruş yok nereye kadar gidecek bu düzen Allah aşkına konuşmamız gereken asıl konu bence bu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir