26 Eylül 2023 Salı

İstanbulspor 0-1 Galatasaray, sahada bu kadar rahat takılamazsın


Kötü oyuna bir şey demem. An gelir ve kötü oynarsın. Üretmekte zorlanır, tıkanır, rakibe çare bulamazsın. Laubaliliğe kızarım, sahada bu kadar rahat takılamazsın. Maç trafiğin yoğun, tempoyu çok fazla arttırmak istememeni anlarım da, sen rakip yarı sahasında hareket bile etmiyorsun. Bitiremiyorsun, penaltıda organizasyon üretmeye kalkıyor ve kaçırıyorsun, 2-3 metreye pas atamayan futbolcuların var. Sürekli birileri bir yerlere işaret gösteriyor, kimse oraya hareketlenmiyor.

Normalde cezalandırılırsın. Cezalandırılmaman tam anlamıyla rakip kalitesiyle alakalı. Özellikle 2. yarıda rakip açık alanı buldu. Stoperlerin ağır ve rakibi orta sahada karşılamaya çalışırken, uzun toplarda açık alanda imkan verdin. Daha kaliteli bir rakip cezayı keserdi ve bu maç 1-1 biterdi. Çok fazla 1-1 kokuyordu maç. 2-0'ı zorladın, yine imkan yakaladın da, hücumda çok laubaliydik. Zaha'nın araya saldığı müthiş paslar harici de pek bir aksiyon göremedim. İmkanlar onunla oluştu.

Bu maçın da girişi iyi. İlk 15 dakikada sayısız imkan ama o gol bir türlü gelmiyor. Gelmiş olsa, belki başka bir senaryo oluşacak. Rakibin sana karşı koyamayacağı da 15 dakikada anlaşılmıştı. 11 oynadığı her maç Mertens yetmiyor maalesef. Boey / Tete kanadı müthiş işlerken, soldan hiç gelemiyorsun. Kerem Aktürkoğlu / Angelino uyumu yok maalesef. Zaha oyuna girdikten sonra, Angelino ile iyi etkileşim yakaladı da, 1 tane mi iyi orta kesemeyeceksin?

Penaltıda organizasyon olmaz. Hocanın tavrına bakınca da, doğaçlama gelişen bir durumdu. Gol olsa da aynı şeyleri yazacaktım. Penaltı işi, laubali oyunun çileği gibiydi. Belki de kırılma oldu bu an. Kaçan penaltı organizasyonu sonrası 5 dakika hareketlenme, Kerem Aktürkoğlu / Icardi işbirliğini beraberinde getirdi. Icardi 2 dakika önce boş kaleye kaçırdı, hiç mi etkilenmezsin kaçırdığın golden? Çok değişik bir mental yapı bu. Asla dağılmıyor. 

Değişiklikler özelinde diyecek bir şey yok, genel olarak kötü bir oyun vardı. Boey / Tete harici herkes için bunu yazarım. Rakibin kalite durumu ile alakalı gelen galibiyet. Zemin ve rüzgar da elbette büyük etmen. Özellikle de topa sahip olmak isteyen takım adına. Bu da zorladı mutlaka. Zaha'nın oyuna girdikten sonra, rakip ceza sahasına bıraktığı 2-3 zehir pas var ki, koşulası nadir iyi noktalardan. Ankaragücü karşısında bu görüntü kurtarmaz yalnız, cezayı keserler.

14 yorum:

  1. Boey Sanchez nelsson apokerim dörtlüsüne geçmek lazım hafiften, angelino ile zaman kaybediyoruz sadece, apokerim hem daha iyi sol bek hem de savunma da sıkıntı yaratmıyor hemde havadan geçit vermiyor,özellikle cl seviyesi için bu dörtlü şart bence, bu arada Zaha da zehir salıyor da hareketsiz ve hantal kalıyor böyle gitmez bu iş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdülkerim Bardakcı'yı sık sık sol bek kullanırsak da sorun yaşarız. Anlık olur da, uzun vade imkansız.

      Sil
  2. Zaha orta saha çizgisi ile taç çizgisinin birleştiği yerden gol atamaz, asist de yapamaz. Belki çalım filan atar ama onu da boşuna atar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asist yapar ama fizik kalitesi yükselmeli ki oradan topu taşısın.

      Sil
  3. Oyunu anlamsız hızlı ve panik havasında oynamaya çalışıyoruz. Keşke orta sahada Seri tipinde bir es verecek topu tutacak bir oyuncumuz olsa. Elimizde barış gibi futbolu sadece fiziği ile oynayan bir topçu varken bir de yanına bakambu çıktı. Gerçekten kadro yapılanmanın bu sene kötü. Herşeyimizi ŞL göre planladık ama umarım bu başımızı ağritmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zeminde hızlı oynamak zor zaten. Bence panik yoktu, tam aksine manasız bir rahatlık vardı.

      Sil
  4. ciddiyeti severim disipline hayranım demiş kara mithat :) benim görüşüme ters hareketler bunlar. iyi ki futbol tanrıları cezalandırmadı.

    3 puan geldikçe bu ülkede hayat güzel. ama united maçında çok üzüleceğiz gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
  5. Takımda fazla rotasyon yapmıyor hoca. Icardi her maç 90dk sahada. Bence bu maçta rotasyon yapıp az oynayan oyunculara şans vermeliydi. Sadece Kaan Ayhan yedeklerden oynadı. Oyuncular da nasıl olsa yeneriz havasında pek sıkmadan oynadılar. Bu arada Angelino 4'lü savunmada iyi değil maalesef.Satın alma opsiyonu şartlıydı. Umarım yanılırım ama bizim sistemde sorun olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen de idmanlarla değil, oynayarak hazır olursun. Sneijder de bunu seviyordu.

      Sil
  6. Angelino alınacağına Caner Erkin alınsaymış keşke. Yabancı sınırına takılmazdık en azından. (kinaye içerir)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Angelino toparlar diye umut etmek istiyorum hala.

      Sil
  7. Angelino dan umudu kestim ben. Devre arasında bile gidebilir böyle düşünüyorum. Dubois sol bekte ondan daha fazlasını veriyordu bu güne kadar olan kısımdan konuşuyorum. Kiralık olması çok iyi oldu. Yol ayrımı daha kolay olacaktır. Defansif aksiyonlarda sorunlarını biliyorduk da hücüm aksiyonlarında hep dahil oluyordu e şimdi ne savunma ne hücüm. Adekugbe den fazlası ne şu haliyle. İlk transfer bu adam tüm kamplarda takımla birlikteydi. Hazır değil kısmını kabul etmiyorum. Hazır olacak yada oynamayacak. Hazır olması İçin daha ne kadar süre alması gerekiyor. Ondan sonra takıma katılan Icardi, Tete, Ziyech hepsi forma girdi. Bizim antrenman metodu mu yanlış yani anlamıyorum. Orta açamaz koşamaz defans yapamaz. Kazımcan sağlıklı hali şu Angelino dan 4 gömlek daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kesmedim. Aslında savunma tarafında gayet katkı veriyor da, bizim beklentimiz hücum. Bunu görememek hayal kırıklığı oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir