22 Eylül 2023 Cuma

Kopenhag maçındaki kazanım Tete oldu


Kopenhag maçındaki kazanım Tete oldu. Galatasaray formasıyla başlangıcı iyi olmasa da, bir noktadan sonra toparlayacağını bekliyorduk. Çok önemli bir potansiyel. Bonservisli olsa, hayal edebileceğin bir isim değil hatta. Fırsat doğru ve bu yatırım yapıldı. Hala Rashica falan demeye gerek yok, yeteneğe oynadın. Tete ile kazanacakların daha fazla. Kopenhag karşısında oyuna girip, maçı 2-2'ye getiren belki de en önemli isimdi. Zaten maçın da adamı seçildi. Seni öne taşıdı, sağ kanatta Boey ile iyi bir uyum yakaladı, çok hareketliydi. Attığı golde de müthiş bir vuruş kalitesi var. En azından eldeki en hazır isimlerden biri. Bu maçla birlikte kabuğunu kırdı diye düşünüyorum. Sık sık izleriz onu. Hatta keşke maça da Tete ile başlasaydık. Samsunspor maçının ilk 45 dakikasındaki kötü görüntüsü bu maça başlamamasına sebep olabilir. Ön alanda baskıyla başlarken, Barış Alper Yılmaz da iyi bir opsiyon olabilirdi. Ziyech'in Samsunspor maçının 2. yarısındaki görüntüsüne kandık biraz, hazır diye düşündük. Ziyech de bu maçta hamle oyuncusu olur, Samsunspor maçında yaptıklarını yapardı. Tete veya Barış Alper Yılmaz ile ön alan baskısı daha iş görürdü, rakibi hataya sürükleyebilirdik. Neyse, her şey olacağına vardı diyelim. Tete'nin var olmaya karar vermesi değerli. Bu kalitenin sezon içerisinde sana vereceği birçok şey var. Gol atacak, attıracak, hareketlilik getirecek. Şampiyonlar Ligi adına belki de, Zaha / Ziyech / Tete gibi bir hat oluşacak.

8 yorum:

  1. daha en iyi özelliğini bizde görmedik..muazzam bir kontra atak oyuncusudur.tabiki bizim takım öyle bir pozisyonu ancak münih&manchester deplasmanında yaratabilir..merak edenler barnebaudaki şok yenilgiyi,2sene önce oynanan real madrid-shakhtar donetsk maçını izleyebilirler.ancelottinin sigara içtiği maç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontrada da var, set oyununda da. Yetenekli hücumcular bunlar. Biz de her türlü hücum oyununu oynamak için yetenek düzeyini arttırdık.

      Sil
  2. Bizim takımın en büyük sıkıntısı topçuların hazır olmaması henüz. Tete hazır değil ziyech hafif iyi oynasa hemen onu al ilk 11 e. Demirbay, oliviera ndombele mertens zaha nelson. Takım tam anlamıyla hazır değil ve form tutamadı henüz. Bireysel birkaç isim ile idare ediyoruz şimdilik. Biri oynayarak form tutsun diye bekliyoruz ama diğeri oynamıyor ve hazır halde değil. Hocanın bunu iyi ayarlaması gerekli. Geçen seneden çok daha alternatifli kadro var ve herkes oynayabilecek seviyede. Taraftar da yeni transfer oynasın kafasında. Kerem varken zaha çok zor oynar. Ndombele, ziyech form tutmadan mertens kesilemez. Ama hocanın bu döngüyü iyi ayarlaması lazım. Mertens 45 dk sonrası genelde oyundan düşüyor yaşı itibariyle. Keremi onun yerine çekersen zahayı alabilirsin oyuna ancak. Zaha ziyech ndombele nin bir ayı var form için. Angelinho ise beklediğimden uzak şimdilik. Defansına bişey demiyorum ama açtığı ortalardan şu ana kadar çok fayda görmedik. Daha önce de dediğim gibi kerem kanatta oynuyorsa arkasındaki oyuncu sadece onun arkasını toplamaya konsantre oluyor. Kerem hücumda onları efektif kullanmıyor sürekli içe girdiğinden dolayı. Geçen sene başakşehir maçında doğru yola girilmişti. İnşallah bu maçta güzel maç olur takım rayına girer.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O bir risk oldu ve göze alındı. Bu ayarda isimleri başka türlü alamazsın çünkü. Beklemen gerekiyordu.

      Sil
  3. Bence sağda tete solda barış alper forvet arkasında keremi denemek lazım şuan için ziyech ve zaha hamle oyuncusu olarak kullanılabilir hazır olmadığı için mertens de dahil

    YanıtlaSil
  4. Yeni transferler geç veya sakat olarak geldiler. Sezon öncesi kamp yapamadılar. Geçen sene de olduğu gibi takımın oturması zaman alacak. Kadro ciddi değişti ve geçen sezon şampiyon olan takımın yarısı değişmiş oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da kumar oldu işte. Daha doğrusu risk diyelim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir