22 Eylül 2023 Cuma

Önemli olan adalet ve liyakat çerçevesindeki kadro seçimi


Milli Takım'ın başına Fatih Terim geçmeliydi. Onun adının anıldığı ortamda da, 2. bir ihtimal olmamalıydı. Fatih Hoca'nın adını anmadılar bile. Öyle yerli teknik adamlar konuşuldu ki, bence bu seviyenin yakınında bile değiller. Öyle bir yerli geleceğine, Montella'yı tercih etmek çok daha iyi. Montella da yerlinin yabancısı diyelim. Adana Demiraspor'da 2 yıl çalıştı ve başarılı oldu. Geçmiş kariyerine inince de önemli bir tecrübe. Milli Takım'ın başına geçişi, Adana Demirspor performansıyla alakalı.

Adana Demirspor günlerine inince, elinde diğer Anadolu takımlarına göre iyi bir takım vardı, Birçok isme dokundu ve geliştirdi. Bizim Yunus Akgün de buna dahil. Takımına istikrar kazandırdı, futbolcu geliştirdi, iyi futbol oynattı. Görünen o ki futbolcularla ilişkisi de iyiydi. İletişim günümüzün en değerli unsurlarından biri. Kuşkum şu, kulüp takımı çalıştırmakla, Milli Takım çalıştırmak farklı şeyler. Maç dinamikleri farklı. Montella, yoğun maç temposunda iyiyken, seyrelen maç trafiğinde ne yapacak bilmiyorum.

Kuntz'u konuşmayalım bile, yeterince konuştuk. Koca bir hayal kırıklığı. Tarihin en kolay fikstürlerine denk gelişi onun teknik direktörlük ömrünü uzattı. Uluslar Kupası grubumuz malum, bunu başarı gördü. Dünya Kupası baraj maçlarında öyle bir kura çektik ki, elenmemize kimse bir şey diyemedi. Avrupa Şampiyonası'na ise katılmayanı dövüyorlar. Buna rağmen başarısız. Futbolcu gelişimi yok, adalet ve liyakat hak getire. Kadro seçimleri ve tercihleri tartışmalı. Salih Özcan ve Ferdi Kadıoğlu gibi isimleri ikna etmekle övünüyor, Salih Özcan'ın yüzüne bile bakmadan, İsmail Yüksek'i oynatan da kendisi.

Kuntz döneminde, Milli Takım'ın altı iyice boşaltıldı. Montella'nın hedefi ilk etapta gemiyi karaya yanaştırmak. O da Avrupa Şampiyonası'na katılım hakkı. Avantajımız var, bunu başaracaktır. Yeter ki adil hareket etsin ve hak eden isimleri takımında tutsun. Biraz da gözünü alt yaş gruplarına çevirirse geleceği kazanmış oluruz. Elinde iyi ve kaliteli bir oyuncu grubu olacak. Başarılı olacağına inanıyorum diyeyim, hayırlısı olsun.

4 yorum:

  1. Keşke Fatih Terim geçseydi Milli takımın başına Galatasaray ihtimali tamamen biter Okan Hoca da daha rahat çalışırdi böylelikle

    YanıtlaSil
  2. Ben Adana Demirspor taraftarı olduğum için Montella yı yakından takip ettim. Milli takımda çok başarılı olacağına inanıyorum. Benim ölçülerime göre iyi teknik direktörün birinci göstergesi stoper yetiştirebilmek. Adam bir stoperini fenere bir stoperini beşiktaşa sattı. Yunus Akgün iyi bir örnek değil bence çünkü hücuma dönük oyuncular forma buldukça ister istemez gelişirler. Esas marifet defans oyuncusuna seviye atlatabilmek. Bizim bazı anlı şanlı yerli teknik adamlarımız var ki bütün kariyerlerinde bir tane stoper yetiştirmemiş. Özetle Montella çok başarılı olacaktır. Yeter ki medyadaki bazı çakallar adamın ayağını kaydırmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'da şansı buldu, gelişemedi ama. Yunus Akgün de örnek. Dediğin gibi stoperler de öyle. Hücum ağırlıklı oynarken bu gelişim bir de daha değerli. Milli Takım'ın derin bir stoper havuzu var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir