12 Eylül 2023 Salı

Kuntz'un yetersizliği noktasında ise herkes fikir birliğine varmış halde


Türkiye sınırlarında, herhangi bir konuda fikir birliğine varmak zor. Kuntz'un yetersizliği noktasında ise herkes fikir birliğine varmış halde. Geldiği günden bu yana takıma aşama kaydettirememiş, her geçen zaman da ivmeyi aşağı kıran bir teknik direktör. Tercihler adil değil, futbol kötü, iletişim sıfırlamış. İşin son halkası da, Kuntz'un "beni kovun" tadındaki açıklaması. Dediği şu, futbolcular röportajlarda değil, sahada performans versin. Suçu medya önünde futbolcuda aradığın an geçmiş olsun, o iş biter. Bu takımı bütünüyle temizleyemezsin. Yine bu futbolcuları kadroya alacaksın. Zaten iletişimin koptu. Bir sonraki kamp döneminde nasıl bir hakimiyet kurabilirsin? Kuntz'un paravan olduğu iddialarına da katılır oldum. Hamit Altıntop, öyle bir hakimiyet kurmuş ki, futbolu parmağında oynatıyor. Kadroyu da o seçiyor belki de, Kuntz'a dilediğini yaptırmak kolay. Şu tabloda teknik direktör değiştirmemenin başka açıklaması yok. Federasyon Başkanı "istikrar" diyor. İstikrar, ileriye dönük pozitif mesajlar aldığında uygulanır. Bu takımın her geçen zaman daha kötüye gideceği bir gerçek. Liyakat yok, başka bir şey de konuşmaya gerek kalmıyor haliyle. Bu takımın ciddi anlamda fabrika ayarlarına dönmesi gerekiyor. O ayarları yeniden hatırlatacak teknik direktör de bellidir. Bunu paradoks olarak görmeyin, olması gereken, başka seçenek yok. Plan, proje zamanı değil, ayağa kalkmak zorundayız. Kuntz'un gitmesi de yetmeyecek, Hamit Altıntop'u futboldan olabildiğince uzaklaştırmalısınız. Sonrasında biraz daha pozitif düşünebiliriz. İçinde bulunduğumuz resim "başarısızlık" vaat ediyor. Kuntz diyor ki "benim arkamda duran yok". Niye durayım?

6 yorum:

  1. Gelmesi hataydı teknik direktörlük geçmişi çok azdı. Türk takımlarında genel bir organize olamama fundamental eksiklik var özellikle Milli takım ve Galatasaray'da sanki ilk kez yanyana oynuyormuş gibiler. Defalarca hoca değişiyor oyuncular değişiyor birbirinden habersiz senkronsuz oyun pek değişmiyor. Hiddink Lucescu Kuntz hatta Terim farketmiyor. Prandelli Rikerink vs de. Tek fark yerli hoca daha disiplinli motive oynatabiliyor ama derli toplu organize oynama konusunda gözlerimiz kanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmesi bence de hataydı ama en azından liyakat ile hareket edebilirdi.

      Sil
  2. Oyuncular kuntz u yemeye karar vermiş görünüyorlar bence. Türk oyuncusu böyledir. Disiplin iş ahlakı falan hak getire. Milli takımda da zaten büyük primler almak için kerhen oyunuyorlar. Zamanında Arda nin başını çektiği grup prim savaşı yüzünden Terim i bile yerinden etmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuntz da yediriyor kendini. Kimse sevmiyor. Burada suçlu futbolcular değil. Tüm ülke sevmiyor adamı.

      Sil
    2. Adam teknik direktör olarak yeterlidir yetersizdir tartışılır tabii ki ama kuntz un kendini yedirmeye çalışması ile futbolcunun sahada kosmamasi farklı şeyler m oyuncular bariz oynamıyor bilerek isteyerek koşmayan mücadele etmeyen oyuncuları maçları izleyen herkes görüyor.

      Sil
    3. Bu futbolcuları bir daha kadroya mı almayacaksın mesela, ne yapacaksın? Hoca istenmiyor işte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir