13 Eylül 2023 Çarşamba

Marcao'nun yükselmesi, Galatasaray'ın sonraki satışları açısından artı olacaktı


Marcao'nun belli dönemler Galatasaray'da da sakatlıkları oldu da, Sevilla'da yaşadığı gibi dönemler hiç yaşamadı. Galatasaray'da yaşadığı ufak sakatlıklardı. Sevilla'da 2. sezonu, 43 tane maç kaçırdı. Şu an sakat olduğu için de Şampiyonlar Ligi kadrosunda yer almıyor. Sakatlığı uzun bir süre de devam edecek gibi. Bu sezon hiç maça çıkamadı, geçen sezon ise sadece 11 maçı var. Satışından elde edilen gelir kaynaklı hayal kırıklığı yaşadık da, gün sonunda eğrisi doğrusuna denk geldi gibi. Bu benzer sakatlıkları Galatasaray'da da yaşayabilirdi. Çalışmayı biraz saldı gibi sanki, çok rahatladı. Potansiyelli bir futbolcu, Galatasaray'a geldiği gibi net katkısı oldu. Bence satışı da başarılı bir işti. Elbette daha fazlasını kazanmak mümkün olsa da, son yaşadıklarımızı ve takımın durumunu düşününce, transfer operasyonu başarısız değildi. Gün sonunda da Galatasaray kazançlı çıktı. Marcao'nun bu noktadan sonra toparlaması zor. 2 yıl neredeyse hiç forma giymemiş olacak. Sevilla da gözden çıkarır, yolu yeniden Türkiye'ye bile düşer. Ya da ülkesine döner diyelim. 27 yaşına geldi, çok genç de değil. Sevilla'nın onun için "Brezilya Milli Takım" kapısını açacağını düşünüyordum. Tabi oynaması durumunda. Bu senaryoyu da kimse beklemiyordu. Mental sorunları olurdu da, bu denli sakatlıklar ilginç. 2 sezondur yaşadığı sakatlık sıkıntısının temelinde de kamp dönemleri var. İlkinde transfer kaynaklı saldı, dikiş tutmadı. Bu yaz dönemi ise hazırlıklar başladığı gibi sakatlık yaşadı. Marcao'nun yükselmesi, Galatasaray'ın sonraki satışları açısından artı olacaktı.

8 yorum:

  1. Monchi'nin bizden ayartmaya calistigi diğer 2 futbolcuya bakalım. Marcao'nun gittiği sene, Nelsson'u da ayartmaya calistilar. Nelsson kulübüm ne derse o olur dedi, kampa katildi, kariyer sezonu geçirip sampiyon oldu. Zaniolo yedek oturmasına rağmen her fırsatta bireysel calışma yapti, kampa katildi, simdi Italya milli takiminda zımba gibi oynuyor, Aston Villa'da da damga vuracak.

    Marcao efendi ise Kerem'e attigi dayak sonrası affedilmemesi gereken yerde affedildi, tolerans gösterildi. O ise buna karsilik kampa katilmayip degerinin altinda transfer oldu. Bireysel de calismayinca göbeği cikti, kampta toparlayamadı ve neredeyse 1.5 sezon kapattı su ana kadar. Profesyonellikten uzak futbolcuların sonu neredeyse her zaman böyle olur. Simdi bakıyorum da iyi ki satıp kendisinden iyi Abdulkerim'e sahibiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle zaniolo ne Aston villa da ne milli takımda iyi bir oyun ortaya koymuyor. Ciddi eleştiriler var. Tabii ki izlemeden takip etmeden yorum yapılınca böyle şeyler yazilabiliyor. Sonrasında ise Marcao yu daha Kerem le olan olayı sonrası kadro dışı bırakmak ve disiplinsilizligini cezalandırmak gerekiyord. Yapılmadığı için transfer sürecinde de ipleri tamamen Marcao nün eline vermiş olundu onda saçma sapan bir paraya ve gerçekleşmesi imkansız bonuslarla süslenmiş soslu bir ücrete gitti. Sonrası ise sakatlıklar ve bir sonraki transfer ücretinden vazgeçilmesi olacak sonucu çünkü transfer yapabilmesi olanaksız. Kulübe saygı duymayan oyuncuları sonraki hafta 11 e yazıp ödül verdiğinizde karakterleri gereği hareket ederler işte.

      Sil
    2. Mesela 1 milyon Euro kiralama bedeli +15 milyon Euro şarta bağlı opsiyonlar diye göndermiş olsak bu sene yaptığımız gibi, bize patlayacakti. En azından peşin para girdi kasaya değerinin altında olması da o anki şartlar gereği biraz maalesef

      Sil
    3. Zaniolo kötü gitmiyor. Milli Takım'da son maçını gayet iyi geçti. Aston Villa da memnun ve artık 11'de görmeye başlarız. Marcao konusunda o gün silinse, sezon sonu o bonservisi kazanamazdın. Kaybetmek kolay, kazanmak olay. O olay da tekrarlanabilecek bir hadise değil. Nasıl hareket ettiği kendi kararı, Galatasaray parasını kazandı.

      Sil
    4. Italyanin maçından sonra Aston Villa'nin Zaniolo paylasimina bakmanizi öneririm, adamlar gayet memnun, kanitiniz varsa siz de ciddi bir kaynaktan örnek gösterin Zaniolo'yu elestiren memnun olunmadigini teyitleyen biz de faydalanalim, uyduruk fan hesabindan tweet vs olmasin ama...

      Sil
    5. Zaniolo gayet iyi durumda. Aston Villa cephesi de bunu belirtiyor.

      Sil
    6. En üstteki arkadas benim Zaniolo'yu izlemedigimi iddia etmiş ama kendisi izlemiş mi acaba? Adam 3 maçta toplasan epi topu 100-120 dk oynadi ama şimdiden hunharca eleştiriler varmış havasinda. 3 maçın 2'sini izledim ve adaptasyon sorunu olmadigini ve gayet iyi oldugunu gordum.

      Marcao konusunda ise ayni hareketi baska bir Avrupa kulübünde yapsa kadro disi ve oldukça yüklü bir para cezası ödemesi gerekirdi. Tabii ki, biz maddi durumlardan ve oyuncu degerinden oturu affetmek zorunda kaldık. Ama bu da oyuncunun degerinin düşmesine sebep oldu.

      Verdigim ornekleri profesyonelliği belirtmek icin yazmistim ayrıca, oyuncu degerlerinden dolayı degil. Marcao'nun bu konuda epey sikintisi oldu benim gozumde. Diğer iki oyuncunun ise boyle olmadigini söylemek icin yazmistim.

      Sil
    7. Senin için asetti bu futbolcu. Değerini sıfırlayamazdın. Yapacak bir şey yok. Sezon sonu ayrıldın bir şekilde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir