4 Eylül 2023 Pazartesi

Vecino'yu öveceğim diye, Torreira ile kıyaslamaktan vazgeçin


Vecino'yu öveceğim diye, Torreira ile kıyaslamaktan vazgeçin. Milli Takım'da Vecino oynamış da, Torreira yedek kalmış diye. Başarısız bir Uruguay izledik zaten. Torreira'nın da şu an mevcut durumu, geçen sezon yaptıkları ve gelecekteki konumu net. Vecino, 32 yaşında ve kariyeri adına Galatasaray çok büyük bir şans oldu. Böyle bir transferi bekliyor muydu bilmiyorum. Lazio, kendisini elden çıkartmak istiyordu. Guendouzi'yi aldılar, Vecino'yu sana yolladılar. Banega'yı almaya giderken, Fernando'yu kaptırma hikayesinin farklı bir türü.

Güney Amerika masası kurulmuş, Vecino yönünde bir istek oluşmuş. Icardi ile Inter'den arkadaş zaten. Torreira ve Muslera ile de aynı Milli Takım forması giymekte. Torreira ile uyum adı altında tercih edildiği yazılıyor. Ben ise bu 2'linin bir arada o kadar da çok oynamayacağını düşünüyorum. Ligde zaten 3. yerli durumundan dolayı, Kerem Demirbay daha çok tercih edilecek. Hatta Oliveira'nın da Vecino'dan önde olabileceğini düşünüyorum.

Vecino, orta sahada oyunun 2 yönünü oynayan, fizikli ve çalışkan bir orta saha. Ortalama bir pasör, belli düzeyde de savunma katkısı. Daha çok takım oyuncusu diyelim. İyi bir hava hakimiyeti var, orta sahada bu sorundu mesela. Dripling özelliğiyle öne çıkmaz mesela, topu öne taşıyacak isim de değil. Ya da Torreira sahada olmadığında, onunla aynı tarzı gösterecek bir alternatif değil. Birlikte oynamaz değiller de, ne ofansif, ne de defansif anlamda hayal ettiğin bu değildi.

Önemli bir tecrübe. Mutlaka bunun da artısını gösterir. Sahada görmeden de bir şey diyemiyorum. 8-10 numara profilinde bir isimden bahsediliyordu, onunla alakası yok. 6-8 diye bahsedilen profilde de, ne yeterince sert, ne de dripling özelliği olan bir orta saha. Merkezde oyunun 2 yönünü oynayacak, çalışkan, biraz da fiziksel üstünlüğü sana taşıyacak. En başından böyle bir transfer açıklanmış olsa bir şey demeyeyim de, onca beklentinin ardından "Vecino" denilince hayal kırıklığı doğal.

Ah vah etmiyorum. Torreira, Vecino, Kerem Demirbay ve Oliveira rotasyonu da kötü değil. Burada futbolcuyu değil, beklentiyi eleştiririm. Maliyet kötü, yaş haddi var. Katkısı olur elbette. Hoca da onayladıysa vardır bildiği. Bekleyip göreceğiz diyelim. Hayırlısı olsun tekrardan. Yanılmayı çok istiyorum. Bu noktada da güveneceğimiz nokta "tecrübesi" olacak. Takım içinde de uyum sağlayabileceği birçok isim var.

20 yorum:

  1. İptal oldu haberleri düşmeye başladı. Saçma sapan bir transfer olurdu açıkçası. Daha erken alınsa beklenti bu kadar yükseltilmeden çekseydik daha az tepki verilirdi. Berkanı midsö gönderip bu adamı almak akıl tutulmasıydı resmen. Hele ödenecek bonservis ve maaşı görünce yönetim istifa tagleri bile açılabilirdi. Öne bu kadar adam yığıp bir yıldır aksayan mevkiye adam almamak üstüne rotasyon oyuncularını yollamak tam bir yönetim felaketidir. Bakalım 14 saat kaldı birini indirirlerse belki toplarız ama zor gibi. Bari berkan ve midsöden çıkmasaydıkk

    YanıtlaSil
  2. Dağ fare doğurdu.Lig bittikten sonra Icardi ve Raschida gelsin , ortasahaya transfer yapılsın ve yedek santrafor alınsın yeter demiştik.Ön tarafa çok fazla transfer yapıldı ama en önemli yere son dakika bu transferin olması inanılmaz.Oliveria ve Midstjo gidiyorsa belki alınabilir ama dripling ve pas özellikli oyuncu gerek asıl olarak.Torreira olmayınca takımın hali ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğurmadı. Neyse ki bu transfer gerçekleşmedi.

      Sil
  3. anlamadım az parayla transfer mucizelerine imza atan erden timur,şampiyonlar liginden gelen 30milyondan sonra neden saçmalamaya başladı..az parayı iyi yönetiyor da,çok parayı yönetemiyor demekki..ya alt tarafı 23-25 yaş arası,genç,vasat üstü bir 6 bir 8numara alıcan yaa bu kadar basit..6numara tercihan fizikli ve afrika&fransız uyruklu,geriden oyun başlatma özelliği olan,8 numara da tercihan avrupa veya güney amerika uyruklu,teknik ve pas yeteneği olan biri olacak,5-10milyon değeri olan birisi olsun yeterli..nehri geçip derede boğulacak erden timur bu gidişle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son gün itibarıyla yine yarattığı o mucizeyi :)

      Sil
  4. (Emre)
    Yine dønuyoruz basa. Bir kere de para geliyor diye olmadik paralari vermeyin be kardesim. Elestirmedim uzun zamandir, øvuyorum øvuyorum ama zorla elestirecek birseyler veriyorlar. Populist bir hamle bu. Son dakika eli bos dønmeyelim diye oyuncunun tum isteklerini kabul etme bu yillik ucret. Simdi de haberler cikiyor vazgecildi diye. Hepimiz tepkiden dolayi oldugunu biliyoruz. Hosgeldin Cengiz & Albaytak yønetimi.
    Erden Timur yanliz degildir. Bence Metin Øzturk, Dursun Øzbek, Ayhan Akman, Cenk Ergun gibi isimler bu yaz daha cok dahil oluyor tranferlere. Okan hoca'nin da onayi olmadan yapmayiz diyorlar transfer de adam ne yapsin onay veriyor ters dusmemek icin. Takim icinde dengeler bozuluyor. Herkes A sinif oyuncu olamaz. Berkan, Midtsjø gibi rol oyunculari da lazim 1 milyon euro'nun altinda kazanan B sinif oyuncular. Bu ne yedeklerimiz bile 3 milyon euro alacak bøyle devam ederse. Vecino gelmesinin yerine Midtsjø kalsin daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son gün hamleleri gayet iyi oldu. Tepki verdik de, iş değişti.

      Sil
  5. Midstjö nün verebileceğinden fazlasını vaat etmeyen bir oyuncu. Midstjö benzetmesi çok daha doğru olur. 3 lü ortasahalarda tercih edilebilir lakin seviyesi o denli yüksek değil. Berkan’dan fazlasını da veremez. Taylan gönderilmese o bile daha iyi bir alternatif olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazlasını verirdi, en azından tecrübesiyle. Tepki koyulduğu kadar kötü isim asla değildi ama beklenti oluşturduktan sonra olmazdı.

      Sil
  6. uçağımız pariste..bütün emareler verrattiyi gösteriyor..luis enrique onu takımda düşünmüyor,kadro dışı..ya bize kiralayacaklar ve oyuncu 40 milyonluk değerini koruyacak avrupada boy gösterip ya takımda kalıp serbest düşecek yada arabistana 40 milyona satılacak..buda olası gözükmüyor..benim bildiğim erden hoca 10-12milyon satın alma opsiyonuyla onu bir sene kiralar ve muazzam olur..icardi ayarında orta saha gelecek derken kastettiği verrattiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine Londra'ya dönüldü. Belli ki Paris işi bir mesajdı.

      Sil
  7. Maaş yüksek yaş 32 ve sakatlık geçmişi var üstüne 3.5m bonservis neye veriliyor? Bonservissiz 2 yıllık anlaşmayla geliyorsa gelir oturur yoksa Lazio'da kulübede otursun Lazio maaşını ödemeye devam etsin.

    YanıtlaSil
  8. Eldeki midstjo, sergi oliveira, Berkan kutlu gibi isimleri beğenmeyip günün sonunda Vecino'yu almak tam bir başarısızlıktir. Ciddi bir tepki oldu umarım vazgeçilir

    YanıtlaSil
  9. Bu kadar elzem bir mevki için transferin son gününe kadar 'firsat transferi' diye saçmalayip beklersen vecino da gelir pogba da. Sen git saçma sapan transferlerle uğraş takımın en acil mevkisine transfer yapma sonra böyle saçma sapan adamları transfer diye takıma ekle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de son gün iyi iş çıkartıldı. Ndombele güzel transfer.

      Sil
  10. Mesele sadece kötü transfer olmasi değil, yönetime güvenimizi kırmasıydi. Birincisi günü kurtarmayip popülist kararlarla geleceğimizi riske atmamak konusunda güven, ikincisi de yönetimin bize şeffaf olacağı, bilerek yanlış yönlendirmeyecegi konusunda güven. (En basitinden belli ki bahsedilen kadar para yok oyuncu da satilamayinca.) Bu güven tamamen kırılırsa sonuçları bence vecino'nun maddi yükünden de daha ciddi olurdu yönetimin geleceği açısından. Bir nebze düzelmiş olması işlerin sevindirici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırılmadı işte, iyi hamleler yapıldı. Orada belki başka bir düşünce vardı. Bilemiyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir