3 Eylül 2023 Pazar

Tozlanmış parçalı #54; Oghenekaro Etebo


Galatasaray'da yaşanan orta saha arayışında, ister istemez eskileri hatırlıyoruz. O günleri uzun bir süre göreceğimize inanmamakla birlikte, insan düşünmeden de edemiyor. Ne yollardan geçmişiz değil mi? Yine orta saha arayışı var, imkanlar kısıtlı görünüyor. Başında kötü bir yönetim var. Menajer D'Avila 'nın ağına düşmüşler ve kimi işaret ediyorsa onu alıyorlar. Galatasaray'ın Etebo'yu kiralaması da bu şekilde gerçekleşti.

Hatta Etebo değil, Badou Ndiaye kiralanıyordu. Badou Ndiaye adı çıkınca öyle bir yangın çıktı ki, Etebo'ya dönüldü. Yağmurdan kaçarken, doluya tutulmak gibi. Keşke Badou Ndiaye gelseymiş bu arada. Etebo'nun Stoke City'e ilk transfer olduğu dönem büyük olaydı. Konuşulan, takip edilen bir isimdi. Stoke City günleri ise bir o kadar hayal kırıklıklarıyla dolu. Önce Getafe'ye, sonraki sezon da Galatasaray'a kiralanmıştı. 675 bin avro gibi de bir kiralama ücreti verdik.

Galatasaray'ın yana yakıla orta saha aradığı ortamda, transfer edilen isim Etebo olunca, beklenti de o andan itibaren bitiyor. Etebo'nun şansı, kendisinden yana duyulan düşük beklenti olabilir. O kadar da kötü bir dönem geçirmedi bence. 29 maça çıktı o sezon. Üst üste forma bulduğu maçlar da var. İyi bir alternatif gibi göründü diyelim. Özellikle de mücadele dozunun yüksek olduğu maçlarda. Orta sahada tempolu, topla dripling ederek etkili olmaya çalışan bir orta sahaydı.

İyi de şutları vardı ama tabelası yoktu. Düşük beklenti içerisinde, görev adamı olmaya çalıştı diyelim. O sezon öncesinde Taylan Antalyalı, sonrasında Gedson Fernandes'in parlamasıyla geçti. Her 2 isim için de alternatif oldu. Yer yer, Taylan Antalyalı'dan da formayı aldı. Ligin sonlarına doğru ise hiç şans bulamaz oldu. Koronavirüs yüzünden kaçırdığı maçlar olmuştu. Kötü anmam kendisini. Beklentim yoktu, bu da iyi anılmasına sebep diyebiliriz.

Fatih Hoca'nın farklı beklentileri varken, hocam sana Etebo dediler. Eminim ki hoca da bu durumdan hiç hoşnut olmamıştı. Önceki sezonda, Lemina, Seri ve Nzonzi gibi alternatifleri vardı. Sonraki sezona girerken orta saha o kadar alternatifsiz kaldı ki, Taylan Antalyalı'dan 6, Emre Kılınç'tan da 8 numara çıkarmıştı. Etebo da alternatifi oldu ve 3 isimden de bence iyi katkı aldı. Gedson Fernandes geldikten sonra da o orta saha ciddi anlamda kalite kazandı.

17 yorum:

  1. Vecino <Etobo < Berkan. Söyleyeceğim bu kadar. Beklenti bu kadar yüksekken Vecino transferi rezalet iş olur. Amrabat derken Vecinoya gitmezsin. Midstjö gitmedi üstelik hala takımda. En en en önemli bölgeye gerekli transfer yapılmadı. Zaha da Tete de gereksizdi. Rashia Kerem Zaniolo biz bunlara razıydık. Stoper hala yok piyasada. Şampiyonlar ligi oynayacak takım. Angelino yu da almamıza lüzum yoktu madem vizyon bu kadar dar. Şampiyonlar liginden umut mu kesildi anlamıyorum. Ama Vecino da değil ihtiyaç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detaylıca yazdım Vecino'yu. Yarın yayında olacak :) Dediklerine katılıyorum. Zaha ve Tete gereksiz değildi ama. Orada yanlışssın.

      Sil
    2. Abi Zaha Tete için söylediklerim ortasahan kadar varsın dersin sen hep. Oyun da onu istiyor. Takımda topu ayağında kim tutup takımı dinlendirecek ortasaha olmayınca koş koş. Kaldı ki Torreira bir sakatlık bir kart cezası yaşasa hepten işimiz bitti kim alacak orayı ? Zaha Tete tabi ki de iyi ve her takımın isteyeceği adamlar ama çok mu acildi bu gün yapsan o transferleri ben tamamım. Zahanın geldiği tarihte bir ortasaha gelseydi keşke. Neyse şimdi değil yazını paylaştığında oradayım.

      Sil
    3. Tamam da bu adamlar fırsat olmuşken de alırsın.

      Sil
  2. Şok içindeyim. Neden ve nasıl böyle bir saçmalığa imza atıldı aklım almıyor!!! Aylarca bekleyip bekleyip alınan bu oyuncuyu görünce diyecek söz bulamıyorum. Para mı yoktu, Limit veya financial fair play'e mi takıldı? Bir açıklama yapılmalı. Berkan ve Midjo'yu neden gönderdik kardeşim o zaman? Pulgar, Etobo, Dzemaili, Lorik Cana... burda sayarım. vasat veya sata altı bir sürü adamı hatırlatıyor. böyle olmaz! Erden Timur'un bu skandal karşısından açıklama yapması lazım. Delikanlı çıkıp paramız yoktu, limite takıldık vs vs... Alma o zaman kardeşim. Seneye göndermek için 10 takla atacağını buradak, herkes biliyor. Benim Cicaldau, Taylan, Berkan ile yendiğim elediğim Lazio'nun orta sahasında yedek oynayam adamı aldık. Lazio ise Gendouzi ve Kamada'yı getirdi. Bu nedir ya???
    Stoper yedeği yok, orta saha bomboş!!! Rasika alınmadı yerine Tete diye bir şovmen brezilyalı geldi. Zaha/ Zyech ortada yok en az 1 ay daha da olmayacaklar. 0 çekeriz bu grupta. 24 saat kaldı. Bu tepkileri görüp adam gibi oyuncular getirmezse bir çuval inciri berbat ederler.

    YanıtlaSil
  3. Topla gördüğüm en yeteneksiz adamlardan biriydi. Nasıl premier de oynamış aklım almıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de kötü anmam ben. Elinden geleni yaptı.

      Sil
  4. Kimi alacak olsak ali koc parayi basip elimizden kapacakti, vecino'nun yem olup fb'ye gecirilmesinden baska mantikli bir aciklama getiremiyorum bu vecino isine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet yemdi ya da tepkiyle alınmadı. Bilmiyorum.

      Sil
  5. Deadline firsat derken bize girdi. Deadline'a rahat girersen avantaj, mecbur girersen elde kalmış futbolcuya ekstra ödeme yaparak alırsın.
    Para yoksa Zaniolo Yunus Berkan vs neden kiralık satıldı?
    Ramos çok daha ucuza Sevilla'ya ya gitti. Hiç üzülmedim. İsim peşinde bu kadar ısrar etmek niye? 2 hafta sonra Kopenhag'ı yenmen lazim Ziyech daha sahaya çıkmadı. Almadigin Rashica oynayıp gol bile attı.
    Nakit verebilen Fenerbahçe de orta saha ararken bize dişe dokunur mantıklı adam zor düşerdi Ndidi vs
    Diğer nokta bonservissiz gelen oyuncuların bu rakamlara gelmediği belli. Feghouli Belhanda döneminde dönüşü olmayan 4m euro maaşlar eleştirildi aynı noktaya geldik. Bonservis vermedik. Tete genç ama Ziyech elde kalır tutmazsa.
    Breivik'i Beşiktaş alır. Colley Amartey Rashica Zaynutdinov vb düşük profil görünse de sahada gayet iyiler.

    YanıtlaSil
  6. Farklı bir yönetim de bugün itibari ile Berkan gibi gencecik dinç ve geleceği olan yerli bir oyuncuyu gönderip yaşlı, İtalyanların iskartaya çıkardığı sakat yaşını başını almış çöp bir oyuncuyu takıma getiriyor. Zihniyet değişmemiş demek ki

    YanıtlaSil
  7. Bazı menajerler sıradan oyuncuları dahi çok iyi fiyatlar ile pazarlayabiliyorlar.D'Avilla 'da bunların başında.Etobo'nun koşmaktan başka birşeyini görmedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempoluydu, mücadele aranan anlarda iş gördü. Ama fark oluşturmamdı elbette.

      Sil
  8. içerde yanılmıyorsam k.paşa maçı olmalıydı, kar kış filan vardı, hava ve zemin şartları çok kötüydü ama tam onun isteyeceği bi ortam vardı, o gün mutluydu sahada, toplara rastgele bam-güm vuruyordu :) şaka bi yana o gün sahanın en iyisiydi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir