20 Eylül 2023 Çarşamba

Galatasaray 2-2 Kopenhag, reaksiyon meselesi


Maçın 2 tane hikayesi var. İlki ilk yarı. Öyle goller kaçtı ki, 3-0 öne geçmen içten değildi. Öyle bir gün ki, Icardi dahi kaçırdı. Kerem Aktürkoğlu aynı şekilde, daha neyi atacaksınız tadında anlar. Orada skoru alsan, bambaşka bir hikaye konuşurdun. Maça müthiş bir baskıyla girdin, ön alan presin şahane, üst üste pozisyonlar, tempon üst düzey. Aynı şekilde devam etmen imkansız da, maça şok presi, skoru erken almak için kullanırsın. Biz de o imkanları yakaladık. Plan kötü veya yanlış diyemezsin, olmadı. 

1-0 geriye düşmene rağmen pozisyon yine yakaladın. Belki biraz hızın düştü de, imkanın vardı. Eleştirilmesi gereken nokta bence 45. dakikada başlıyor. Mertens ve Kerem Aktürkoğlu işlemiyor, hatta Ziyech de iyi görüntü vermedi. 45'de yap hamleni, gerekirse 3 isim birden değiştir. Biraz hava değişsin, hız kazan. 60'da yapacaktı bu değişikleri, yaptı da. 1 gol daha yedin o ara, boşa giden 15 dakika da cabası. Sonra yine kaos gerçi, bir plandan bahsedemeyiz.

Pozisyon bulamıyorsun, ön alanda top tutamıyorsun, rakip fizik olarak eziyordu seni. Oliveira ile birlikte biraz top tutmaya başladın. Tete ve Zaha da seni öne doğru itiyordu. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra asıl hareketlenme başladı ve 2-1'le birlikte de ayağa kalktın. 2-2'yi bulman hemen akabinde, hatta 3. golü dahi atabilirdin. 2-2 sonrası ne oldu anlamadım da, yine anlamsız uzun pas sevdaları başladı. Top kayıpları da beraberinde geldi.

Tonla bireysel hata ya da performans düşüşü de yazarım. Nelsson felaket halde mesela. Muslera da kötü maç çıkardı. Ziyech'in 11 oynamaya gücü yokmuş, Kerem Aktürkoğlu bitiremedi ve maçtan kopması uzun sürmedi. Icardi'yi yalnız bıraktık, 2 kule Kopenhag'lı stoper arasında doğal olarak ezildi. Niye Icardi'ye bu kadar uzak oynadık onu da bilmiyorum. Normalde böyle oynamayız çünkü. Bu şekilde nasıl top tutacaksın ki?

Yine de ilk yarı kaçırdıkların gol olsa, bambaşka bir hikaye var. 2-0 geriye düştükten sonra, hiç de ışık vermezken 2-2'yi bulman, daha doğrusu reaksiyon göstermen değerli. Tete'yi de kazanmış oldun bu arada. Kopenhag karşısında kazanarak başlamalıydın. Maçın handikabı büyük de, bir şey bitmiş değil. Manchester United deplasmanı puan almayı imkansız görmüyorum. Orta sahayı daha diri tut yeter ki, bol bol geçiş imkanı yakalayacaksın.

4-3-3 olabilir Kopenhag karşısında diyordum. İlk yarıda kaçanları gördükten sonra, ezberden devam etmek doğruymuş. Bitiremeyince de geçiş veriyorsun, orta sahan rahat geçildi. Molde bunu gösterdi ama atamadı, Kopenhag atar demiştim. Şu gün dahi birçok yıldız ismin hazır olmaması sorun. Son yılların en iyi kulübesi varken de, kenardan hamleyi geç yapmak hocaya yazacak yanlışlık. A planın güçlü, b planın yok, tam anlamıyla kaos. Bu maçı çevirdin de, plan dahilinde gerçekleşti diyemem. Reaksiyon meselesiydi.

38 yorum:

  1. Sezon başı dediğim gibi bu takımın en büyük rakibimiz Okan Buruk dur. Anhelinho bu kadar şans yeter kazım artık 11 oynamalı. Mustera artık kendisi yedek olmayı kabullenmeli. Okan hocanin varsa birazcık gücü Kerem e saha da sadece icardi olmadığını kafasına bastıra bastıra anlatmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Angelino da maça mükemmel başladı. Kötüydü diyemem, herkes gibi o da düştü.

      Sil
    2. Angelino muthis oynadi istersen bir daha izle maçı ve Kazimcan olsaydi net yenilirdik bunu da çok rahat söyleyebilirim...

      Sil
    3. Angelino'da hala o orta kalitesini arıyoruz. Şu an tek eksik o.

      Sil
  2. Zaha mı öne taşımış bizi? Zaha hazır mazır değil ziyeche nazaran daha da kötü durumda hatta, girdikten sonra bir olumlu hareketi var o da içeriye öylesine top kesti tete ye geldi top, geçelim bu işi yani, ekime şurada 10 gün falan kalmış hala bir tane hazır yeni transfer yok ama olsun yıldız seviyoruz rashica falan da çöp canım keşke hazardı da alsaydık az oldu bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha gayet taşıdı, hazır olmayan hali dahi kalite getirdi. Bakınız Tete'nin golü.

      Sil
    2. Rashica olsaydi bu maçı çevirebilir miydi sence Rashica icerdeki maclari bile ceviremiyordu kardesim ne Rashicasi.
      Tete 1 2 asist daha yapsin CL'de zaten seneye tutamazsin su hali bile 25 milyon Euro.

      Sil
    3. Rashica mı kaldı abi, hala mı arkaya bakılıyor..

      Sil
  3. 19 20 dönemi gibi rezil bir dönem geçireceğiz belli ki ama vizyon bu tabi 95 m maaşlı takım kurup gol yeme rekoru geliştirmek, sadece 1 rashica veya o tarz asker kanat bir sağlam sol bek bir de dinamik 8 ile her şey çözülecekti halbuki çok yazık gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece onlar ile olmuyor maalesef. Gayet iyi takım kuruldu ama zamana ihtiyaç duymak kötü.

      Sil
  4. her zamanki gibi geç gelen değişiklikler. okan hoca en büyük hatası bu. geçen sezondan beri aynı şekilde devam ediyor buna. bakalım nereye kadar. neyse ki bugün bence attığımız gollerle 3.lüğü aldık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45'de gelmesi gereken ama 60'da gelen hamleler ile hem 15 dakikayı çöpe attın, hem de 1 gol daha yedin.

      Sil
  5. Maçı veren 2 kişi var birincisi ve aslan payı muslera ikincisi ise okan hoca. Musleradan başlayalım ilk gol stoperler daha açılmadan acele ederek topu nelsona attı. Nelson baskı yiyince topu kaleciye döndü tabi yakın oldukları için muslerada uzun vururken acele edip kıaa bombeli saçma sapan bir top attı ve kaybedilen bu top takımı hazırlıksız ykalatıp gol oldu. İkinci golde çıkması ayrı hata çıktıktan sonra 2 kez dönsemmi diye duraklayıp kararsız kalması ayrı hata çıkmasa o golü yemezdik ilk golüde yemezdik çünkü rakibin ben ceza sahamıza 4 adamla girdiğini görmedim pozisyona dahi girmiyorlardı. Öyle hazırlıksız yakalandıkki yedik. Okan hoca ise ziyech ilk yarı hem çok top kaybetti hemde çizgiden içe katetmeye gücü dahi yoktu bangır bangır çıkar diye bağırıyordu sahada 2-0 olup 15 dk daha süre verd hoca. Hadi kerem yine deniyordu mertens hücum pres vs olumlu yaptıkları şeyler vardı diyelim ama ziyech çok kötüydü. Zaha ikinci golün asistini yapsada çizgiye basarak oynamasıda taktik hataydı bence. Çünkü zahanında direnci düşük çizgiden alıp hiç içe katedemedi hep 2 li sıkıştığı içinde dar alan becerisini gösteremedi dirpling atacak hali yok çünkü. Çizgiye başkasını bastirip zaha içte half koridorda konumlanmalı 2-1 yada dar alan becerisinden orada faydalanmalıydık kaleye uzak kaldı yani. İleride kondüsyon kazanır yine çizgiye bassın ama şimdi değil. İcardi malesef çok güçsüz gol yapacağı 2 pozisyonu malesef harcadı. Kerem avrupa maçlarında nedense topu hep havaya dikiyor şut çekerken halbuki keremin asıl şut tarzı yerden köşeye bıraktığı toplar tavana asma sevdasından vazgeçmeli. Angelino bugğn iyiydi ama hem ndombele hem engelino yerine guendouzi/ amrabat ve borna sosa tarzı dengeli adamlar alsak çok çok daha dengeli bir takım olacakmışız. Tarzı bize uygun değil malesef bugün iyi oynasada bunu daha net anladım. Kopenhagı deplasmanda yenersek gruptan çıkacaksak eminim o maç yeneriz takımın hepsi biz dahil gıcık olduk rakibe bugünü unutmayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera kötüydü. Bu kadar iyi başladığı sezonda da şu maçı kötü geçmesi üzücü. Okan Hoca ise oyuncu değişikliklerinde geç kalarak çoğu dakikayı çöpe atmış oldu.

      Sil
  6. Futbolda atamazsan atarlar kuralı işler. 3-4 net pozisyonu harcadık sonra golü yedik. Yeni transferler acil hazırlanmalı. Bundan sonraki maçlar 4-3-3 oynayıp dengeli futbol ile sonuca ulaşmak gerek. Tete en hazır transfer ve yedek. Ziyech,Zaha ve Ndombele en kısa sürede adapte edilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-0 öne geçebilirdik 30 dakikada. O kadar farklı şeyler yazıyorduk ki şu an.

      Sil
  7. Neden şampiyon olduktan sonra ki sene pahalı kadrolar kuruyoruz neden mevcut 11 e sisteme iş yapacak adam almak yerine yıldız tercih ediyoruz, 85 90 milyon maaşlı kadro toplasan 7 8 m maaş bile olmayan takıma karşı zar zor 1 puan alabildi, demirbay yerine genç dinamik bir oyuncu alınsa ne olurdu yönetim alkış almayacak mıydı, sol beke teknik bitik adam yerine boey gibi genç fizikli dinamik bir oyuncu alınsa mesela böyle sol tarafın delinir miydi? Ön tarafa illa şart mıydı zahayı almak hani 2 ay oldu adam daha ortalıkta yok, 21 22 dönemi cl seviyesi gruptan namağlup çıktık gol yemedik, yav barcayı eleyecekti o itin gözüne sokulan kadro,yani demek ki Avrupa da başarılı olmak için illa yıldızlar ile donatılmış bir 11 e gerek yokmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadronun pahalı olması değil konu. Öyle bir maaş yok, Erden Timur açıklama yaptı. Verdiğin örnekler maalesef yanlış.

      Sil
  8. ndombele'nin fizik gücü çok kötüydü. kısa zamanda toparlar umarım. şu an yabancı sınırı olmasa bile demirbay'in arkasında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prime hali yüksek de, onu ne zaman görecek bilmiyorum.

      Sil
  9. haftasonu maçta sol bekte kesinlikle kazimcan olmalı. angelino geldiğinden biri 1 tane bile düzgün orta kesemedi. bizim bek kaderimiz böyle orta açamama problemi üzerine kurulu heralde. angelino şu an yabancı sınırını çok gereksiz yere meşgul ediyor. 3.yerli geçen sezonki gibi sol bekte olmali. kazimcan'in savunmasi kıyaslanamayacak derecede daha iyi. hücumda da en az angelino'nun şu anki hali kadar oynar zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Angelino'yu savunma açısından beğendim, iyi maç çıkardı ama hala o orta kalitesini bekliyoruz.

      Sil
  10. Tete - Boey ile devam edeceğiz maratona öyle de olması gerekiyor. Mertens yerine Ziyech yazabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete'nin oyun içi katkısı çok yüksek. Yeteneğinin yanında, tam bir takım oyuncusu.

      Sil
  11. Nelsona kabahat buluyoruzda abdülkerimde dökülüyor çok ağır kalmaya başladı kolay çalım yiyor geçen sezon prime dönemiydi bu sezon eser yok bir hızlı dinamik stoper alınamadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdülkerim Bardakcı, birçok cephede savaşıyor çünkü. Muadili yok.

      Sil
    2. Maalesef yunus emre çift gibi bir stoper alternatifi alabilseydik çok güzel olabilirdi rotasyonda elimiz rahatlardı

      Sil
    3. Emin Bayram var elinde, çok daha iyisi.

      Sil
  12. 2-2'den sonra adamlar moral olarak tamamen çökmüşken soğukkanlı olup yeterli baskıyı kurmak yerine top şişirdik ileri. Yoksa 3 puan bile gelirdi biraz daha soğukkanlı davransak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha sakin kalabilirdik. 2-2'yi de böyle bulmuşken.

      Sil
  13. yazılan çoğu eleştiriler evlere şenlik..iyi takim kuruldu.bu kopenhagı evlerinde yenmememiz sürpriz olur..2-0dan sonra kopenhag teknik yönetiminin birbirlerine gülerek bugün ne kadar ballıyız ya bakışı atmalarını görmedik mi.biz ise bazen iyi oynarken atmayı bilmiyoruz,kötü oynarken de yememeyi bilmiyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirebilmek lazımdı. Şu an başka şeyler konuşuyor olabilirdik.

      Sil
  14. Okan Hoca dahil hemen hemen herkes formsuz. 1-2 kişi dışında fitness olarak, mental olarak hazır kimse yok. Sene başından beri iyi oynadığımız maç da yok. Bir hücum planı yok. Devamlı şişirme üzerine kurulu bir sistem. Kenarladan sürekli ceza sahasına erken ortalar yapıyoruz. Muslera uzun vuruyor ya da Abdülkerim sürekli uzun oynuyor. Defansta iyi değiliz. Nelson'un 11. maçı ama hala çok kötü. Angelinho'nun da 11. maçı o da iyi değil. Hücumda henüz bir etkisini göremedik. Zaten defansif olarak boyu kısa, fiziği yok, çok zaafiyet veriyor. Attığımız goller bireysel beceri ile atılmış goller. Takım oyunu ile gelen golümüz 1-2 tanedir sanırım. Hemen hemen aldığımız hiçbir oyuncu hala hazır değil. Ne zaman hazır olacakları da belli değil. Ndombele bildiğin kilolu. İcardi kilolu; dün ağır olduğu için 2 pozisyonda gidemedi geç kaldı. Ziyech, Zaha aşırı ham. Bunların en az 1 aya daha ihtiyacı var. Orta saha kurgusunu oturtamadık. Şimdi bu ortamda Kerem ve İcardi'nin bireysel çabaları ve golleri ile ayakta duruyoruz. Aldığımız sonuçlar bence muhteşem. Şampiyonlar ligine kaldık, ligde sadece 1 beraberliğimiz var, dünkü maçtan da 1 puan almayı başardık.
    Okan Hoca'ya gelince de; neden her şey bu kadar iyi gitmezken oyuna müdahelede bu kadar geç kalıyor anlayamıyorum. Herhalde Kerem küser diye almıyor. Ya da Martens.. Ama şimdi bu geç oyuna almalardan ötürü Beşiktaş maçını da geçen sene kaybettin hocam. 2. yarı başlamış iyi oynamıyorsun adamlar senin ceza sahanda cirit atıyor. Değiştir artık. Normalde 2. yarıya 2 yeni oyuncu ile başlaman lazım ama yapmıyorsun işte. Maalesef Kerem'e bağımlı olduk. Yerli kuralı yüzünden burda da Kerem'i 2. yarının başında alamadı. Alsa küsecek ve ligde de etki edecek diye almadı. Kerem'in gol aksiyonlarının içinde olma dışında o kadar çok eksiği var ki. Dün bunlar da ortaya çıktı işte. Pas yok, top tutma yok, devamlı top kayıpları. Hep bir panik içinde. Golleri de atamayınca oyundan koptu. Böyle olmaz.
    Özetle Galatasaray'a zaman lazım. Kasımdan önce bu takımın iyi top oynama şansımız maalesef yok. Bu zaman zarfında da büyük ihtimalle eleneceğiz. Bayern maçlarında takım daha iyi olacak ama yetmeyecek. Umarım seneye artık bu kadar çok transfer yapma gereği duymadan daha ufak tefek değişikliklerle oyunu geliştirmeye odaklanırız. Kritik oyuncularımız daha erken gelirler diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içimizdeki danimarkalı

      Sil
    2. Hocanın formsuz olduğunu düşünmem. Maç başlangıcı harika, ilk yarı durmadan pozisyona girmişsin. Daha fazla ne yapabilirsin. Formsuz olsan, böyle bir plan kuramazsın :(

      Sil
  15. takımda fizik gücü olarak avrupadaki rakipler ile baş edebilecek sadece 2 oyuncumuz var. boey ve torreira var, belki de biraz abdulkerim. bu çok önemli bi detay ve çok da büyük bi problem. yıllardan beri böyle. bütün türk takımları tempo olarak rakiplerine cevap veremiyor. fizik güç olmayınca da istediğin kadar yıldızlar topluluğu ol, birşeye yaramıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna katılıyorum. Ebat olarak olarak çok eksiğiz. Ufak kalıyoruz. Artı kondüsyon da yetmiyor. İlk yarı bastık, ikinci yarı resmen çöktü takım. Aldığımız adamların en büyük özelliği zaten fizik değil ama onlar bile fit hallerinin çok uzağındalar. Ondan zaten form tutmamızın kasım ayını bulacağını söyledim.

      Sil
    2. 3'lü orta sahad iye bu yüzden yazıyordum. Kasım ayını bulmaz, bu kadar karamsar olmaya gerek yok. İlk yarıda ezdin geçtin, başka şeyler konuşuyor olabilirdik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir