8 Eylül 2023 Cuma

Zeki Çelik & Galatasaray, böyle bir fırsat var mı?


Erden Timur'un "transfer" açıklamalarından yola çıkarsak, "fırsat" düşmesi ya da "gerçekten ihtiyaç" hissedilmesi halinde yerli transferi yapılacak. Aklıma gelen ilk isim de Zeki Çelik. Mevki olarak bakınca, sağ bek dışında sayısal bir eksiklik yok. Berkay Özcan'ın iyi bir yerli alternatif olacağını düşünüyorum ama orta sahada elimiz güçlü. Aslında sağ bekte de sayısal bir eksiklik yok. Yine de Zeki Çelik ismi "fırsat" gibi kokmakta.

Roma'nın elinde 3 tane sağ bek var. Yeni transfer Kristensen, Karsdrop ve Zeki Çelik. Bu sezon sadece Milan maçında 70 dakika sahada kaldı. Roma'nın ana planı içinde yer aldığını düşünmüyorum. Roma kariyeri de çok parlak geçiyor diyemem. 3'lü savunma oynuyorlar ve Zeki Çelik de bu formasyonun beki. 4'lü savunmalardan hatırlıyoruz aslında. Geçen sezon rotasyonun iyi bir parçasıydı ama beklenti de daha üst düzeydi. O pozisyona transferi de bu yüzden yaptılar.

Lille dönemi daha iyi ve istikrarlıydı. Roma'ya transferi de aslında onun adına iyi bir adımdı. Süper Lig'e adım atmadan, direkt olarak Avrupa yapan gençlerimizdendi. Uzun süredir de Avrupa'da. Artık 26 yaşında ve tecrübeli bir futbolcu. Aslında tarz olarak da kendisini o kadar tutuyorum diyemem ama iyi yerli işte. +3 sarmalında da, iyi yerlilere ihtiyacımız var. Dubois'in ayrılığı bekleniyor, o boşluğu da Zeki Çelik doldurabilir.

Boey'in önüne bir sağ bek yazmak imkansız. Boey'in arkasında, güvenilir ve 11'de yerli ihtiyacı olduğunda yazılabilecek bir sağ bek ise kıymetli. Bu her pozisyon için geçerli aslında. Zeki Çelik'e bu noktada burun kıvırmak imkansız. Dengeli bir bek. Kanadında temposu yüksek, hücumda doğru karar noktasında biraz zayıf, savunması iyi, belli bir teknik ve orta kalitesi olan bir bek. Yerli üstünden gidilince, ülkenin en iyi sağ beki. Ferdi Kadıoğlu'nu sol bek olarak düşünerek bunu yazıyorum. Boey ile kıyaslarsak, onun önünde görmüyorum. Ama güçlü alternatiftir, 11'e yazarken kafanızın rahat olacağı yerlilerden.

2 yorum:

  1. Mert müldür'ü çok daha uygun paralara alıp parlatip satmak varken böyle zor ve maliyetli bir işe kalkışmak ilginç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yıldır piyasada yok. 1 yılı komple sakat neredeyse. Dün de gördük, mecali kalmamış.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir