16 Ekim 2023 Pazartesi

Beşiktaş maçı için eli en rahatlatan 8 numara Kerem Demirbay gibi görünmekte


Beşiktaş maçının gündemini yavaştan konuşmaya başlarken, sorulacak ilk soru "Torreira'nın partnerinin" kimin olacağı. Ndombele, Kerem Demirbay, Oliveira ve Kaan Ayhan gibi 4 tane aday var. Kaan Ayhan'ı zorlu maçlar adına "8 numara" için kazansak da, iç sahada Beşiktaş maçını o kategoriye koymak gerekir mi? Elbette önemli rakip de, odağı yüksek tuttuğumuz noktada da net favori olduğumuzu düşünüyorum.

Beşiktaş'ın bu maçta kapanmaya, savunma yapmaya geleceğini düşünmem. Yaptığı an çünkü o golü yer. Icardi'nin aklını Necip Uysal / Colley 2'lisi ile durduramazsın. Orta sahada dirençliler, Gedson Fernandes'in de oynayacak olması mutlaka onlar adına artı ama önlem adı altında hareket etmememiz lazım. Kerem Demirbay'ı 8 numarada kullanıp, Angelino'yu sol bek başlatmak gerekir. Torreira / Kerem Demirbay 2'lisi bu maç adına fazlasıyla yeterli.

Ndombele'yı gönül oynatmak istese de, ekstra bir yerlinin 11 kullanılması gerekir. O da Kazımcan Karataş oluyor. Potansiyeline inandığımız bir isim olsa da, Angelino'yu bu kadar yabana atmamak lazım. Bu tarz üstün olman gereken maçların ideal beki o. Zaha ile uyumunu da yükseltmek lazım. Angelino / Zaha 2'lisi üzerinden gitmeli biraz da. Rotasyon açısından da fazla hamleye gerek yok, İdeal 11'i izleriz.

Eli en rahatlatan 8 numara Kerem Demirbay gibi görünmekte. Kaan Ayhan söylediğim gibi önlem adı altında bir hareket. Orta sahada fiziği arttırır, orayı iyi tutarsınız ama hücumdan da ödün verirsiniz. Manchester United deplasmanı, hatta içeride Bayern Münih maçı tamam da, iç saha Beşiktaş maçı başka. Torreira / Kerem Demirbay, önlerinde de Kerem Aktürkoğlu. Zaha / Tete de kanatlar. Gerçi Barış Alper Yılmaz da Beşiktaş maçlarını sever. O zaman Ndombele ihtimali doğabilir.

12 yorum:

  1. Kazımcan-Ndombele yapmak çok daha doğru olur gibi geliyor bana. Ndombele topladı diyorlar. Lig arası bize çok iyi oldu. Tam anlamıyla hazır bir kadro diyebilirim artık. Bu saatten sonra da X bir isim için hazır değil dememiz doğru olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Angelino da bir yandan oynamalı diyorum. Kerem Demirbay'ı da bu maçlarda çok yabana atmamak lazım. Ama elbette Ndombele'yi kazanmak da önemli.

      Sil
  2. Abi konudan bağımsız. Milli takımda sol bek yoksa A Milli takımın alt yapısı olan U21 milli takımının as sol beki Kazımcan neden kadroda düşünülmüyor? Ben bu iki maçta Montellanın oyuncuları seçtiğini daha doğrusu havuzu onun oluşturduğunu düşünmüyorum. Samet falan milli takıma çağırılmasının hatta oynamasının başka izahı yok. Çağlar - Abdülkerim daha mantıklı bir tandem. Sametin yaptığının 30 katını da hiç oynamamış olsa dahi yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren Elmalı ve Rıdvan Yılmaz, takımlarında oynayan sol beklerdi. Cenk Özkaçar'ı düşünmesi Hırvatistan maçında plan dahilindeydi. Letonya maçında da kazanan takımı bozmayalım dedi. Kısa vadede yapılan tercihe bir şey demem, sonuçta hoca kazandı. Kazımcan Karataş'ı elbette düşünecektir.

      Sil
  3. angelino'yu yabana atmamak lazım dediğin anda ndombele'yi yabana atmış oluyoruz. kazimcan sol beki yine bi şekilde idare eder ama orta sahada ndombele'nin yeri demirbay ve oliveira ile ikame edilemez. angelino-ndombele tercihi arasında hem takıma gereklilik hem de bireysel olarak ndombele çok çok daha ağır basar. ndombele geçen maçta da 11'de başlatılmıştı ve yine 11'de devam etmeli hazır olması adına. nerdeyse kasım ayı geldi artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O açıdan hafif bir zorluk var. Yerli konusu bu noktalarda az da olsa can sıkıyor.

      Sil
  4. Hoca ortada Ndombele ile başlar ve 3.yerli olarak da %90 Barış Alper oynar diye düşünüyorum. Tete zaten bi iyi bi kötü oynuyor, Barış da formdayken Okan Hoca'nın tercihi olur diye düşünüyorum. Üstelik de Barış bu maçları hep çok iyi geçti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dün itibarıyla bu noktaya geldim. Barış Alper Yılmaz da derbileri iyi oynarken.

      Sil
  5. Tete yerine büyük maçların futbolcusu Barış Alper sürprizini bekliyorum. Bu durumda ortasahada Ndombele ve Torreira oynar. Kanatlar Barış ve Zaha. Ortada ise Kerem. Solbek konusunda ise Angelino takımın en zayıf halkası ve Kazımcan veya Abdülkerim 4. Türk oyuncu olarak solbek oynarsa şaşırmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüntü o gibi görünüyor. Barış Alper Yılmaz, bu maçları gerçekten de iyi oynuyor. Yeter ki alan bulsun. Beşiktaş da kapanmaya gelmeyecektir.

      Sil
  6. Kerem Demirbay da milli arayı iyi değerlendirmiştir diye düşünüyorum. Fiziksel olarak çok yavaş kalıyordu. Bazı pozisyonlarda reaksiyon gösteremez haldeydi. Milli arada toparlamıştır kendisini. Takıma geç katılanlardan kendisi. Zaha Tete Ziyech hazır olmaları İçin verilen süre onlara da verilmeli. Tete hazır diyenler olacaktır. İnanın ki değil. Herif %70 80 civarında oynuyordu. Yoksa 90 dakikaya performansını çok rahat yayabilen bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde çok isim var da, hangisi oynasa 'o mu oynasaydı' diye düşünülüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir