16 Ekim 2023 Pazartesi

Tozlanmış parçalı #61; Jean Michaël Seri


Lemina'yı anmışken, Seri'yi de pas geçmeyelim. Bazı transferler var, gerçekleşebileceğine pek ihtimal vermem. Fulham'ın küme düşmüş olması fırsattı da, bu adamın piyasası vardı. Nice dönemi uçuyordu, Avrupa'nın en iyi orta sahalarından biri olarak kabul ediliyordu. Barcelona da o dönem bu transferi gerçekleştirmek istemişti. O seviyede anılan bir futbolcu yani. Fulham'a 30 milyon avro karşılığında transfer olmuştu. 1 yıl oynadı, küme düştüler. Galatasaray da bu fırsatı değerlendirdi.

Ligde şampiyon olduğumuz sezonun ardından, Şampiyonlar Ligi için seviyenin arttırılması istendi ve o yaz dönemi çok iddialı transferler gerçekleşti. Sattığın kadar al sarmalı içinde alınabilecek en kaliteli futbolcular alındı diye düşünüyorum. Seri de o isimlerin başında. 8 numara adına daha iyi kimi, hangi bonservisle alabilirdin bilmiyorum. Ciddi fark yaratmasını ve ligde seyri değiştirmesini bekliyordum. Ligin 2. yarısında kazanma serisi yakaladığımız dönemde çok iyi performans verdi.

Nzonzi'li yapıda oturtamadık, roller çok çatıştı ve gidişat iyi değildi. Kötü gidişat içinde Seri de çok eleştirildi. Nzonzi / Seri bir arada çok temposuz kaldı. Lemina o dönem temposuyla sivrildi, çünkü takım içinde bunu yapabilecek çok fazla isim yoktu. Nzonzi ayrıldıktan sonra, Seri de rolüne oturdu. Lemina'nın da sakatlık yaşadığı o günlerde 6 numara gibi oynayıp, bence en iyi performanslarını verdi. Lemina döndükten sonra ise Seri yeniden 8 numaraya geçti ve kıvamı yine bozuldu.

Fenerbahçe deplasmanını hatırlayın. Seri / Belhanda / Ömer Bayram'lı orta saha ile müthiş bir futbol oynadık. Seri'nin de bence en iyi maçıydı. Derinde oynayınca, geriden oyun kurulumunda katkısı büyüktü. Müthiş bir oyun görüşü ve pas özelliği vardı. 8'e kaydığında ise derinde olduğu kadar iyi oynamadı. 4-2-3-1 içerisinde bunu daha iyi yapardı da, 4-3-3 içerisinde olmadı. Beklediğimi alamamış olsam da, yine de kötü anmam. 

Beklediğimi alamadım demem, çok uçlarda yaşamam. Seri böyle bir futbolcuydu. Galatasaray sonrası kariyeri çok iyi şekillendi diyemem. Bordeaux'ta kiralık olarak oynadı, şimdi de Hull City'de. Yine ara ara transferi gündeme gelmekte. 32 yaşına geldi tabi. Oyun görüşü, pas kabiliyeti yine üst seviyede. Orta sahada onu ekonomik kullanabildiğiniz sürece etkili de, artık bu seviyelerden düştü. Galatasaray günlerine dönersek yine yazayım, ligi kırıp atmasını bekliyordum.

5 yorum:

  1. Adama siyahi Xavi diyorlardı diye hatırlıyorum. Muazzam bir pasördü de tempo konusunda çok başarılı değildi. Yanlış yapının içine düştü yanlış roller verildi. O sezon kağıt üzerinde çok iyi oyuncular vardı ama kağıt üzerinde kaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barcelona da Xavi sonrasına düşündü hatta. Tempo konusunda, uygun format gerekir.

      Sil
  2. Kadıköy'de 20 yıllık hasretin bitnesindeki en önemli oyuncudur. Yıllarcs Sneijder, Selçuk vs kimsenin yapamadığını yaptı ve orada bi maestro gibi takımına maçı aldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle. son 20 senede kadıköy'de böyle döktüren sadece 2 kişi oldu. seri ve redmond.

      Sil
    2. Çok temiz bir performanstı o ve 6 numara gibi oynadı. Lemina döndüğü an Seri 8'e kaydı yine.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir