25 Ekim 2023 Çarşamba

Değişiklik zamanlaması eleştirilecek tek nokta


Değişiklik zamanlaması eleştirilecek tek nokta. Mertens değişikli erken geldi aslında da, tam anlamıyla "kazanma" odağıyla gerçekleşen değişiklikti. Bunu eleştirmem, kazanmak için tüm limitimizi zorladık. Baskımız çok yüksekti, tempoyu olabildiğince yukarıda tuttuk ama pilin 60 - 65 civarı biteceği de barizdi. Bu baskıyı kurduğunuzda sonucu almak zorundasınız. Bayern Münih gibi bir rakip sizi bekler, düştüğünüz an da işi bitirir. Hak etmesek de sonuç bu.

Torreira / Kaan Ayhan 2'lisi üst düzey bir futbol oynadı. Kaan Ayhan'ı 6 gibi kullanıp, Torreira'yı ön alan baskısına göndermenin artısı var. Vecino ve Paredes de bu yüzden isteniyordu. Torreira'yı ön alan baskısında kullanmak temel amaç. Torreira'nın önde basıp da, kazanılan toplarla kendimizi kale önünde bulduğumuz çok an var. Ayrıca Torreira'nın da yay civarı müthiş şutları var. Gol bulamasa da, skora çok yaklaştı. O da bir noktada atmaya başlayacak. Fiorentina günleri de böyleydi.

Yine de o baskıda düşer bu 2'li. Orta sahaya hamle yapmak, orada 1 fazla kalmak değerliydi. Mertens yerine Kerem Demirbay olabilirdi. Ya da daha erken, Kaan Ayhan ile Kerem Demirbay'ı değiştirebilirdin. Bence doğru nokta orta sahada 3 isimle kalmaktı. Topa da sahip olurdun, yer yer tempoyu da belirlerdin. Bu denli baskı yapmazdın belki ama en azından beraberliği cebinde tutardın. Kazanma iştahımız o kadar yüksekti ki, niye beraberliği cebimizde tutmaya çalışalım da diyemiyorum. Kazanmayı hak ettik çünkü.

Zaha hala beklenen etkide değil. Savunma yardımı üst düzey olsa da, hücumda sürüklemesini beklerim. Tete'den yana eleştirim olmaz, çabalıyor. Davinson Sanchez zaten üst düzey oynuyor. Ziyech, Ndombele gibi isimleri ise hala tam anlamıyla izleyemedik. Böyle noksanların var ama Bayern Münih karşısında üstün kalıyorsun. Tam anlamıyla hazır olduğunda mutlaka daha fazlasını yapacaksın da, Şampiyonlar Ligi'nin de ilk yarısı bitti. 4 puan yine de gayet iyi. 8 puan seni grupta 2. yapacaktır. Manchester United ve Kopenhag maçlarından ise fazlasıyla umutluyum.

18 yorum:

  1. Münih deplasmanı için ne düşünüyorsun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine kendi oyunumuzdan ödün vermemizi beklemiyorum ama imkansıza yakın puan. Biz elimizden geleni yapacağız.

      Sil
    2. nasıl imkansıza yakın ya ? buldozer gibi 65 dk ezdiğimiz bi takımdan deplasmanda en kötü 1 puan gayet de ihtimal dahilinde

      Sil
    3. Bu oyun deplasmanda biraz zor çünkü.

      Sil
  2. Böyle olacagininin sinyalininTuchel vermisti zaten maç öncesinde plana sadık kalacagiz bekleyecegiz panik yapmayacagiz seklinde konustu cok tecrübeli hoca.
    Maça gelince degisiklik.elestirisi cok dogru ben yine devre arasinda ilk Mertens'i ve Angelino'yu alirdim ya da Angelino ile baslar skoru aldiktan sonra Kazimcan'a dönerdim, sol bek tercihi ve degisiklikler harici hoca güzel oyun oynatti bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklediler ama ilk yarıda o kadar kaçırdık ki, o bekleyiş manasız kalabilirdi.

      Sil
  3. fb de bu sezon iyi gidiyor acaba oynayacağımız maçlar ne olur diye düşünüyordum ama dün akşam gördüm ki onları buldozer gibi ezeriz hem kadıköy'de hem de süper kupada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim seviyemiz bu. Ligde bilerek bu denli baskı yapmıyoruz. Gerek de yok.

      Sil
  4. Bence 7 puan bizi ikinci yapar sadece manchesterı yenerek gruptan çıkarız geriye kalan maçlarda yenilsekte farketmez. Kura şansı ile city, inter gibi bize ters gelebilecek takımlar çekmezsek gerçekten tur atlayabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. 7-8 puan aralığı işi görecektir. Manchester United galibiyeti bekliyorum.

      Sil
  5. (Emre)
    Selam abi, bende hala buralardayim merak etme :) evdeyken iş yogunlugu ve sonra biraz da tatil. son dønemde yazamadim pek yorum.

    Yaziya gelince. Torreira'nin yoruldugu ikince golde cok net gøzukuyor. Asist yapan bayernli oyuncuyu bos birakti. Yetisemedi. Demirbay veya Sergio girse top tutarlardi. Ama asil Berkan Kutlu'yu aradim ben. 60'dan sonra oyuna girecek en ideal orta saha. Simdi degeri daha net anliyorum. Hala kadroda yer bulurmus. Kaan Ayhan'da ilk 11 olunca orta sahaya dinamizim katacak yedek alternatif kalmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de bu blog'un olmazsa olmazlarındansın :) Bloga desteğini de senden ekstra olarak bekliyorum.

      Bu tempoda yorulursun, doğal. Kenardan enerjisi yüksek birini getirebilmek avantaj olacaktı.

      Sil
    2. (Emre)
      Guzel yorumun icin tessekur ederim. Beni mutlu etti. destegimiz her zaman. Ileride Vole ekibine katilmani bekliyorum Sinan Yilmaz gibi :)

      Sil
    3. Zor o iş ama teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Kerem neden hiç düşünülmüyor son maçlarda anlamıyorum. Şu en Ndombele'den çok daha iyi bir durumda olduğu kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de sorguluyorum. Ndombele için çok fazla yabana atıldı gibi geliyor bana.

      Sil
  7. Değişiklik zamanlamasında problem yoktu. Bu oyunla 3 gol bulmamız gerekirdi 3-1 70. Dakikada oyunu yıktığını düşün aynı 11 le sahada ol alan bulacaksın topu servis edecek oyuncuya ihtiyaç duyacaktık sadece. Sahada Zaha Kerem gibi sprint ve yetenekli oyuncular var. Sorun bitiricilikte. İstatistik okumayı az çok bilsek bunları söylüyor zaten bize. 60 dan sonra 11 e razı oyun oynamamız gerekiyordu sahadaki oyuncular da bunu denedi 2. Golden sonra düştük. Bu kadar basit kim girecekti sorusu da var tabi. Mertens dışında girip iyi oldu diyebileceğimiz bir oyuncu da yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Skoru bulsan sıkıntı yok da, o gelmedi işte. Düşmeye de başlarken, hamle yapmak, gerekirse 1-1'i de cepte tutalım demek lazımdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir