25 Ekim 2023 Çarşamba

Senin futbolun daha güçlü, sağlaması da Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiğin performans


Bizim adımıza bu sezonun en büyük problemi "bitiricilik". Geçen sezon böyle bir sorun yoktu. Galatasaray'ın maçları koparamaması bu yüzden. Ligde de böyle, Bayern Münih karşısında da. Icardi dahi yer yer bu bitiricilik sıkıntısını yaşar oldu. Kerem Aktürkoğlu desek bu konuda en önde gelen isim, normalde bitirdiği pozisyonları kaçırıyor. Futbolcu futbolcu yapmıyorum bu eleştiriyi, genel bir sıkıntı. Çözülür bir noktada da, Şampiyonlar Ligi'nde başka şeyler de konuşuyor olabilirdik. Bitirememenin kaynağı heyecan mı, başka bir şey mi bilmiyorum. Gole yakınız, pozisyon buluyoruz. Ligde belki vitesi daha düşük tutuyoruz da, Şampiyonlar Ligi ufukta olduğundan öyle oynamak zorundasın. Kalitenle de orayı aşıyorsun. İstediğin an, maçın ayarı ne kadar yüksek olursa olsun pozisyon buluyorsun zaten. Fenerbahçe bunları atıyor, o yüzden de ilk yarılarda çoğu maçı bitirdi. Senin o maçların genelini 0-0 geçmen "bitirememek" kaynaklı. Senin futbolun daha güçlü, sağlaması da Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiğin performans. Buna bitiriciliği de eklesen, ilk 3 maç sonunda çok daha rahat konumdaydın. Hala hazır olmayan futbolcuları konuşman da cabası. Çok daha güçlü olacak bu yapı, mutlaka bitirmeye başlayacak. 

6 yorum:

  1. Galatasaray problemi rehavet onu anladık. Beşiktaş maçında 10 kişi kalan rakibe karşı oynadığımıza bak birde Münih’e yaptıklarımıza bak. Her maçı çıkın böyle oynayın demiyorum lakin Beşiktaş maçı muazzam bir rehavet vardı. Gol yedikten sonra oyuncular hiç paniklemedi öyle bir kendilerine güven var. Bunu aşıp ligde Münih maçındaki oyunun 20 dk oynanmasına ligde dayanabilecek takım varsa siz söyleyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rehavet de değil aslında. Tempoyu ister istemez düşünüyoruz. Yoksa CL'de bu nefesi alamayız. Paniklememek iyidir aslında.

      Sil
  2. 3. Yerli kim olacak diyorduk bir anda Kaan Ayhan beyaz atlı prens gibi atı üzerinde belirdi. Adam ortasaha performansı da gün gün yükseliyor. Kerem Demirbay da yerli statüsü diyecek olursak bence harika bir rotasyon sağladık orada. Dripling yapabilecek bir ortasaha büyük eksik pres oyununda topla dikine gidip takımı taşıyacak topu servis edecek bir oyuncu büyük ihtiyaç. Ndombele tam aranan adam da belli ki olmayacak inşallah utandırır beni ama sanmıyorum. Angelino bizden gidip oynayacak buna adım gibi eminim. Bizde oynamıyor oynayamıyor. Ndombele için bu geçerli değil son şansı bu. Burayı da başaramazsa sonu Fransa 2. Lig oda alıcı bulursa. PTT de bile şu halde forma giyemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan çok büyük kazanım. Kendi içimizden Okan Hoca'nın aradığı orta sahayı bulduk.

      Sil
  3. Bitiricilik daha iyi olsa ilk üç maçta grup lideri bizdik en kötü ihtimalle 7 puanla fakat büyük ihtimalle 9 puanımız vardı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir