29 Ekim 2023 Pazar

En iyi opsiyonun yine Oliveira


Oliveira'nın geçmiş dönemde yaşadığı ayrılıklara bakın, hepsinde yedek kalmak istememesinin etkisi var. Porto'dan Galatasaray'a transferi de böyle. Aynı sözleşme süresi ve ücreti vardı ama oynamak için Galatasaray'a geldi. İlk sezonunda katkısını verdi de. Sezonun son bölümüne doğru düştü. Aynı düşüş, yaz aylarında oynanan ön eleme maçlarında da sürdü. Sonra da 8 numara arayışıyla birlikte farklı transferler ve bir anda 3. opsiyon, hatta 4. opsiyon konumuna geldi. 

Kaan Ayhan'ı orta saha gibi kullanıp, farklı bir format oluştu ve bunda da katkı alındı. Yine de Oliveira'yı bu kadar yabana atmamak lazım. Ndombele aldığı süreleri kötü kullandı ve Ocak ayında yollar ayrılır diye düşünüyorum. Kerem Demirbay da belki iyi rotasyon ama üst düzey katkı vermedi. Rizespor deplasmanının en kötü isimlerinden. Oliveira'yı bence Bayern Münih maçında da aradık. Neyse ki Rizespor maçının 45. dakikasında oyuna alındı ve biraz daha topun kıymetini bilir olduk. 

Attığı gol de moral olmuştur diye düşünüyorum. Kasımpaşa karşısında Oliveira'yı izleriz. Favori olduğun, üstün oynaman gereken maçlarda, 8 numaranın ofansif katkısı değerli. Oliveira da mevcut yapı içinde hala en iyi 8 numaran olabilir. Yedek kalmaktan elbette mutlu değil. Mutlu olsa problem zaten. En azından savaşı bırakmadı Nelsson gibi, forma için çabalıyor. Bayern Münih maçında attığımız golde yedek kulübemize bakın, en çok sevinen o. 

Bu da aidiyeti gösterir. Oliveira'nın topla aksiyonu değerli. Şut ve duran top tehdidi var, savunmada katkılı. Belki eski temposunda değil de, baskı kırma ve orta sahada daha iyi pas yapabilmenin yolu da ona dönmek. Özellikle 8 numara için sorun yaşadığımız şu dönemde, Oliveira'nın bu kadar yabana atılmaması ve şans bulması gerekiyor. Kaan Ayhan / Torreira tamam, bu tarz lig maçlarında da Torreira / Oliveira en iyi orta saha 2'lin. Ocak ayında gerek görürsen farklı bir hamle denersin. Ndombele'den yana umutlar kesik. Kerem Demirbay da şu aşamada ancak alternatif. En iyi opsiyonun yine Oliveira.

11 yorum:

  1. ndombele ve demirbay'ı topla bi berkan etmiyorlar.l

    YanıtlaSil
  2. tüm oyuncularımız kapasitesinin %50sinin üstüne çıksa yenilmez armada bir takımız zaten..oliveira da değerli bir adam,hemen kenara atılmamalı..ndombele bile :) kim olduğumu herkese göstericem demiş..yalnız bu adam birde hırs yaparsa atom bombasına döner..inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligde vites düşüyor ister istemez. Bugünleri kazanarak geçmek önemli olan.

      Sil
    2. Ligde neden vites düşüyor? Sebep?

      Sil
    3. Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde aynı tempo ile oynaman imkansız. Ligde ekonomik hareket edeceksin. Bayern Münih maçının 2 gün sonrası bu deplasman. Sebebi öğrendiğine göre rahat bir uyku cekebilirsin :)

      Sil
    4. Bayern hem ligde hem CL aynı tempoyu oynuyor ama biz oynayamiyoruz çok ilginç değil mi?

      Sil
    5. O Bayern Münih çünkü. Galatasaray maçında da surklase oldular. Öyle ekstra tempo gösterme imkanı tanımadık onlara. İlginç olan bu eşsiz performans. Şimdi rüya da görebilirsin :)

      Sil
    6. Atom bombasına dönmesine gerek yok oynasa yetecek ama adamın umurunda değil.

      Sil
  3. Oliveira'nin en büyük artısı her zaman şut denemesi ve isabet oraninin da yüksek olmasi, ligde rakip kalecilerden Livakovic dahil hemen her kaleci uzaktan çok kötü ama her ne hikmetse bizde Zaniolo gittikten sonra Mertens ve Oliveira'nin da kesilmesiyle uzaktan şut yüzdesi bayaa düstü teknik.ekip de şut konusunu önemsemiyor galiba.
    Ziyech harici uzaktan isabetli şut atan oyuncumuz yok (Kerem A. ve BAY'in zaten en cok calismalari gereken konu bu), bu konuya mutlaka deginmemiz lazim bazi maclari çözmenin en kolay yolu bu şutlar olacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topu da güzel saklıyor, o konuda aksiyonu iyi. Düşen temposu sorundu. Bunu yükseltmeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir